Football Talk

Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ 1-4: Εμφατικό «διπλό» για τα «σφυριά» στο Βίλα Παρκ, με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ για να… πατήσoυν τετράδα! (video)

Άστον Βίλα – Γουέστ Χαμ 1-4: Εμφατικό «διπλό» για τα «σφυριά» στο Βίλα Παρκ, με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ για να… πατήσoυν τετράδα! (video)

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, φρόντισε να επιβεβαιώσει για 5η διαδοχική φορά η Γουέστ Χαμ, η οποία πέρασε με χαρακτηριστική ευκολία από το Βίλα Παρκ για την 10η αγωνιστική της Premier League, έχοντας και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ! Το τελικό 4-1 εδραίωσε τα «σφυριά» στην τετράδα, πανηγυρίζοντας μάλιστα τη 3η εκτός έδρας νίκη τους κόντρα στο σύνολο του Ντιν Σμιθ, στις πιο πρόσφατες τέσσερις επισκέψεις τους.

Το καλύτερο ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας της, αναλογικά και με την βαθμολογική της θέση, πραγματοποιεί αναμφίβολα η Γουέστ Χαμ, η οποία μετά τις τρεις διαδοχικές επικρατήσεις της σε όλες τις διοργανώσεις, φρόντισε να μεγαλώσει το σερί της, με τον ιδανικότερο τρόπο.

Μετέβη στο Βίλα Παρκ στο οποίο συνηθίζει να προηγείται στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της (το ματς που απομένει έληξε 0-0), και συνέχισε την άτυπη παράδοση που έχει δημιουργήσει, χάρη στο δεύτερο γκολ του Τζόνσον στην σεζόν.

Με το γκολ του αυτό ο 21άχρονος δεξιός οπισθοφύλακας έγινε αυτομάτως ο νεότερος σκόρερ των «σφυριών» μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, τα τελευταία οκτώ χρόνια, θέτοντας παράλληλα την Άστον Βίλα πίσω στο σκορ για έκτη φορά στην χρονιά σε όλες τις διοργανώσεις!

Παρόλα αυτά, η απάντηση της ομάδας του Ντιν Σμιθ ήταν κάτι περισσότερο από πειστική. Στο 34ο λεπτό, ο Μπουεντία πραγματοποίησε την 36η ασίστ του στις δύο πρώτες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και ο Όλι Γουότκινς, ολοκλήρωσε εξαιρετικά την φάση, «νικώντας» τον Φαμπιάνσκι!

Όλα έδειχναν πως το 1-1 θα αποτελούσε και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, όμως η Γουέστ Χαμ φρόντισε άμεσα να το διαψεύσει. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντέκλαν Ράις βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στη νέα χρονιά, με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, σκοράροντας μάλιστα για πρώτη φορά στην καριέρα του, πριν από την συμπλήρωση 15 αναμετρήσεων!

Το 2-1 με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου ήταν γεγονός, αλλά η Άστον Βίλα επιχειρούσε να βρει απάντηση, μέχρι και το 50ο λεπτό. Εκεί τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Ο Κονσά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, όντας ο πρώτος ποδοσφαιριστής της που αποβάλλεται την ημέρα του Halloween την τελευταία δεκαετία, και το πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους ήταν σημαντικό.

Τη νίκη «κλείδωσε» στο 81ο  λεπτό ο Φορνάλς, ενώ τον θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Μπόουεν τρία λεπτά αργότερα, και η Γουέστ Χαμ επικράτησε της Άστον Βίλα με 4-1 πατώντας εμφατικά στην τετράδα! Για την ιστορία, πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο... διπλό των φιλοξενούμενων στο Βίλα Παρκ, για πρώτη φορά μετά το 1961!



Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0