Football Talk

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Μόνος, πρώτος και... άνετος, διά ποδός Ελ Αραμπί! (video)

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 1-2: Μόνος, πρώτος και... άνετος, διά ποδός Ελ Αραμπί! (video)
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League, με τους Αγρινιώτες να παρουσιάζονται ιδιαίτερα μαχητικοί, αλλά το πέναλτι του συνήθη υπόπτου, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, να χαρίζει στους «ερυθρολεύκους» τη... μοναξιά της πρώτης θέσης!
Μία κεφαλιά του Τικίνιο (13') και μία εύστοχη εκτέλεση του Ελ Αραμπί (70') στάθηκαν αρκετές για τον Ολυμπιακό, ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο που του έθεσε ο μαχητικός Παναιτωλικός!

Οι «ερυθρόλευκοι» αποχώρησαν με το 2-1 από το Αγρίνιο και εξασφάλισαν πως και μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής, θα απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής του βαθμολογικού πίνακα της Super League!


1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ορμή την αναμέτρηση και οι προσπάθειές του απέφεραν καρπούς στην πρώτη σπουδαία ευκαιρία που δημιούργησε! 

Στο 13ο λεπτό ο Ρόνι Λόπες εκτέλεσε το κόρνερ από την αριστερή πλευρά και ο Τικίνιο με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλεκους», γράφοντας το 1-0!

Η απάντηση του Παναιτωλικού ήταν άμεση, αφού ο Νίκος Βέργος, μόλις έξι λεπτά μετά το γκολ του Τικίνιο, έφυγε στην πλάτη του Μπα, απέφυγε με υπέροχο τρόπο τον Παπασταθόπουλο και με ψύχραιμο πλασέ έφερε την αναμέτρηση στα ίσια!

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να ανακτήσουν τα «ηνία» του αγώνα, αλλά στη σπουδαιότερη φάση που δημιουργήθηκε στο 23ο λεπτό, ο Μελίσσας δήλωσε παρών, αποσοβόντας τον κίνδυνο για την ομάδα του και αφήνοντας την κυριαρχία του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο -όπου η κατοχή έφτασε μέχρι το 77% υπέρ του- να μην αντικατοπτρίζεται στον φωτεινό πίνακα με τη λήξη του πρώτου μέρους!

2ο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε όπως το πρώτο.

Ο Παναιτωλικός είχε κλειστεί με σωστό τρόπο στα «καρέ» του, περιορίζοντας τον Ολυμπιακό, που είχε επιδοθεί σε μία ανούσια κατοχή της μπάλας. Εν τέλει, η λύση ήρθε από την «άσπρη βούλα»!

Στο 65ο λεπτό ο Βαλμπουενά τσίμπησε την μπάλα με το κεφάλι εντός της περιοχής, ο Μελίσσας πραγματοποίησε μία άτσαλη έξοδο, τον «γκρέμισε» και μετά από περαιτέρω έλεγχο της φάσης από τον VAR, ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Έπειτα από πέντε λεπτά... διαβουλεύσεων ο Ελ Αραμπί έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα και νίκησε τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα του!


Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ του προβάδισμα χωρίς να κινδυνέψει, αλλά και χωρίς να δημιουργήσει κάποια άλλη ευκαιρία, με το 2-1 να παραμένει ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.


MVP
Ο Ματιέ Βαλμπουενά που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε φρεσκάδα στην επιθετική του γραμμή, ενώ κέρδισε και το πέναλτι που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» της άμυνας του Παναιτωλικού!

Η φάση του αγώνα
Η άτσαλη έξοδος του Μελίσσα στο 65ο λεπτό, που «λύτρωσε» τον Ολυμπιακό και καταδίκασε τον Παναιτωλικό που κρατούσε το 1-1 ως εκείνο το χρονικό σημείο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Μπακαδήμας (85' Καρέλης), Κορνέλιους, Αντούνιες, Ντουάρτε, Τσιγκάρας, Φλόρες, Μόρσεϊ (76' Αποστολάκης), Βέργος

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά (54' Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (54' Βαλμπουενά), Εμβιλά, Μασούρας, Α. Καμαρά (90+5 Σισέ), Ρόνι Λόπες (55' Βρουσάι), Τικίνιο (82' Κούντε)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0