Football Talk

Γιουβέντους: Έχασε και ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ που δείχνει... τίτλο! (video)

Γιουβέντους: Έχασε και ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ που δείχνει... τίτλο! (video)

Η Γιουβέντουςμε την ήττα από τη Σασσουόλο (27/10, 2-1), κατέγραψε τουλάχιστον τρεις ήττες στα πρώτα δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος για τρίτη φορά στην εποχή των… τριπόντων, αλλά κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει, αφού τις προηγούμενες δύο όχι μόνο επανήλθε δριμύτερη, αλλά έκλεισε τη σεζόν ως πρωταθλήτρια είτε Ιταλίας, είτε Ευρώπης!

Οι εννέα τίτλοι τα τελευταία δέκα χρόνια δίνουν κάθε δικαίωμα στη «Γηραιά Κυρία» να ελπίζει πως καμία σεζόν δεν μπορεί να… καεί από τη δέκατη αγωνιστική της Serie A. Πόσο μάλλον, όταν από το ίδιο σημείο έχει καταφέρει να επανέλθει δύο φόρες -στην εποχή που κάθε νίκη δίνει τρεις πόντους- με εγχώριο ή εκτός συνόρων τίτλο!

Τόσο τη σεζόν 1995/96, όσο και αυτή του 2015/16, οι ήττες στα πρώτα δέκα παιχνίδια του ιταλικού πρωταθλήματος λειτούργησαν ως… καμπανάκι που αφύπνισε τους παίκτες του Μαρσέλο Λίπι και του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αντίστοιχα, με τη σεζόν να κλείνει με θετικό πρόσημο!


Από την… τεσσάρα της Λάτσιο, στ
o «έπος» της Ρώμης

Η σεζόν 1995/96 παρότι ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, βρήκε ένα «τείχος» απέναντι σε Μίλαν, Λάτσιο και Ουντινέζε, με την ήττα από τους «λατσιάλι» να πονά περισσότερο, αφού συνοδεύτηκε από ένα βαρύ 4-0.

Η «Vecchia Signora» παρότι βρέθηκε 7η στη βαθμολογία μετά από δέκα αγωνιστικές, κατάφερε να «σώσει» τη σεζόν με εντυπωσιακό τρόπο, έστω κι αν τερμάτισε πίσω από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Μίλαν.

Στις 22 Μαΐου του 1996 βρέθηκε στον τελικό του Champions League, όπου και επικράτησε του Άγιαξ με 5-3 στα πέναλτι και ύψωσε στον ουρανό της Ρώμης την κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» μετά από 21 χρόνια!

Η μοίρα της έμελλε να φτάσει και τις επόμενες δύο σεζόν ως τον τελικό και άλλες τρεις στη νέα χιλιετία (2003, 2015, 2017) αλλά σε καμία από αυτές τις απόπειρες δεν κατάφερε να στεφθεί ξανά Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

 

Η 12η θέση του Οκτωβρίου εξελίχθηκε σε ένα άνετο νταμπλ τον Μάιο!

Σε αντίθεση με το προηγούμενο ξεκίνημα με το… αριστερό, στη σεζόν 2015/16 έφτασε τις τέσσερις ήττες μέχρι την 10η αγωνιστική, που την έφεραν στις 28 Οκτωβρίου στη δωδέκατη θέση!

Από εκείνο το χρονικό σημείο, οι μηχανές της ομάδας του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δούλεψαν στα «κόκκινα», οδήγησαν τη Γιουβέντους στο Σκουντέτο, με ένα μεγαλοπρεπές +9, που συνοδεύτηκε από το Κύπελλο Ιταλίας. Ωστόσο, η πορεία της στο Champions League τελείωσε στη φάση των «16», όταν αποκλείστηκε από την Μπάγερν Μονάχου.
mybet】Will Juventus Conquer Serie A for Title #6 in a Row? Can Roma, Napoli  or … Dethrone the Old Lady? | Bookmaker Info: Your #1 Source for Online  Gambling

Αμυντική συνοχή αναζητείται!

Παράλληλα με τις τρεις ήττες, εκτοξεύθηκαν και τα γκολ που δέχθηκε η Γιουβέντους στις πρώτες δέκα αγωνιστικές!

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει δεχθεί ήδη 12 γκολ, ισοφαρίζοντας ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ: αυτό της σεζόν 1992/93, όταν παραβιάστηκε η εστία της ανάλογες φορές!

Ο μέσος όρος των τερμάτων που δεχόταν στα εννέα σερί πρωταθλήματά της, ήταν 26,1 γκολ ανά σεζόν, με τη χειρότερή της «συγκομιδή» να εντοπίζεται την αγωνιστική περίοδο 2019/20, όταν δέχθηκε 43 γκολ!

Εφόσον στα πρώτα δέκα ματς έχει δεχθεί δώδεκα, μέχρι την ολοκλήρωση των 38 αγωνιστικών, ίσως και αυτό το αρνητικό ρεκόρ να κινδυνεύει!

Αν το τέλος της σεζόν έχει την κατάληξη της σεζόν 2019/20, ωστόσο, κανείς δεν θα παραπονεθεί για τα γκολ που δέχθηκε η Γιουβέντους, ακόμα και αν ξεπεράσουν τα 43!

 

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0