Football Talk

Κλάτενμπεργκ: «Οι κάμερες σώματος στους διαιτητές μπορούν να αποτρέψουν επιθέσεις και εκφοβισμούς»

Κλάτενμπεργκ: «Οι κάμερες σώματος στους διαιτητές μπορούν να αποτρέψουν επιθέσεις και εκφοβισμούς»
Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με συνέντευξή του στο BBC τόνισε πως κάμερες στα σώματα διαιτητών μπορούν να αποτρέψουν επιθέσεις και εκφοβισμούς από ποδοσφαιριστές.

Ο Κλάτενμπεργκ τόνισε πως πρέπει να υπάρχει προστασία στους διαιτητές.

«Είναι πολύ δύσκολο, εκτός αν οι διαιτητές έχουν προστασία. Με τις κάμερες σώματος, όταν τούς γίνεται μία επίθεση ή βλέπουν μία απειλή, μπορούν να παραδίδουν το υλικό στην αστυνομία και να γίνεται δίωξη. Υπάρχουν πολλοί προπονητές στη Μεγάλη Βρετανία που τα παρατούν εξαιτίας αυτού του λόγου. Σε κανέναν δεν αρέσει να γίνεται επίθεση», σχολίασε ο Κλάτενμπεργκ.

Με αφορμή λεκτικές επιθέσεις σε ανήλικους διαιτητές, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας διαιτητών, Πολ Φιλντ, αναφέρθηκε στην πρόταση του Κλάτενμπεργκ τονίζοντας πως δεν μπορούν οι κάμερες να λύσουν τα πάντα.

«Έχει κάποια πλεονεκτήματα και ποτέ μην λες ποτέ. Πριν από λίγα χρόνια που είπαν ότι θα έχουμε VAR και τελικά έχουμε. Πρέπει να λύσουμε κάποια πρωτόκολλα. Μου έκαναν επίθεση τρεις φορές. Επίσης, όμως θα ήταν σωστό να περπατάω με κάμερα σώματος σε αποδυτήρια αγώνα Κ18;», σχολίασε ο Φιλντ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0