Football Talk

Το «όνειρο» του Νταβίντ Αλάμπα και ο «εφιάλτης» με τον Ρόναλντ Κούμαν

Το «όνειρο» του Νταβίντ Αλάμπα και ο «εφιάλτης» με τον Ρόναλντ Κούμαν

Ο Νταβίντ Αλάμπα σημείωσε το παρθενικό του γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο «κλάσικο» της καριέρας του, ενώ ο Ρόναλντ Κούμαν έζησε θλιβερές σκηνές με προπηλακισμούς από εξαγριωμένους οπαδούς της Μπαρτσελόνα.

Σχετικά Άρθρα

Βίοι αντίθετοι για Νταβίντ Αλάμπα και Ρόναλντ Κούμαν. Η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε θριαμβεύτρια από το Καμπ Νου κερδίζοντας με 2-1 τη Μπαρτσελόνα, με το «κλάσικο» να έχει ήρωα τον Αλάμπα.

Ο πολυσύνθετος Αυστριακός στόπερ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε ως παιδικό όνειρο να αγωνιστεί για τους Μαδριλένους. Όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Μπάγερν Μονάχου είχε αρκετές προτάσεις στα χέρια του, αλλά όταν μπήκε στην κούρσα διεκδίκησης η Ρεάλ Μαδρίτης η απόφασή του έγινε εύκολη. Και τι καλύτερο από ένα γκολ στο πρώτο «κλάσικο» της καριέρας του; Το πρώτο γκολ του Αλάμπα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή…

Στην αντίπερα όχθη, υπάρχει έντονος προβληματισμός και οργή στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα για τον Ρόναλντ Κούμαν. Οπαδοί των «μπλαουγκράνα» κινήθηκαν απειλητικά πετώντας αντικείμενα στο αμάξι του Ρόναλντ Κούμαν κατά την αποχώρηση του προπονητή της Μπαρτσελόνα μετά τον αγώνα. Η διοίκηση της ομάδας με ανακοίνωσή της έδειξε πως δεν θα ανεχτεί αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον: «Ο σύλλογος θα λάβει όλα τα μέτρα για να εξασφαλίσει πως τέτοια απαράδεκτα περιστατικά δεν θα επαναληφθούν».

Ο Ρόναλντ Κούμαν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όπως και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το κοινό στοιχείο που συνδέει τους μάνατζερ της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι πως είχαν κατακτήσει ως ποδοσφαιριστές το Κύπελλο Ευρώπης στις ομάδες τους. Ο Κούμαν το 1992 με το αξέχαστο χτύπημα φάουλ απέναντι στη Σαμπντόρια και ο Σόλσκιερ με το γκολ στις καθυστερήσεις απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου το 1999.

Football bloody hell, όπως είχε πει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ποιος θα πίστευε ότι οι άλλοτε ήρωες Κούμαν και Σόλσκιερ θα αποδοκιμάζονται με αυτόν τον τρόπο από τους οπαδούς οι οποίοι τους λάτρεψαν…

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0