Football Talk

Ολυμπιακός: Η καλή θέση του Αγκιμπού και ο Γκάρι… Ποντένσε

Ολυμπιακός: Η καλή θέση του Αγκιμπού και ο Γκάρι… Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε για μια ώρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και παρέμεινε στην κορυφή, με τον Αγκιμπού Καμαρά να επιβεβαιώνει την τρομακτική προοπτική του και τον Γκάρι Ροντρίγκες να θυμίζει τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Για ομάδες με τις απαιτήσεις όπως του Ολυμπιακού είναι πάντα καλό μετά από μια κακή εμφάνιση να ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι. Σε πεισμώνει και σου δίνει άμεσα την ευκαιρία να αντιστρέψεις το κλίμα. Χωρίς να προδικάζεται το αποτέλεσμα, είναι σχεδόν βέβαιο πως η ομάδα θα αντιδράσει και αυτό ακριβώς έκανε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς μετά την κάκιστη εμφάνιση και την πρώτη φετινή ήττα στη Φρανκφούρτη.

Ο προπονητής διάβασε άψογα το ματς, χτύπησε όλες τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ και το μόνο ψεγάδι είναι πως δεν τελείωσε νωρίτερα το παιχνίδι και πήγε με άγχος μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Όλο το πλάνο του Μαρτίνς στηρίχτηκε πάνω στην αδυναμία του Εσίτι στην κυκλοφορία της μπάλας και στην αδυναμία του Μπίσεσβαρ να ακολουθήσει τις προωθήσεις του Λαλά με συνέπεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο 58΄ οι τελικές να είναι 9-1 υπέρ των γηπεδούχων. Μέσα στις 9 τελικές, δύο γκολ και τρία δοκάρια. Όλες οι προσπάθειες προέκυψαν είτε πιέζοντας τον Εσίτι έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, είτε με τους Γκάρι Ροντρίγκες και Λαλά να βάζουν στη μέση τον Σίντκλεϊ στη δεξιά πλευρά.

Η αναγκαστική αλλαγή του Γκάρι Ροντρίγκες σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Εσίτι και την μετακίνηση του Μπίσεσβαρ στον άξονα, φρέναραν τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο με τον Μαρτίνς να διαχειρίζεται το προβάδισμα και να παίρνει μια νίκη που τον κρατάει στην κορυφή στο +4 από τον ΠΑΟΚ και στον +7 από τον Παναθηναϊκό.

Με ένα δείγμα δύο μηνών περίπου και 8 συνεχόμενων συμμετοχών στο αρχικό σχήμα, έχουμε πλέον ένα καλό δείγμα για να εκτιμήσουμε πως ο Αγκιμπού Καμαρά είναι πολύτιμος για τον φετινό Ολυμπιακό. Ένα 20χρονο παιδί που στην πρώτη του σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο ανεβάζει μέρα μέρα τις μετοχές του.  Στο χθεσινό ντέρμπι ήταν ο κορυφαίος των Πειραιωτών και δικαιότατα βγήκε MVP. Από δύο δικά του κλεψίματα ήρθαν τα δύο γκολ. Στην πρώτη περίπτωση σκόραρε ο ίδιος, ενώ στην δεύτερη σέρβιρε για τον Μασούρα. Θα μπορούσε να είχε και δεύτερο γκολ, αλλά ο Πασχαλάκης και το δοκάρι του το στέρησαν στη φάση του 51΄. Γενικώς, παρά τα συνεχόμενα ματς, έτρεχε ακατάπαυστα, διεκδίκηση κάθε μπάλα στην εμβέλεια του και δημιούργησε πολλά προβλήματα στο κέντρο του ΠΑΟΚ.

Με τα στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του, ο άσος από την Γουινέα, φαίνεται πως η καλή του θέση είναι αυτή πίσω από τον επιθετικό. Είναι τόσο ενεργός στο παιχνίδι που… μάλλον χαραμίζεται όταν αγωνίζεται στα πλάγια και ο Μαρτίνς έχει μόνο να κερδίσει αν τον τοποθετεί εκεί που γίνονται περισσότερα πράγματα στο γήπεδο. Ο Αγκιμπού Καμαρά χάρη στην εμπιστοσύνη του προπονητή του και των συμπαικτών του παίζει πλέον με τεράστια αυτοπεποίθηση και… παραδόξως ωριμότητα. Δουλεύει πάρα πολύ και είναι σχεδόν βέβαιο πως αν συνεχίσει να εξελίσσεται με αυτόν τον ρυθμό δε θα μείνει για πολύ στα μέρη μας.

Πολύ μικρότερο το δείγμα του Γκάρι Ροντρίγκες στα ερυθρόλευκα, αλλά ο άσος από το Πράσινο Ακρωτήρι έκανε σε ένα ημίχρονο, περισσότερα πράγματα από όσα όλοι οι υπόλοιποι εξτρέμ που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Με ντρίμπλες, κίνηση χωρίς τη μπάλα και επικίνδυνες σέντρες δημιούργησε συνεχώς προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα και θύμισε… Ποντένσε. Καθόλου τυχαία όταν βγήκε στο ημίχρονο με πρόβλημα στον προσαγωγό, ο Ολυμπιακός… φρέναρε. Είναι ο πρώτος εξτρέμ της μετά Ποντένσε εποχής με πολλά στοιχεία από αυτά που είχε ο άσος της Γουλβς πλέον στο παιχνίδι του και θα πρόκειται για μεγάλη ζημιά αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για θλάση, ακριβώς γιατί οι Πειραιώτες έχουν μεγάλη ανάγκη από έναν τέτοιο παίκτη.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0