Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: «Χρυσό» τρίποντο για τους γηπεδούχους με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Κότσιρα! (video)

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: «Χρυσό» τρίποντο για τους γηπεδούχους με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Κότσιρα! (video)

Την πρώτη του νίκη στη φετινή σεζόν πανηγύρισε ο Απόλλων Σμύρνης απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας 1-0, με τον Κότσιρα να αποκρούει πέναλτι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League και σ’ ένα ματς που κρίθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον Ιωαννίδη να σκοράρει και τον Κότσαρη να πιάνει πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, η «ελαφρά ταξιαρχία» πήρε το πρώτο της τρίποντο για φέτος και έσπασε την… κατάρα που την κυνηγούσε.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ισορροπημένα και χωρίς ρυθμό κύλησε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν σε γενικές γραμμές να δημιουργήσουν τελικές ευκαιρίες, με τα μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή να είναι πολύ σκληρά.

Πρώτη και ουσιαστικά καλύτερη προσπάθεια για τον Απόλλωνα σημειώθηκε στο 8ο λεπτό από τον Παμλίδη. Ο 28χρονος έπιασε ένα συρτό σουτ, με την μπάλα να περνάει τελικά άουτ.

Ο ΠΑΣ από πλευράς του απείλησε στο 29’ με σουτ του Γκαρτβάσκι, αλλά δεν ήταν ικανό ώστε να ανησυχήσει τον Κότασρη. Γενικότερα το πρώτο ημίχρονο δεν αποτέλεσε μια καλή διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, καθώς το θέαμα εξέλειψε.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι αλλαγές από πλευρά Φέστα, στις οποίες προέβη με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, απέφεραν καρπούς για την «ελαφρά ταξιαρχία» από νωρίς! Στο 48’ και μόλις 3 λεπτά έπειτα από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Ιωαννίδης βρήκε δίχτυα έπειτα από κεφαλιά του Ντομίνγκες, αφού ο Πίρσμαν έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή!

Από τη σημείωση του τέρματος κι έπειτα, οι ποδοσφαιριστές είχαν ανακτήσει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Ήταν εμφανές πως το ποσοστό κατοχής της μπάλας έκλινε προς τους Γιαννιώτες, με τον Μεταξά να αλλάζει τον σχηματισμό σε 3-5-2 προκειμένου να βρει περισσότερες λύσεις επιθετικά. Στο 85’ ο Μίνα έπιασε ένα δυνατό σουτ στην κίνηση μετά από τη σέντρα του Περέα, όμως ο Κότσαρης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να φύγουν με τον έναν βαθμό, καθώς ο Μπαξεβανίδης χρησιμοποίησε το χέρι του για να σταματήσει αντικανονικά την μπάλα μέσα στην περιοχή στα πρώτα λεπτά των καθυστερήσεων. Ο Περέα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, όμως ο Κότσαρης δεν ξεγελάστηκε, έπεσε στη σωστή γωνία και μπλόκαρε την μπάλα για να κλειδώσει έτσι τη νίκη της ομάδας του!

Ο MVP

Αδιαμφισβήτητα ο Κωνσταντίνος Κότασρης. Ο 25χρονος ήταν παρών όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του (βλ. 85’) ενώ ήταν επίσης καθοριστικός με την επέμβασή του στο πέναλτι του Περέα, κρατώντας το σκορ υπέρ του Απόλλωνα.

Η φάση του αγώνα

Το χαμένο πέναλτι του Περέα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τη μοναδική ευκαιρία να πάρει κάτι από το παιχνίδι στις καθυστερήσεις του αγώνα, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια σημείωσε μία μόνο ακόμη σημαντική ευκαιρία, όμως η χαρά του κόπηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Άλβες (45’ Λισγάρας), Μπαξεβανίδης, Φαν Λα Πάρα (45’ Μαρτίνες), Άντονι, Κάστρο, Τσιλούλης (90’ Ντεντάκης), Παμλίδης (78’ Βιτλής), Ντάουντα (45’ Ιωαννίδης)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (80’ Παντελάκης), Πέερσμαν, Σνάιντερ (64’ Μπρένερ), Ντομίνγκες, Καραχάλιος (80’ Μίνα), Γκαρντάβσκι (45’ Μορέιρα), Περέα, Μιλιντσεάνου (45’ Τριάδης)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0