Football Talk

Ολυμπιακός: Διαχείριση, αντίδραση και ο… κακός δαίμονας του Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Διαχείριση, αντίδραση και ο… κακός δαίμονας του Πέδρο Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί την πρώτη του φετινή ήττα και να βγάλει αντίδραση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Την μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που έχει θετικό ισοζύγιο απέναντι στον Πέδρο Μαρτίνς.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Η πρώτη φετινή ήττα για τον Ολυμπιακό ήρθε μετά από 15 ματς στη σεζόν. Ένα αποτέλεσμα που δεν πληγώνει ιδιαίτερα τους Πειραιώτες, καθώς με νίκη απέναντι στην Άιντραχτ στο Φάληρο θα γίνουν και πάλι το πρώτο φαβορί για την πρώτη θέση στον όμιλο. Η εικόνα, όμως, προβλημάτισε.  Η ομάδα έδειξε ανέτοιμη και σε πνευματικό και σε σωματικό επίπεδο. Ανήμπορη να ανταγωνιστεί, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, τον ρυθμό που επέβαλλε η ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν αναλύσει ήδη τα κακώς κείμενα της Φρανκφούρτης και έχουν κάνει την αυτοκριτική τους, ωστόσο δε μπορούν να μείνουν περισσότερο στο συγκεκριμένο ματς, αφού σε λίγες ώρες έχουν μπροστά τους το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Με νίκη το βράδυ της Κυριακής οι ερυθρόλευκοι, όχι απλά θα μείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά θα αυξήσουν και την διαφορά τους από ένα βασικό ανταγωνιστή για τον τίτλο και τα… χαμόγελα θα επιστρέψουν. Άπαντες είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν άμεσα το κλίμα.

Πέρα από την διαχείριση στο ψυχολογικό κομμάτι, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως θα διαχειριστεί και το ρόστερ του από δω και πέρα ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος έχει βγάλει αυτό το αρχικό κομμάτι της σεζόν στηριζόμενος ουσιαστικά σε 13-14 παίκτες, αλλά το βαρύ πρόγραμμα τον υποχρεώνει να ανοίξει το ροτέισον. Είναι πρόωρο, αλλά υπάρχει σαν σκέψη να ξεκινήσουν απέναντι στον ΠΑΟΚ παίκτες όπως ο Κούντε, ο Γκάρι Ροντρίγκες και ο Ανδρούτσος. Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει ήδη τέσσερις βαθμούς στο γήπεδο απέναντι σε Ατρόμητο και Παναθηναικό με κοινό παρονόμαστη των δύο αγώνων να είναι τα “πεταμένα” πρώτα ημίχρονα. Κανείς δεν θέλει να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό και ο Μαρτίνς έχει ζητήσει το… πόδι να βρίσκεται στο γκάζι από το 1ο λεπτό.

Εξάλλου, ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει πολύ καλά πως απέναντι στον “δικέφαλο του βορρά” δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα. Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει θετικό ισοζύγιο στα αποτελέσματα με τον Πέδρο Μαρτίνς. 13 φορές έχουν παίξει οι δύο ομάδες με τον Μαρτίνς στον “ερυθρόλευκο” πάγκο και ο ΠΑΟΚ μετράει 6 νίκες, δύο ματς έληξαν ισόπαλα και 5 φορές επικράτησε ο Ολυμπιακός. Καμία ομάδα της Ελλάδας δεν έχει νικήσει πάνω από μια φορά τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς και ο ΠΑΟΚ τα έχει καταφέρει 6 φορές με τελευταία τον περσινό τελικό του κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο για τους “Πειραιώτες” και τον προπονητή τους.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0