Football Talk

Γουέστ Χαμ: Επιστρέφει στην Αγγλία, με σκοπό να μην επαναλάβει τα λάθη της μετά από την ευρωπαϊκή επιτυχία! (video)

Γουέστ Χαμ: Επιστρέφει στην Αγγλία, με σκοπό να μην επαναλάβει τα λάθη της μετά από την ευρωπαϊκή επιτυχία! (video)

Είναι περίεργο το φαινόμενο που παρατηρείται στην Γουέστ Χαμ, τον τελευταίο μήνα. «Γράφει» ιστορία στην Ευρώπη, επιστρέφει στην Premier League και μοιάζει να ξεχνάει το αγγλικό στυλ παιχνιδιού της στο… μεσοβδόμαδο ματς που πέρασε με επιτυχία. Ελπίζει ότι αυτό θα σταματήσει στο ματς με την Τότεναμ. Είναι εφικτό όμως;

Πριν από περίπου 20 ημέρες, η Γουέστ Χαμ έδινε το πρώτο της ματς επί ευρωπαϊκού εδάφους, στα πλαίσια του Europa League, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, σε ολόκληρη την ιστορία της.

Δεν είχε άλλωστε μέχρι τώρα καταφέρει να πετύχει κάτι ανάλογο κατά την διάρκεια του 21ου αιώνα. Το άγχος ήταν μεγάλο, η μεγάλη αυτή στιγμή είχε συνδυαστεί με την παρουσίαση των αγαλμάτων των θρύλων της ομάδας έξω από το γήπεδο, αλλά το αποτέλεσμα κόντρα στην Ραπίντ Βιέννης του Ταξιάρχη Φούντα ήταν επιτυχημένο.

Το τελικό 2-0 άλλωστε, ήταν αρκετό για να φτάσει τους έξι βαθμούς στην Ευρώπη, έχοντας προηγηθεί και το σημαντικό «διπλό» στην Κροατία επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-0!


Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο αναμετρήσεων, πέραν της απαραβίαστης εστίας, που αποτελεί προϊόν της καλής δουλειάς που γίνεται στο Λονδίνο από τον Ντέιβιντ Μόγιες, ήταν η κακή διαχείριση της εν λόγω επιτυχίας, στην επόμενη αναμέτρηση.

Η Γουέστ Χαμ επέστρεψε στην Premier League, αντιμετώπισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπρέντφορντ, και παρά το γεγονός πως σε αμφότερες αναμετρήσεις σκόραρε, δεν κατάφερε εν τέλει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μην ξεχνάμε μάλιστα πως και στις δύο περιπτώσεις το φινάλε ήταν δραματικό. Στο ματς με τους «κόκκινους διαβόλους» ο Νταβίντ Ντε Χέα απέκρουσε πέναλτι του Νομπλ στο 95ο λεπτό, ενώ και στο ματς κόντρα στις «μέλισσες», οι φιλοξενούμενοι πήραν το τρίποντο με γκολ στο τελευταίο λεπτό του ματς, πραγματοποιώντας ολική ανατροπή.


Πολλοί μίλησαν για κούραση. Τα 180 αγωνιστικά λεπτά άλλωστε σε διάστημα τριών ημερών δεν είναι μία κατάσταση που η Γουέστ Χαμ έχει την εμπειρία να διαχειριστεί με ευκολία. Το βιώνει για πρώτη φορά, καλείται να το αντιμετωπίσει επιτυχημένα, έχοντας πίεση.

Πλέον, μετά και από την τρίτη νίκη των «σφυριών» στην Ευρώπη, με 3-0 κόντρα στην Γκενκ, και τρεις διαφορετικούς σκόρερ, ο Σκωτσέζος τεχνικός θεωρεί πως η ομάδα του έμαθε από τα λάθη της. Ακόμη και αν απέναντί της, στην επικείμενη αναμέτρηση του Σαββατοκύριακου θα σταθεί η πληγωμένη, από την ήττα από την Φίτεσε, Τότεναμ, του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο.


Οδηγός για τους γηπεδούχους είναι η περσινή νίκη με 3-2 στο ίδιο γήπεδο! Έχουν όμως τις αντοχές να πιέσουν την κατάσταση μέχρι τέλους, ή οι «spurs» θα βρουν ευκολότερα μόλις το πρώτο τους γκολ μετά το 85ο λεπτό, στην φετινή Premier League;

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0