Football Talk

ΠΑΟΚ: Το mindset πριν την Κοπεγχάγη και οι… άσσοι στο μανίκι του Λουτσέσκου!

ΠΑΟΚ: Το mindset πριν την Κοπεγχάγη και οι… άσσοι στο μανίκι του Λουτσέσκου!

Έχοντας πολλές σκέψεις στο μυαλό του ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη μάχη με την Κοπεγχάγη (21/10, 19:45) – Ποια είναι τα… κρυφά χαρτιά του Ραζβάν Λουτσέσκου για το ματς.

Σχετικά Άρθρα

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται το απόγευμα της Πέμπτης από την Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του UEFA Conference League (21/10, 19:45). Ο «δικέφαλος του βορρά» ταξίδεψε στη Δανία όντας πεισμωμένος και συγκεντρωμένος προκειμένου να πάρει το τρίποντο που θα το δώσει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στην προηγούμενη αγωνιστική της διοργάνωσης οι Θεσσαλονικείς δεν έδειξαν μια τόσο ελπιδοφόρα εμφάνιση απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Τούμπα. Μπορεί η ελληνική ομάδα να προηγήθηκε με τέρμα του Τσούμπα Άκπομ στο 10’, όμως είδε τους Σλοβάκους να ισοφαρίζουν μόλις τρία λεπτά αργότερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ασπρόμαυροι» είχαν ένα αρκετά κακό πρόσωπο, κάνοντας πολλά λάθη και μη μπορώντας να αξιοποιήσουν τις λίγες επικίνδυνες ευκαιρίες που δημιούργησαν. Έτσι λοιπόν οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν ήταν βέβαια πολλά…

Απόψε ο ΠΑΟΚ οδηγείται στη δύσκολη αναμέτρηση με τους Δανούς, έχοντας ένα εντελώς διαφορετικό mindset αυτή τη φορά. Πρώτο και σημαντικότερο το γεγονός πως προέρχεται από ένα τρελό ματς με τον Βόλο, το οποίο αποδεκάτισε ψυχολογικά. «Ήταν ένα παιχνίδι που ήμασταν ηλίθιοι γιατί δεν το κερδίσαμε… Μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ μακριά από το σύνολο που θέλουμε να γίνουμε, ωστόσο, αυτές οι καταστάσεις μας βοηθούν να χτίσουμε», σχολίασε με… αυστηρό αλλά ξεκάθαρο τρόπο ο Ραζβάν Λουτσέσκου την έκβαση της αναμέτρησης.

Όταν σε ένα παιχνίδι βρίσκεσαι από το να πανηγυρίζεις μια εύκολη νίκη, στο να… σιχτιρίζεις επειδή πέταξες στα σκουπίδια δύο βαθμούς τότε υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια ρόλο δεν έπαιξε μόνο η υπερβολική σιγουριά της ομάδας – την οποία, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος μέχρι το 53’, δικαιολογημένα είχε – αλλά και η φλεγόμενη και ασταμάτητη επίθεση του Βόλου! Να σημειωθεί επίσης πως η θεσσαλική ομάδα έχει και την καλύτερη επιθετική γραμμή στη Super League, έχοντας σκοράρει 15 φορές σε 4 αγωνιστικές.

5405441.jpg

Ποιοι ξεχωρίζουν από την αποστολή

Έπειτα οι Θεσσαλονικείς ταξίδεψαν στη Δανία έχοντας μια υπερπλήρη ευρωπαϊκή αποστολή, με σημαντικούς παίκτες να δίνουν το «παρών». Σημαντική είναι η παρουσία του Σίντκλεϊ σε αυτή, καθώς τα προβλήματα στην άμυνα δεν έχουν σταματήσει να τον ταλαιπωρούν. Ο Βραζιλιάνος θα λύσει τα χέρια του Ρουμάνου τεχνικού στα άκρα, καθώς οι λύσεις για το κέντρο πληθαίνουν.

Εξίσου σημαντική είναι και η επιστροφή του Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος επανήλθε πλήρως έπειτα από τον τραυματισμό του στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση με τη Ριέκα. Εκείνος θα είναι και κατά πάσα πιθανότητα ο «εκλεκτός» που θα αναπληρώσει την απουσία του Γιασμίν Κούρτιτς στη μεσαία του γραμμή.

Τέλος, σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκονται οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο Σουριναμέζος διανύει ένα διάστημα κατά το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας σε κάθε αναμέτρηση – με τον ίδιο να συμμετέχει στα δύο από τα τέσσερα γκολ των «ασπρόμαυρων» κόντρα στου Βολιώτες.

Παράλληλα ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι στο καλύτερό του φεγγάρι. Ο 31χρονος έχει αποδείξει στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας πως έχει κερδίσει και δεν πρόκειται να αποχωριστεί τη θέση βασικού.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0