Football Talk

Μπαρτσελόνα – Ντιναμό Κιέβου 1-0: Βαθμολογική «ανάσα» με γκολ, αλλά και ρεκόρ, του Πικέ! (video)

Μπαρτσελόνα – Ντιναμό Κιέβου 1-0: Βαθμολογική «ανάσα» με γκολ, αλλά και ρεκόρ, του Πικέ! (video)

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ντιναμό Κιέβου με 1-0 χάρις το γκολ του Ζεράρ Πικέ στο 36ο λεπτό, που εκτός από βαθμολογική είχε και ιστορική σημασία, αφού έγινε ο γηραιότερος σκόρερ των «μπλαουγκράνα» στο Champions League!

Οι νέοι της Μπαρτσελόνα είναι ωραίοι, αλλά ένας παλιός την «ξελάσπωσε», αφού το γκολ του Ζεράρ Πικέ στο 36ο λεπτό φάνηκε αρκετό στους Καταλανούς για να επικρατήσουν της Ντιναμό Κιέβου και να πάρουν πιο δύσκολα από ό,τι αναμενόταν την πρώτη τους νίκη στο φετινό Champions League.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, αφού είχε εξαιρετικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, τόσο στο 2ο λεπτό με τον Ντεστ, όσο και στο 19ο με τον Λουκ Ντε Γιονγκ. Καμία από τις δύο, ωστόσο, δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο «γόρδιος δεσμός» της άμυνας των Ουκρανών κόπηκε από τον Ζεράρ Πικέ στο 36ο λεπτό, όταν μετουσίωσε την εξαιρετική σέντρα του Ζόρντι Άλμπα σε γκολ, γεγονός που τον έκανε τον γηραιότερο σκόρερ της Μπαρτσελόνα στο Champions League.



Το 1-0 παρέμεινε ως σκορ του πρώτου ημιχρόνου και η έναρξη του δευτέρου δεν έμελλε να αλλάξει κάτι. Το παιχνίδι χρειάστηκε να φτάσει στο 71ο λεπτό για να σημειωθεί κάτι το αξιόλογο, με το σουτ του Κουτίνιο, αλλά τόσο αυτή, όσο και η επόμενη προσπάθειά του τέσσερα λεπτά αργότερα «έξυσαν» τα δοκάρια και το σκορ της αναμέτρησης δεν άλλαξε.

Το θέαμα μπορεί να μην ήταν υψηλό, αλλά αυτό που κρατά και μετράει για την Μπαρτσελόνα είναι το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Champions League που της δίνει δικαίωμα να ελπίζει στην πρόκριση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Γκάβι (69' Σέρχι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Μινγκέθα (46' Κουτίνιο), Λουκ Ντε Γιονγκ (46' Φάτι), Ντεπάι (75' Αγουέρο)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Μπούστσαν, Κεντζιόρα (78' Τίμτσικ), Ζαμπάρνι, Σιρότα, Μικολένκο, Σαπαρένκο, Τσιγκάνκοφ (85' Καραβάεβ), Σίντορτσουκ, Μπουγιάλσκι (85' Ραμίρες), ντε Πένια (62' Βιτίνιο), Σουπριάγκα (61' Γκαρμάς)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0