Football Talk

Champions League: Μάχονται Ατλέτικο και Λίβερπουλ για την πρωτιά του ομίλου – «Ξυπνούν» μνήμες Πόρτο και Μίλαν! (video)

Champions League: Μάχονται Ατλέτικο και Λίβερπουλ για την πρωτιά του ομίλου –  «Ξυπνούν» μνήμες Πόρτο και Μίλαν! (video)

Το πρώτο μισό των ομίλων του Champions League ολοκληρώνεται με ιδιαίτερες αναμετρήσεις τόσο ως προς τη σημασία τους, όσο και ως προς την ιστορία τους! Η Λίβερπουλ ταξιδεύει στη Μαδρίτη για να «παίξει» την πρώτη θέση του ομίλου με την Ατλέτικο, η Πόρτο συναντά τη Μίλαν μετά από 18 χρόνια και η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να στερήσει από τη Σαχτάρ ένα ρεκόρ που πέτυχαν λίγοι!

Στο μεγαλύτερο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Λίβερπουλ, σε μία άτυπη ρεβάνς της τελευταίας μεταξύ τους αναμέτρησης, στις 11 Μαρτίου του 2020, όταν οι «ροχιμπλάνκος» άφησαν εκτός τετράδας την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, κερδίζοντάς την -στην παράταση- με 2-3 μέσα στο Άνφιλντ!


Κρίνοντας από το παρόν πρόσωπο που παρουσιάζουν οι δύο πλευρές, ωστόσο, θα είναι δύσκολο για τους Ισπανούς, να επαναλάβουν τον τότε άθλο τους, αλλά το ματς οφείλει να αντιμετωπίζεται ως ο πρώτος από τους δύο «τελικούς», που θα κρίνουν την πρωτιά του 2ου ομίλου!

Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται τόσο η αναμέτρηση του Άγιαξ με την Ντόρτμουντ, όσο και της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Λειψία. Στην πρώτη περίπτωση αμφότερες βρίσκονται σε καλό φεγγάρι, έχοντας έξι βαθμούς στον όμιλο και σταθερή παρουσία στο εκάστοτε εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ στη δεύτερη, το χρονικό σημείο στο οποίο οι δύο ομάδες ξανασμίγουν έχει ξεκάθαρο ευνοημένο και… άτυχο, αφού η Λειψία παραπαίει αγωνιστικά στην Bundesliga, την ίδια ώρα που οι Παριζιάνοι κάνουν «περίπατο» στη Γαλλία, παρά το ασταθές τους ξεκίνημα.

«Άρωμα» παρελθόντος αναβλύζει και από το παιχνίδι της Πόρτο με τη Μίλαν, αφού οι δύο σύλλογοι, δεκαοχτώ χρόνια μετά το ευρωπαϊκό Super Cup του 2003, συναντιούνται. Η πορεία τους έκτοτε, υπήρξε τελείως διαφορετική. Οι «ροσονέρι» ναι μεν κέρδισαν ένα Champions League το 2007 στο ΟΑΚΑ, αλλά η επόμενη δεκαετία τους συμπεριφέρθηκε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, σε αντίθεση με τους «δράκους», που αργά και σταθερά έχτισαν πάνω στην τότε επιτυχία και έχουν εξελιχθεί σε μία παραδοσιακή ευρωπαϊκή δύναμη.
2003 European Super Cup: all details | AC Milan

Πλέον, και οι δύο αναζητούν μέσω αυτού του ματς ένα τρίποντο που θα τις ξαναβάλει στο κυνήγι της δεύτερης θέσης του 2ου ομίλου, κάτι στο οποίο δεν φαίνονται ικανές να ελπίζουν η Μπεσίκτας και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που δεν έχουν συγκεντρώσει κανέναν βαθμό ως τώρα στον 3ο όμιλο και αναμετριούνται στο Vodafone Park, στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια ώρα (19:45), η «έκπληξη» των δύο πρώτων αγωνιστικών, Κλαμπ Μπριζ, υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι, με στόχο να μην ηττηθεί, ώστε μετά το πέρας της αναμέτρησης να παραμένει στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου, ενώ στα εναπομείναντα ματς, η Ίντερ υποδέχεται τη «σταχτοπούτα», αλλά πρωτοπόρο του ομίλου, Σέριφ Τίρασπολ, που θέλει να δώσει συνέχεια στην τρελή της φετινή πορεία και να σοκάρει και τους «νερατζούρι»!

Τέλος, η Σαχτάρ φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αναμέτρηση αυτή, δεν έχει μόνο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους Ουκρανούς, αφού αν καταφέρουν να επικρατήσουν των «Μερένχες», θα πρόκειται για την τρίτη σερί νίκη τους, γεγονός που θα τους εντάξει σε ένα κλειστό κλαμπ τεσσάρων ομάδων που το έχουν κατορθώσει, μαζί με τον Άγιαξ, τη Λίβερπουλ, την Μπάγερν και τη Γιουβέντους!

Αναλυτικά οι αγώνες:

Μπεσίκτας – Σπόρτινγκ Λισαβόνας (19:45)

Κλαμπ Μπριζ – Μάντσεστερ Σίτι (19:45)

Άγιαξ – Μπορούσια Ντόρτμουντ (22:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ (22:00)

Ίντερ – Σέριφ Τίρασπολ (22:00)

Παρί Σεν Ζερμέν – Λειψία (22:00)

Πόρτο – Μίλαν (22:00)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

1ος όμιλος

1.Παρί Σεν Ζερμέν 2 4 (3-1)

2.Κλαμπ Μπριζ 2 4 (3-2)

3.Μάντσεστερ Σίτι 2 3 (6-5)

4.Λείψια 2 0 (4-8)

2ος όμιλος

1.Λίβερπουλ 2 6 (8-3)

2.Ατλέτικο Μαδρίτης 2 4 (2-1)

3.Πόρτο 2 1 (1-5)

4.Μίλαν 2 0 (3-5)

3ος όμιλος

1.Άγιαξ 2 6 (7-1)

2.Μπορούσια Ντόρτμουντ 2 6 (3-1)

3.Μπεσίκτας 2 0 (1-4)

4.Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2 0 (1-6)

4ος όμιλος

1.Σέριφ Τίρασπολ 2 6 (4-1)

2.Ρεάλ Μαδρίτης 2 3 (2-2)

3.Ίντερ 2 1 (0-1)

4.Σαχτάρ Ντόνετσκ 2 1 (0-2)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0