Football Talk

Μπρέντφορντ – Τσέλσι 0-1: Ποια ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης και ποια η νεοφώτιστη; (video)

Μπρέντφορντ – Τσέλσι 0-1: Ποια ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης και ποια η νεοφώτιστη; (video)

Την πιο σημαντική της νίκη μέχρι την… επόμενη, κατάφερε να πανηγυρίσει η Τσέλσι επί της Μπρέντφορντ, στην 8η αγωνιστική της Premier League, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν προβάδισμα με τον Τσίλγουελ, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, και να διατηρούν το «μηδέν» μέχρι τέλους. Το τελικό 1-0 υποχρέωσε τις «μέλισσες» στην δεύτερη φετινή τους ήττα, την στιγμή που η Τσέλσι κέρδισε την αντίπαλό της και πάλι σε επίπεδο πρωταθλήματος, μετά από 74 χρόνια!

Μπορεί οι φίλοι της Μπρέντφορντ να χρειάστηκε να αναμένουν 74 χρόνια για να τεθούν και πάλι αντιμέτωποι με την Τσέλσι, σε ένα ντέρμπι που αφορά το Λονδίνο, όμως η πρώτη τους συνάντηση μετά το 1947 δεν κύλησε ιδανικά απέναντι στην Τσέλσι (0-1), και δεν θύμισε σε… πολλά τα μεγάλα αποτελέσματα της γηπεδούχου στο «σπίτι» της, απέναντι στην Άρσεναλ (2-0 στην πρεμιέρα) και την Λίβερπουλ (το εντυπωσιακό 3-3).

Αναλυτικότερα η Τσέλσι, η οποία ηττήθηκε τελευταία φορά εκτός έδρας από την Μπρέντφορντ το 1938, μετέβη στην έδρα των γηπεδούχων υποψιασμένη. Στάθηκε τυχερή στην φάση του Εμπουέμο στο 21ο λεπτό, όπου ο Γάλλος επιθετικός σημάδεψε το δοκάρι, και εν συνεχεία, στο επόμενο λεπτό, είδε το γκολ του Ρομέλου Λουκάκου να ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Η κατοχή της μπάλας δεν έδειχνε να δίνει κάτι στους φιλοξενούμενους, όμως ο Τσίλγουελ ήρθε στο τέλος του ημιχρόνου να επιβεβαιώσει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις με πολύ ωραίο σουτ, βρήκε δίχτυα για 3ο σερί παιχνίδι, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, είτε με τους «μπλε», είτε με την εθνική Αγγλίας, και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, στην ανάπαυλα της αναμέτρησης!


Έχοντας λοιπόν κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση των τριών βαθμών η Τσέλσι επέστρεψε στο δεύτερο μέρος, με σκοπό να ελέγξει και πάλι τον ρυθμό της αναμέτρησης, προστατεύοντας την εστία του Μεντί, για πρώτη φορά μετά από 28 ημέρες!

Εν τέλει, το σχέδιο του Τόμας Τούχελ στέφθηκε από επιτυχία. Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, η Μπρέντφορντ ολοκλήρωσε το ματς με επτά τελικές εντός εστίας και ένα... δοκάρι στο 93' αλλά δεν... σκόραρε, και οι τρεις βαθμοί έφεραν τους «μπλε» στην κορυφή της βαθμολογίας, με ένα βαθμό διαφορά από την Λίβερπουλ!

Απεναντίας η Μπρέντφορντ γνώρισε μόλις την δεύτερη φετινή της ήττα, με κοινό χαρακτηριστικό και των δύο αναμετρήσεων, απέναντι σε Τσέλσι και Μπράιτον, πέραν της… έδρας, να αποτελεί το γεγονός πως δεν βρήκε δίχτυα!

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Ράγια, Γιόργκενσεν, Γιάνσον, Πίνοκ, Κάνιος (72’ Γκόντος), Χένρι, Ονιέκα (67’ Φορς), Νόργκααρντ, Γιένσεν, Εμπουέμο, Τόνεϊ

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλομπά, Κρίστιενσεν, Σαρ, Αθπλικουέτα (89’ Ρις Τζέιμς), Τσίλγουελ, Καντέ, Λόφτους Τσικ, Κόβασιτς (65’ Μάουντ), Βέρνερ, Λουκάκου (77΄Χάβερτς)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0