Football Talk

Ισπανία - Γαλλία 1-2: Παράσταση για χειροκρότημα από Εμπαπέ και Μπενζεμά, με τους «τρικολόρ» να κατακτούν το Nations League! (video)

Ισπανία - Γαλλία 1-2: Παράσταση για χειροκρότημα από Εμπαπέ και Μπενζεμά, με τους «τρικολόρ» να κατακτούν το Nations League! (video)
Πώς να έχανε με αυτούς τους δύο; Καρίμ Μπενζεμά και Κιλιάν Εμπαπέ, με ένα γκολ ο καθένας, πήραν από το «χέρι» τη Γαλλία που έφερε... τούμπα το ματς απέναντι στην Ισπανία και επικράτησε με 2-1, κατακτώντας το Nations League!
Σχετικά Άρθρα

Τι ματς έγινε στο Σαν Σίρο; Τι παράσταση έδωσαν οι Μπενζεμά-Εμπαπέ;

Με τον ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης να ισοφαρίζει (66') το γκολ του Ογιαρθάμπαλ (64') και τον νεαρό σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν να ολοκληρώνει την ανατροπή (80'), η Γαλλία επικράτησε με 2-1 της Ισπανίας και κατέκτησε το Nations League σε έναν τελικό-έπος!

Παρά το άγευστο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν την παράδοση που έχουν χτίσει, αφού μόλις μία μεταξύ τους αναμέτρηση έχει λήξει χωρίς σκορ!

Με τον τρόπο αυτό, η Ισπανία προσγειώθηκε απότομα, μετά τη νίκη επί της Ιταλίας (06/10, 2-1), που έσπασε το σερί 37 αγώνων της «Σκουάντρα Ατζούρα» χωρίς ήττα, και θα έρθουν στο ΟΑΚΑ σε έναν μήνα από τώρα (11/11) για να αντιμετωπίσουν την Εθνική Ελλάδας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με ηθικό όχι όσο υψηλό θα μπορούσε!

1o ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η Γαλλία μπήκε με ορμή στο ματς και φρόντισε να το δείξει από τα πρώτα λεπτά! Ο Καρίμ Μπενζεμά μπήκε στη μεγάλη περιοχή, μόλις στο 6ο λεπτό, πέρασε τον Ουνάι Σιμόν, αλλά βρέθηκε σε πλάγια θέση, δεν μπόρεσε να εκτελέσει ο ίδιος και το γύρισμά του απομακρύνθηκε σε κόρνερ που δεν απέφερε κάτι!

Το ματς κυλούσε ήρεμα έως υποτονικά, έως το 31ο λεπτό, όταν και υπήρξαν κάποιες διαμαρτυρίες για χέρι του Κουντέ, αλλά μετά τη βοήθεια και του VAR, αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε κάτι επιλήψιμο στη φάση.

Χρειάστηκε να περάσουν τριάντα λεπτά από την τελευταία αξιόλογη φάση, για να σημειωθεί κάτι ελάχιστα σημαντικό, όταν το απευθείας φάουλ του Μάρκος Αλόνσο κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ούγκο Γιορίς!

Ό,τι πιο ουσιώδες συνέβη στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους, που έληξε στο 0-0, ήταν ο τραυματισμός του Ραφαέλ Βαράν στο 41ο λεπτό, που οδήγησε στην αναγκαστική του αλλαγή.

 

2o ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ακολούθησε το ίδιο μοτίβο με το τέλος του πρώτου. Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι, ωστόσο, στο 54ο λεπτό, είχαν και οι δύο προϋποθέσεις για κάτι αξιόλογο, όμως, ούτε το γύρισμα του Ογιαρθάμπαλ, ούτε η πάσα του Παβάρ στην εξέλιξη της φάσης, κατάφερε να βρει αποδέκτη!

Η μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού, έμελλε να έρθει μετά από 64 λεπτά! Τσουαμενί και Πογκμπά έβγαλαν την μπάλα από την άμυνα με ιδανικό τρόπο, η Γαλλία αναπτύχθηκε ωραία και τελικός αποδέκτης της μπάλας ήταν ο προωθημένος Τεό Ερνάντεζ, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ωστόσο, ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου μίλησε και ο Ογιαρθάμπαλ πέτυχε, εκεί που απέτυχε ο Τέο Ερνάντεζ! Ο Βάσκος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γιορίς και έγραψε το 1-0!


Μέσα σε δύο λεπτά, ήρθαν όσα δεν έφερε μία ώρα! Ο Καρίμ Μπενζεμά, με ένα άπιαστο πλασέ στην αριστερή γωνία του Ουνάι Σιμόν, έφερε το ματς στα ίσια στο 66’, δίνοντας άμεση απάντηση στο προβάδισμα της «φούρια ρόχα»!


Τα δύο γρήγορα γκολ έδωσαν «πνοή» στο ματς, αποζημιώνοντας το κοινό για το κακό πρώτο μέρος. Στο 72ο λεπτό, η Γαλλία είχε την ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ισπανίας είπε όχι στην προσπάθεια του Κιλιάν Εμπαπέ!

Ό,τι δεν πέτυχε στο 72’, το έπραξε στο 80ο λεπτό ο νεαρός σταρ! Μετά από μία εξαιρετική μπαλιά του φορμαρισμένου Τεό Ερνάντεζ, βγήκε στην «πλάτη» της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ έφερε… τούμπα το ματς και έγραψε το 2-1!


Η Γαλλία διατήρησε το υπέρ της 2-1, αφού ο Ούγκο Γιορίς έβαλε το... χεράκι του και απέκρουσε τόσο το εξαιρετικό σουτ του Ογιαρθάμπαλ στο 88ο λεπτό, όσο και αυτό του Γέρεμι Πίνο στις καθυστερήσεις, χαρίζοντας το τρόπαιο στην ομάδα του!

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Γκαρσία, Λαπόρτ, Αλόνσο, Γκάβι (75' Γκάβι), Μπουσκέτς, Ρόδρι (84' Φορνάλς), Τόρες (84' Μερίνο), Ογιαρθάμπαλ, Σαράμπια (61' Πίνο)

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (43' Ουπαμεκανό), Κιμπεμπέ, Παβάρ (79' Ντουμπουά), Πογκμπά, Τσουαμενί, Ερναντέζ, Γκριεζμάν (90+2' Βερετούτ), Μπενζεμά, Εμπαπέ

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0