Football Talk

Κύπρος – Κροατία 0-3: Παρέμεινε στην κορυφή η παρέα του Μόντριτς - Στην τελευταία θέση οι Κύπριοι (video)

Κύπρος – Κροατία 0-3: Παρέμεινε στην κορυφή η παρέα του Μόντριτς - Στην τελευταία θέση οι Κύπριοι (video)

Ακόμα μία ήττα για την Κύπρο, η οποία λύγισε στην ανωτερότητα της Κροατίας και ηττήθηκε με 3-0 στην έδρα της, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Από την αρχή του παιχνιδιού, όλα έδειχναν πως η Κροατία θα είχε μονόλογο στις επιθέσεις. Η Κύπρος κράτησε αμυντική στάση και περίμενε κάποια αντεπίθεση, ώστε να βρουν τον δρόμο για τα δίχτυα. Ωστόσο, η Κροατία είχε στηθεί εξαιρετικά και απλώς έψαχνε τρόπους να διασπάσει την σφικτή άμυνα των γηπεδούχων.

Αυτό συνέβη, στο χειρότερο σημείο. Λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Λούκα Μόντριτς βρήκε εκπληκτικά τον Ίβαν Πέρισιτς, ο οποίος έμεινε όρθιος μέσα στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ, έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο μέρος, οι Κροάτες έψαχναν για ένα δεύτερο γκολ, με την Κύπρο να μην αντιδράει για την ισοφάριση. Είναι ενδεικτικό πως σε κάθε άνοιγμα των γηπεδούχων, η παρέα του Λούκα Μόντριτς μπορούσε να κάνει τη ζημιά. Όπως και έγινε στο 80ο λεπτό.

Ο υπεταλαντούχος στόπερ, Γιόσκο Γκβαρντιόλ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με τον σωστό τρόπο, νίκησε τον Μιχαήλ για το 2-0, «τελειώνοντας» το ματς για την χώρα του. Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε από τον Μάρκο Λιβάγια στο 90ο λεπτό. Μία νίκη που κράτησε τους φιλοξενούμενους στην 1η θέση, μαζί με την Ρωσία, αλλά και την Κύπρο στην τελευταία θέση με την Μάλτα.

8ος όμιλος

1. Κροατία 7 16 (11-1)

2. Ρωσία 7 16 (11-4)

3. Σλοβανία 7 10 (8-7)

4. Σλοβεκία 7 9 (7-6)

5. Μάλτα 7 4 (6-15)

6. Κύπρος 7 4 (1-11)

Η επόμενη αγωνιστική (11 Οκτωβρίου)

Κύπρος – Μάλτα (19.00)

Κροατία – Σλοβακία (21.45)

Σλοβενία – Ρωσία (21.45)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0