Football Talk

Ρονάλντο: Αμερικανός δικαστής προτείνει την απόρριψη της υπόθεσης βιασμού στο Λας Βέγκας το 2009!

Ρονάλντο: Αμερικανός δικαστής προτείνει την απόρριψη της υπόθεσης βιασμού στο Λας Βέγκας το 2009!

Η αγωγή της Mayorga για τον βιασμό της από τον Ρονάλντο στο Λας Βέγκας πρέπει να απορριφθεί, σύμφωνα με τον Αμερικανό δικαστή, Daniel Albregts.

Ένας Αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής στη Νεβάδα τάσσεται με τους δικηγόρους του Κριστιάνο Ρονάλντο και εναντίον της γυναίκας που τον μήνυσε για περισσότερα από 375.000 δολάρια το 2010, αφού κατηγόρησε τον Πορτογάλο σούπερ σταρ ότι τη βίασε στο Λας Βέγκας.

Σε μια καυστική σύσταση προς τον δικαστή που εκδικάζει την υπόθεση, ο δικαστής Daniel Albregts κατηγόρησε τον δικηγόρο της Kathryn Mayorga, Leslie Mark Stovall, ότι βασίζει την υπόθεση σε διαρροές και κλεμμένα έγγραφα που ο Albregts χαρακτήρισε ότι ήταν από ιδιωτική επικοινωνία μεταξύ του Ρονάλντο και των δικηγόρων του.

«Η απόρριψη της υπόθεσης Mayorga για την ακατάλληλη συμπεριφορά του πληρεξούσιού της είναι ένα σκληρό αποτέλεσμα», έγραψε ο Albregts στη σύστασή του προς την δικαστή Jennifer Dorsey. «Αλλά είναι, δυστυχώς, η μόνη κατάλληλη κύρωση για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της δικαστικής διαδικασίας».

«Ο Stovall ενήργησε με κακή πίστη εις βάρος του πελάτη του - και του επαγγέλματός του», ανέφερε ο Albregts.

Ο Stovall και οι συνεργάτες του δεν απάντησαν ούτε σε τηλέφωνα, ούτε σε email σχετικά με την επιστολή του Albregt.

Ο πληρεξούσιος του Ρονάλντο στο Λας Βέγκας, Peter Christiansen, εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι η νομική ομάδα του Πορτογάλου «είναι ευχαριστημένη με τη λεπτομερή εξέταση του δικαστηρίου ... και την προθυμία του να εφαρμόσει δίκαια τον νόμο στα πραγματικά περιστατικά και να συστήσει την απόρριψη της αστικής υπόθεσης εναντίον του κ. Ρονάλντο».

Το Associated Press γενικά δεν κατονομάζει άτομα που λένε ότι έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση, αλλά η Mayorga έδωσε τη συγκατάθεσή της μέσω του Stovall και της δικηγόρου Larissa Drohobyczer να δημοσιοποιήσει το όνομά της.

Ο Albregts σημείωσε ότι το δικαστήριο δεν έλαβε καμία απόφαση ότι ο Ρονάλντο διέπραξε το έγκλημα και δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι δικηγόροι και οι εκπρόσωποί του «εκφοβίζουν τη Mayorga ή παρεμποδίζουν την επιβολή του νόμου», όταν η Mayorga απέσυρε την ποινική δίωξη και ήρθε στον διακανονισμό των 375.000 δολαρίων τον Αύγουστο του 2010.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2009, όταν η καταγγέλλουσα είχε καλέσει την αστυνομία του Λας Βέγκας για να καταγγείλει έναν βιασμό, αλλά αρνήθηκε να ταυτοποιήσει τον δράστη, με αποτέλεσμα η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο. Λίγο αργότερα, οργανώθηκε μια «ιδιωτική διαμεσολάβηση» με εκπροσώπους του Ρονάλντο, με αποτέλεσμα μια οικονομική συναλλαγή το 2010 και την πλευρά της Mayorga να λαμβάνει 375.000 δολάρια, ως αντάλλαγμα απόλυτου απορρήτου για τα υποτιθέμενα γεγονότα ή την συμφωνία, καθώς και την εγκατάλειψη οποιασδήποτε περαιτέρω διαδικασίας.

Ομως για τους σημερινούς δικηγόρους της Mayorga, αυτή η συμφωνία είναι άκυρη, ιδίως λόγω της ψυχολογικής διαταραχής της πελάτη τους εκείνη την στιγμή και της πίεσης που ασκείται εναντίον της. Τώρα διεκδικούν από τον Ρονάλντο ως αποζημίωση ένα ποσό που φθάνει και στα 200​εκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί, ότι η καταγγέλλουσα αποκάλυψε δημοσίως το όνομα του φερόμενου ως δράστη, τον Αύγουστο του 2018, ζητώντας την επανεξέταση της υπόθεσης.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0