Football Talk

Φορμαρισμένοι στα πρωταθλήματα, «καυτοί» και στα προκριματικά; Από τον Μπακασέτα, έως τους γερόλυκους, Βάρντι και Τζέκο!

Φορμαρισμένοι στα πρωταθλήματα, «καυτοί» και στα προκριματικά;  Από τον Μπακασέτα, έως τους γερόλυκους, Βάρντι και Τζέκο!

Τα εθνικά πρωταθλήματα έδωσαν τη «σκυτάλη» στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και το BN Sports εστιάζει στους πιο φορμαρισμένους παίκτες, που ίσως γίνουν ρυθμιστές της πορείας των εθνικών τους ομάδων!

Η διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων αποτελεί ένα αναγκαίο κακό για κάθε ποδοσφαιρόφιλο.

Από τη μία, καλείται να απέχει από την αγαπημένη του ομάδα ή το αγαπημένο του πρωτάθλημα. Από την άλλη, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει την εθνική του ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις που έπονται. Παράλληλα, όμως, είναι ευκαιρία για να δημιουργηθούν νέοι ήρωες!

Καλώς ή κακώς, όπως κάθε μεγάλη διοργάνωση, και τα προκριματικά απαιτούν ευνοϊκές συνθήκες, όπως η έλλειψη τραυματισμών, αλλά και η φόρμα στην οποία βρίσκεται, όχι το σύνολο απαραίτητα, αλλά έστω ένας παίκτης. Πολλές φορές αρκεί!

Εξετάζοντας τις επιλογές των ομοσπονδιακών προπονητών, αλλά και τις στατιστικές κατηγορίες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, ξεπηδούν ονόματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν βαρόμετρο στις υποχρεώσεις των εθνικών τους ομάδων.

Από τον δικό μας, Τάσο Μπακασέτα, έως τον Φλόριαν Βιρτς και τους «γερόλυκους», Τζέιμι Βάρντι και Έντιν Τζέκο!

 


Τάσος Μπακασέτας – Ελλάδα

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…» λέει το λαϊκό γνωμικό και πώς να ξεκινήσουμε χωρίς τον Έλληνα άσο;

Ο Τάσος Μπακασέτας έχει αναγκάσει τις άμυνες του πρωταθλήματος της Τουρκίας να χορεύουν «συρτάκι» στον δικό του ρυθμό, έχοντας πέντε γκολ και τρεις ασίστ!

Είναι ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της Super Lig και ρίχνεται στη «μάχη» των προκριματικών, προερχόμενος από μία τρομερή εμφάνιση απέναντι στην Καϊσέρισπορ, την οποία συνδύασε με δύο γκολ, αν και όπως φάνηκε από την είσοδο του εξαγριωμένου οπαδού, δεν εκτιμήθηκαν από όλους το ίδιο.

Στις δύσκολες «εξόδους» της Εθνικής Ελλάδος σε Γεωργία και Σουηδία, αναμένεται να είναι όσο καταλυτικός συνηθίζει και η εξαιρετική περίοδος που διάγει, να δώσει ώθηση και στο εθνικό μας συγκρότημα.
Greece eases to 2-0 victory over Moldova | eKathimerini.com


Τζέιμι Βάρντι – Αγγλία

Μπήκε στην ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα μεγάλος σε ηλικία και ελάχιστοι τον εξετάζουν ως έναν 34χρονο, που με μία μικρομεσαία ομάδα της Αγγλίας, όπως η Λέστερ, συνεχίζει να «ματώνει» τα δίχτυα.

Ναι, τα «ματώνει». Πώς αλλιώς να εκφραστεί κανείς, όταν σε επτά ματς έχει βρει έξι φορές γκολ; Και όχι σε πρωτάθλημα χαμηλού επιπέδου, αλλά σε αυτό της Premier League!

Με τον βασικό σέντερ φορ της Αγγλίας, τον Χάρι Κέιν, να βιώνει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα εντός συνόρων, χωρίς να έχει βρει γκολ στο πρωτάθλημα μετά από έξι αγώνες, δεν αποκλείεται ο Βάρντι να πάρει φανέλα βασικού!

Με την έως τώρα απόδοσή του στη σεζόν, μάλλον το αξίζει, για να μην πούμε πως η φόρμα του το επιβάλλει!
Εικόνα


Φλόριαν Βιρτς – Γερμανία

Έχει χαρακτηριστεί ως ο νέος Κάι Χάβερτς και όχι άδικα. Το παιδί-θαύμα του γερμανικού ποδοσφαίρου αγωνίζεται στην Μπάγερ Λεβερκούζεν και όσοι δεν τον γνώρισαν πέρυσι, φρόντισε να τον μάθουν φέτος. Πώς;

\Με τα τέσσερα γκολ και τις πέντε ασίστ στα έξι ματς που έχει αγωνιστεί στην Bundesliga! Αν προστεθούν σε αυτά, τα δύο γκολ σε ισάριθμες εμφανίσεις στο Europa League, η εικόνα γίνεται πλήρης.

Το «βάπτισμα του πυρός» με την Εθνική Γερμανίας ήρθε στις 2 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους και δεν αποκλείεται, απέναντι στους χαμηλής δυναμικότητας αντιπάλους που ακολουθούν, όπως η Ρουμανία και η Βόρεια Μακεδονία, να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Κι αν γίνει αυτό, οι πιθανότητες να συνεισφέρει είναι υπέρ του.
Εικόνα


Ελίφ Ελμάς – Βόρεια Μακεδονία

Ο Ελίφ Ελμάς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αψεγάδιαστης πορείας της Νάπολι στη φετινή Serie A, όπου στέκει μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας επτά νίκες σε ισάριθμες εμφανίσεις.

Παρότι το αγωνιστικό του στυλ, αλλά και η φύση της θέσης του δεν τον φέρνουν συχνά εντός περιοχής, έχει καταφέρει να βρει δύο φορές δίχτυα. Μία εντός και μία εκτός ιταλικών συνόρων. Μάλιστα, αυτό απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας στους ομίλους του Europa League δεν θα ξεχαστεί γρήγορα, αφού ήταν το δεύτερο γρηγορότερα τέρμα που σημειώνεται στον θεσμό.

Όντας κομμάτι του εθνικού συγκροτήματος της Βόρειας Μακεδονίας, προφανώς, οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του αυξάνονται, αφού είναι από τους λίγους παίκτες με υψηλότερου επιπέδου παραστάσεις.

Το έργο του χωρίζεται σε δύο επίπεδα δυσκολίας, έχοντας να αντιμετωπίσει το Λιχτενστάιν (08/10, 21:45) από τη μία και τη Γερμανία (11/10, 21:45) από την άλλη.

Με την ορμή που μπαίνει, ωστόσο, στα προκριματικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, να εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για την ομάδα του.
Εικόνα


Στίβεν Μπέργκχαους - Ολλανδία

Η άφιξή του από τη Φέγενορντ το φετινό καλοκαίρι έφερε εντάσεις. Δικαιολογημένα. Δεν είναι, άλλωστε, σύνηθες να μετακινείται ένας παίκτης από το Ντε Κάιπ στον Άγιαξ. Ωστόσο, για τον Αίαντα, αποδεικνύεται κίνηση-ματ!

Ο Μπέργκχαους αποτελεί έναν από τους πιο δημιουργικούς παίκτες των Ολλανδών, έχοντας συνεισφορά σε οκτώ γκολ (έξι ασίστ και δύο γκολ) σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ έχει βρει δίχτυα και στα δύο ματς που έχει δώσει η ομάδα του στο Champions League.

Αν συνυπολογιστούν οι επιδόσεις του στα δύο τελευταία παιχνίδια των «οράνιε» για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ, απέναντι σε Μαυροβούνιο και Τουρκία, όπου μοίρασε από μία ασίστ, ήταν δεδομένο πως θα κληθεί στο εθνικό συγκρότημα της χώρας.

Εφόσον, μάλιστα, χρησιμοποιηθεί, απέναντι σε αντιπάλους όπως η Λετονία (8/10) και το Γιβραλτάρ (11/10), τα στατιστικά του ίσως «εκτοξευθούν»!

berghuis.jpg


Έντιν Τζέκο – Βοσνία Ερζεγοβίνη

Η ποδοσφαιρική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Ωστόσο, όταν ανακοινώθηκε το φετινό καλοκαίρι από την Ίντερ ως αντικαταστάτης του Ρομέλου Λουκάκου, αμφισβητήθηκε. Κυρίως, για τον αν μπορεί να μπει στα «παπούτσια» του περσινού πρώτου σκόρερ της Serie A.

Ακόμη είναι πολύ νωρίς, αλλά τα έως τώρα δείγματά του είναι εξαιρετικά. Ο Βόσνιος φορ μοιάζει να έχει αποκτήσει την κατάλληλη χημεία με τον Λαουτάρο Μαρτίνες για να βομβαρδίζει τις αντίπαλες άμυνες. Στις επτά εντός συνόρων εμφανίσεις του έχει καταφέρει να βρει έξι φορές δίχτυα και να μοιράσει μία ασίστ, διάγοντας ένα από τα παραγωγικότερα ξεκινήματα της καριέρας του.

Τι σημαίνει για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του δεν χρίζει ανάλυσης. Οι 116 συμμετοχές του με το εθνόσημο στο στήθος και τα 60 του γκολ, μιλούν από μόνα τους, ειδικότερα στην παρούσα φάση!

Οι εκτός έδρας αποστολές απέναντι σε Καζακστάν (09/10, 16:00) και Ουκρανία (12/10, 21:45) κρίνονται ως υψηλού κινδύνου και η εξαιρετική του κατάσταση, σε συνδυασμό με τις παραστάσεις του και την επιρροή του στο υπόλοιπο σύνολο, αναμένεται να παίξουν καταλυτικό ρόλο!

Έστω κι αν βαδίζει προς τα 36 του χρόνια.  
Εικόνα


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0