Football Talk

Προκριματικά Νότιας Αμερικής: Η δράση επιστρέφει και τα «αστέρια» των ομάδων, θέλουν να συστηθούν στην Ευρώπη!

Προκριματικά Νότιας Αμερικής: Η δράση επιστρέφει και τα «αστέρια» των ομάδων, θέλουν να συστηθούν στην Ευρώπη!

Λίγες ημέρες απέμειναν πλέον προκειμένου η δράση στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής να επιστρέψει, και τα «αστέρια» των εθνικών ομάδων να παλέψουν για μία θέση στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Να δικαιώσουν την κλήση τους, και να αποδείξουν πως οι υπερδυνάμεις της Ηπείρου, η Βραζιλία και η Αργεντινή, δεν είναι άτρωτες.

Στην τελική ευθεία βρισκόμαστε πλέον, προκειμένου τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αμερικής να επιστρέψουν σε αγωνιστική δράση και οι ομάδες να κληθούν να δώσουν την 10η αναμέτρησή τους, διεκδικώντας μία θέση στο Μουντιάλ του 2022.

Η κατάταξη των Προκριματικών μετά από εννέα ενενηντάλεπτα, με την Βραζιλία να κυριαρχεί και την Αργεντινή να δυσκολεύεται να ακολουθήσει

Όλες άλλωστε, έχουν αγωνιστεί εννέα φορές, πλην των «υπερδυνάμεων» της Βραζιλίας και της Αργεντινής, οι οποίες αν και βρίσκονται στην κορυφή, συζητήθηκαν ιδιαίτερα για τα πρωτοφανή σκηνικά που έλαβαν χώρα όταν αναμετρήθηκαν στο Σάο Πάολο.

Σε ένα ματς που διεκόπη, πέντε λεπτά μετά την έναρξή του, η αστυνομία εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο, εξαιτίας της παρουσίας ποδοσφαιριστών στην χώρα, οι οποίοι δεν είχαν άδεια από τις ομάδες τους, και το παιχνίδι επί της ουσίας δεν ξεκίνησε ποτέ.
pjimage-2021-07-10T235144.784.jpg

Η έναρξη των πρωταθλημάτων, βρήκε την Βραζιλία στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας το απόλυτο 8/8, με την Σελεσάο να έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ και κανένα στην έδρα της. Απεναντίας, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πλέον είναι διεθνής, όντας ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν, επίσης είναι αήττητη, μετρώντας όμως τρεις ισοπαλίες, και μία δυσκολία στο σκοράρισμα, σε σχέση με τις επιδόσεις της, προ μηνών, όταν και κατέκτησε το Copa America.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ουρουγουάη των Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρες, ενώ η απογοήτευση ως στιγμής των προκριματικών της Νότιας Αμερικής, επικεντρώνεται στο Περού και την Χιλή, που βρίσκονται στην 7η και την 8η θέση αντίστοιχα.

Τα ζητήματα της Premier League με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Προκριματικών, και η έκκληση των ομάδων

Παρόλα αυτά, τα εξωαγωνιστικά προβλήματα και κατά βάση η εξάπλωση του κορονοϊού, δεν έχει ακόμη επιτρέψει στους ποδοσφαιριστές να αποφασίζουν επί της ουσίας οι ίδιοι για το αν θα αποδεχθούν το κάλεσμα της χώρας τους.

Συγκεκριμένα, και όσο αφορά την Premier League, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι παίκτες δικαιούνται εξαίρεση από την 10ημερη καραντίνα που επιβάλει η Κυβέρνηση, την ώρα που δημοσίευμα των προηγούμενων ημερών έκανε λόγο για 5ήμερη καραντίνα των εμβολιασμένων παικτών μαζί με τις ομάδες τους, ώστε να μπορούν να προπονούνται και να αγωνίζονται κανονικά.

Ωστόσο, πρόβλημα υπάρχει και στο πρόγραμμα των ομάδων που αγωνίζονται για τα προκριματικά του Μουντιάλ στη Λατινική Αμερική καθώς οι υποχρεώσεις τους τελειώνουν την Παρασκευή, μία μέρα δηλαδή πριν από την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Πρακτικά λοιπόν, οι οκτώ Βραζιλιάνοι, Άλισον, Έμερσον, Έντερσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο Σίλβα, Ραφίνια, Φιρμίνο και Γκαμπριέλ Ζεσούς και οι τρεις Αργεντινοί, Εμιλιάνο Μαρτίνες, Λο Σέλσο και Κριστιάν Ρομέρο δεν θα καταφέρουν να αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο με τις ομάδες τους στην Premier League

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ουρουγουανό Έντινσον Καβάνι, όχι όμως και με τον Ντάβινσον Σάντσεζ της Τότεναμ, καθώς η Κολομβία «κλείνει» τις υποχρεώσεις της την Πέμπτη και τα «σπιρούνια» αγωνίζονται την Κυριακή, δίνοντας χρόνο στον υψηλόσωμο κεντρικό αμυντικό για να προετοιμαστεί για τον αγώνα απέναντι στη Νιούκαστλ.

Οι έμπειροι και τα ταλέντα που ξεχωρίζουν, και το εντυπωσιακό στατιστικό που αφορά την Super League

Το θολό αυτό τοπίο πάντως, δεν δείχνει να τους επηρεάζει όλους. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε να αντιληφθεί κάτι τέτοιο κάποιος αν παρακολουθήσει τις εμφανίσεις μικρότερων σε ηλικία ποδοσφαιριστών, οι οποίοι επιχειρούν να κάνουν το ξεπέταγμά τους.
marcelo_moreno_martins_1_0.jpg

Ο λόγος για τον Γκονζάλο Πλάτα από το Περού, με γκολ στο 1/3 των αναμετρήσεων που έχει λάβει μέρος συνολικά με την χώρα του, τον  έμπειρο και αρχηγό της Βολιβίας, Μαρσέλο Μορένο που ως στιγμής φιγουράρει στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, με 8 γκολ, μαζί με τον Λιονέλ Μέσι, όντας στα 34 του χρόνια, αλλά και οι Μπόρχα και Μουριέλ της Κολομβίας που αθροιστικά έχουν πετύχει τα 6 από τα 16 γκολ της χώρας τους, στα εννιά πρώτα ματς της!

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία μπορεί να γίνει και για τον Τζούλιο Ενσίσο, ο οποίος δεν έχει καν ενηλικιωθεί, αλλά βρίσκεται ανάμεσα στους εκλεκτούς της Παραγουάης για το Copa America. Ο 17χρονος εξτρέμ έχει μπει στα μάτι αρκετών συλλόγων της Ευρώπης, καθώς με τη Λιμπερτάδ πραγματοποιεί τρομερές εμφανίσεις.
vinicius-junior-brasilien-2021-1630141796-69906.jpg

Αν σε όλους αυτούς τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, έμπειρους ή μη, προστεθούν και τα ονόματα των Βινίσιους και Αλέξις Σάντσες, αντιλαμβάνεται κανείς, πως μπορεί η πρόκριση να έχει επί της ουσίας κριθεί, αλλά το ενδιαφέρον για τις επιδόσεις του, συνεχίζει να είναι αμείωτο.

Συγκεντρωτικά, στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής έχουν κληθεί περισσότεροι από 200 ποδοσφαιριστές για τις 10 ομάδες που συμμετέχουν! Το εντυπωσιακό της υπόθεσης, είναι πως κανένας εξ’ αυτών δεν αγωνίζεται φέτος στην Super League, με τον τελευταίο να συναντάται προ διετίας, και να ακούει στο όνομα του Όσκαρ Καρντόσο.
Czf4qSlXEAAH_j4.jpg

Αναλυτικά, η επόμενη αγωνιστική των Προκριματικών της Νότιας Αμερικής, και η βαθμολογία:

11η αγωνιστική (8/10):

Παραγουάη – Αργεντινή (02:00)

Ουρουγουάη – Κολομβία (02:00_

Βενεζουέλα – Βραζιλία (02:30)

Εκουαδόρ – Βολιβία (03:30)

Περού – Χιλή (04:00)

Βαθμολογία

1.Βραζιλία 8 24 (19-2)

2.Αργεντινή 8 18 (15-6)

3.Ουρουγουάη 9 15 (13-10)

4.Εκουαδόρ 9 13 (16-11)

5.Κολομβία 9 13 (16-16)

6.Παραγουάη 9 11 (9-11)

7.Περού 9 8 (8-17)

8.Χιλή 9 7 (9-12)

9.Βολιβία 9 6 (12-22)

10.Βενεζουέλα 9 4 (5-15)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0