Football Talk

Champions League, Αταλάντα – Γιανγκ Μπόις 1-0: «Έσπασε» το αήττητο των Ελβετών με τον Πεσίνα, και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου!(video)

Champions League, Αταλάντα – Γιανγκ Μπόις 1-0: «Έσπασε» το αήττητο των Ελβετών με τον Πεσίνα, και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου!(video)

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League κατάφερε να πανηγυρίσει η Αταλάντα επί της Γιανγκ Μπόις στο Μπέργκαμο (1-0), με τους Ιταλούς να κυριαρχούν σε όλο το ματς, να σκοράρουν με τον Πεσίνα, και να σταματούν ένα αήττητο σερί επτά αγώνων των Ελβετών, ανεβαίνοντας στην κορυφή του 5ου ομίλου!

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, επιβεβαίωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Αταλάντα, η οποία κατόρθωσε έστω και δύσκολα, να «ξεκλειδώσει» την ανασταλτική λειτουργία της Γιανγκ Μπόις, χάρη στο πρώτο ευρωπαϊκό γκολ στην καριέρα του Πεσίνα, με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη με 1-0, και να ανέβει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Με τον τρόπο αυτό το σύνολο του Πιέρο Γκασπερίνι «έσπασε» ένα αήττητο σερί επτά αγώνων που διατηρούσε η Γιανγκ Μπόις στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια (και τέσσερις σερί νίκες), ενώ κράτησε και ανέπαφη την εστία του, κερδίζοντας, για πρώτη φορά μετά τον Μάιο του 2021 (Αταλάντα – Μπενεβέντο 2-0).

Ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρώτο μέρος εκτυλίχθηκε ανάμεσα στην Αταλάντα και την Γιανγκ Μπόις, στο πλαίσιο του 5ου ομίλου του Champions League, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στα πρώτα 45 λεπτά, να βρίσκουν γκολ, αλλά ο VAR να τους στερεί τους πανηγυρισμούς, βλέποντας παράλληλα τον Πεσίνα να… μιμείται τον Ελία, και να αστοχεί εξ’ επαφής, δύο λεπτά πριν από το σφύριγμα της λήξης.

Συγκεκριμένα η Αταλάντα, η οποία είχε ηττηθεί μόλις σε ένα ματς από τα τελευταία δέκα που έχει δώσει στους ομίλους του Champions League, αφού συνήλθε από την αναγκαστική αλλαγή του 11ου λεπτού με τον τραυματισμό του Γκόσενς, ξεκίνησε να απειλεί, διατηρώντας και την κατοχή της μπάλας.

Στο 14ο λεπτό ο VAR διόρθωσε το λάθος του Λάουπερ, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ζαπάτα, ενώ μισή ώρα αργότερα ο Πεσίνα, δεν μπόρεσε να δώσει το πολυπόθητο προβάδισμα στην ομάδα του Γκασπερίνι, αφού δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το… μισό μέτρο.

Απεναντίας, η Γιανγκ Μπόις απώλεσε την καλύτερη στιγμή της στο 28ο λεπτό, με τον Ελία, σε μία παρόμοια φάση με αυτήν του 44ου λεπτού, να αστοχεί από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση!

Το 0-0 του πρώτου μέρους φάνηκε να αδικεί το σύνολο του Μπεργκάμου, το οποίο επιχείρησε να αποκαταστήσει την τάξη στο δεύτερο μέρος, προκειμένου να μην προβεί σε δεύτερη διαδοχική ισοπαλία σε όλες τις διοργανώσεις, μετά και από το 2-2 με την Ίντερ επί ιταλικού εδάφους.

Η Αταλάντα ήταν και πάλι καλύτερη, επιχείρησε να απειλήσει από στημένες φάσεις, φτάνοντας τα πέντε κόρνερ σε μία ώρα παιχνιδιού, εν αντιθέσει με τους Ελβετούς που συνέχισαν να αναζητούν τον έναν βαθμό, ώστε να παραμείνουν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κάποια στιγμή όμως θα προδίδονταν… Στο 68ο λεπτό ο Ζαπάτα διατήρησε την ισορροπία του στα μαρκαρίσματα της Γιανγκ Μπόις και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Πεσίνα ο οποίος άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς!


O Ιταλός αυτή την φορά σημάδεψε σωστά, σε αντίθεση με την φάση του 44ου λεπτού, και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, και το τρίτο του την τελευταία διετία!

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν έλαβε χώρα κάτι το αξιοσημείωτο, με τους φιλοξενούμενους να θέλουν και να μην μπορούν, με αποτέλεσμα η Αταλάντα να πάρει τη νίκη με το μικρότερο δυνατό σκορ (1-0), και να αναρριχηθεί στην κορυφή του 5ου ομίλου!

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Μούσο, Τολόι, Ντε Μιράλ, Τζιμσίτι, Ζαπακόστα (89' Πετσέλα), Ντε Ρουν, Φρόιλερ (90' Κουπμάινερς), Γκόσενς (11’ Μελέ), Μαλινόφσκι (75' Μαλινόφσκι), Πεσίνα (75' Πάσαλιτς), Ζαπάτα

ΓΙΑΝΓΚ ΜΠΟΙΣ: Βον Μπάλμος, Χέφτι (82' Μασέιρας), Καμαρά, Λοπέ, Γκαρσία, Έμπισερ, Μάρτινς Περέιρα, Σιέρο (69' Μαμπίμπι), Ελία (66' Ρίντερ), Ενγκαμαλέου, Ζιεμπάτσου (66' Κάνγκα)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0