Football Talk

Αθανασιάδης και Κολοβός μιλούν για τον θρίαμβο της Σέριφ: «Η επιτυχία δεν είναι τυχαία - Η Ίντερ δεν θα μας υποτιμήσει»

Αθανασιάδης και Κολοβός μιλούν για τον θρίαμβο της Σέριφ: «Η επιτυχία δεν είναι τυχαία - Η Ίντερ δεν θα μας υποτιμήσει»

Την μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας τους εξιστόρησαν αναλυτικά με δηλώσεις τους ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Σέριφ Τίρασπολ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου», Γιώργος Αθανασιάδης, και ο Δημήτρης Κολοβός!

Σχετικά Άρθρα

Πόσο καλά είχατε προετοιμαστεί για το ματς;

ΔΚ: «Είχαμε διαβάσει καλά την Ρεάλ. Δεν βιαζόταν ο Γιώργος. Κατέβαιναν σωστά τα αμυντικά χαφ μας. Δεν έπρεπε να φοβηθούμε. Δεν ερχόντουσαν να πιέσουν. Απλά ερχόντουσαν προς εμάς. Οι επιθετικοί έπαιρναν την μπάλα στον ανοιχτό χώρο».

ΓΑ: « Ήταν ψηλά η Ρεάλ. Μπορούσαμε να την βγάλουμε. Δεν ήταν τόσο μεγάλο το πρέσινγκ. Μας έδειξε ματς με την Βιγιαρεάλ».

Διαφορές της ομάδας με προηγούμενες:

ΓΑ: «Οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι φοβερές, έχουν επενδύσει πολλά χρήματα. Το θετικό είναι πως ο προπονητής σου δίνει ελεύθερο. Σε απελευθερώνει να κάνεις αυτό που θες και σε εμπιστεύεται. Σου δίνει ώθηση και όταν εισπράττεις αυτό από τον προπονητή, έχεις μια σιγουριά. Εμάς τους τερματοφύλακες μας βοηθάνε να παίξουμε με κάτω την μπάλα».

Πως είχατε προετοιμαστεί τόσο καλά για το ματς με τη Ρεάλ;

ΔΚ: «Τα παιδιά δεν ξεκουράστηκαν. Το τελευταίο ματς ήταν 31/05, ενώ 10/06 ήταν η πρώτη συγκέντρωση. Είμαστε πρωτάρηδες και θέλουμε να αποδείξουμε πράγματα, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και σαν ομάδα συνολικά. Δεν έχουμε έρθει απλά για να παίξουμε έξι ματς, δεν θα ήταν καλό για κανέναν να αποδεχθούμε τον όρο του “σάκου του μποξ”. Στα προκριματικά ήταν στόχος μας οι όμιλοι και τώρα, σε αυτή τη φάση, είναι να ξεχωρίσουμε. Σίγουρα, το ότι έχουμε πολλούς παίκτες στον πάγκο, μας δίνει πολλές δυνάμεις. Ο προπονητής κάνει καλό και σταθερό ροτέισον».

Για το πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του Κολοβού:

ΓΑ: «Ο Κολοβός με βοήθησε γιατί ήξερε πως ήταν η ζωή εδώ. Πως κινούνται, πως ζούνε. Προσαρμόστηκα αμέσως και τα παιδιά στην ομάδα με αγκάλιασαν κατευθείαν. Ο Κολοβός είπε τα καλύτερα για εμένα και ο προπονητής με τη σειρά του με προσέγγισε όσο καλύτερα γινόταν».

ΔΚ: «Εύκολη απόφαση να επιστρέψω μόλις πήγε εκεί ο Αθανασιάδης. Την πρώτη χρονιά είχα την οικογένειά μου αλλά τώρα έχω και τον Γιώργο. Μας βοηθάει πολύ αγωνιστικά ότι είμαστε τόσο καλά μεταξύ μας».

Για την ιστορία στον Πανθρακικό:

ΓΑ: «Η πρώτη μου συνάντηση με τον Κολοβό ήταν όταν ήμουν εγώ στον Πανθρακικό. Κάνω ντεμπούτο, ο Κολοβός βγαίνει στην αντεπίθεση και εγώ του έκανα τάκλιν, αποβλήθηκα και κέρδισε πέναλτι».

Πως είναι η ζωή στην Μολδαβία;

ΓΑ: «Υπάρχουν ωραία μέρη. Είναι μια πόλη για οικογένειες. Έχει ωραία εστιατόρια, ηρεμία και σημεία συγκεκριμένα για να πας».

ΔΚ: «Με την καραντίνα είχα περάσει δύσκολα. Δεν μπορούσα να βγω, να δω την πόλη ή κάτι τέτοιο. Την δεύτερη φορά που ήρθα, ήταν όλα καλά και μπορούσα να κυκλοφορώ».

Πόσο επαγγελματικά δομημένη είναι η Σέριφ;

ΔΚ: «Στην αρχή κάποιος θα αναρωτηθεί ποια είναι Σέριφ. Δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα όσα δίνουν εδώ. Δεν σου λείπει τίποτα. Έχουν τρομερές εγκαταστάσεις και έχεις τα πάντα μέσα στο προπονητήριο. Είναι απίστευτο. Έχει 13 γήπεδα και το ένα καλύτερο από το άλλο. Σου παρέχουν τα πάντα εδώ και δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαία η επιτυχία, ο προπονητής πιστεύει από πέρσι πως θα γίνει το κάτι παραπάνω».

ΓΑ: «Στο πρώτο ματς που ήρθα, παρότι είχαμε χάσει, δεν υπήρχε κανένα «σύννεφο». Ούτε όταν έγινε η δεύτερη ήττα. Ο προπονητής δεν αγχωνόταν. Μας έδειξε πως μας πίστευε και ήθελε να μπούμε στους ομίλους. Ήθελε να χαμογελάμε, ήταν κάτι διαφορετικό».

Για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας:

ΔΚ: «Πριν από κάθε ματς, όλες οι ομάδες μας είχαν ως κατώτερη. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ για παράδειγμα, πριν το ματς μας θεωρούσε χειρότερους».

Για τον Κουρτουά:

ΓΑ: «Είχα πει πως θα ζητήσω φανέλα του Κουρτουά. Μου είπε ναι αλλά μου ζήτησε και εκείνος την δική μου και τις ανταλλάξαμε».

ΔΚ: «Ο Λούκα Μόντριτς ήταν που στο 1-1 μου χτύπησε την πλάτη και μου είπε πως είμαι πολύ καλός παίκτης».

Για το ποια είναι η επόμενη μέρα στην ομάδα:

ΓΑ: «Πιστεύω πως η Ίντερ δεν θα μας υποτιμήσει, θα προσπαθήσει να μας διαβάσει. Όσο για εμένα. Ο προπονητής το πίστευε πριν το ματς με την Ρεάλ. Γενικά ήμουν καλά και στην Σέριφ έχω διάθεση και ψυχολογία. Όταν βγήκα στο ζέσταμα, κάτι σαν να ξύπνησε μέσα μου και να πήρα ακόμη μεγαλύτερη δύναμη».

ΔΚ: «Πρώτα θα μας αναλύσει το ματς πρωταθλήματος και έπειτα θα κοιτάξουμε την Ίντερ. Τώρα έχουμε διακοπή και θα ηρεμήσουμε λίγο».

Για την υποδοχή του κόσμου μετά τη νίκη:

ΓΑ: «Δεν προλάβαμε να δούμε κάτι γιατί επιστρέψαμε στις έξι το πρωί. Ακούσαμε πως όλοι είχαν βγει στον δρόμο, έπιναν, πανηγύριζαν. Έκαναν μεγάλο χαμό αλλά δεν είδαμε κάτι. Μόνο ακούσαμε».

Για το πέναλτι του Μπενζεμά:

ΓΑ: «Νευρίασα στο πέναλτι γιατί ήξερα που θα στοχεύσει. Το είχα πει στον Κολοβό που θα το ρίξει την μπάλα και έπεσα σωστά, αλλά ήταν πολύ καλό πέναλτι. Εκεί χτύπησα τις τάπες στο δοκάρι και έσπασα τη μία. Έτσι έπαιζα για το προηγούμενο παιχνίδι».

Για την εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές:

ΓΑ: «Το βιώσαμε σε μεγάλο βαθμό εμείς στην ΑΕΚ. Κάθε Κυριακή είμασταν στο κάδρο. Δεν λέω πως δεν φταίγαμε, δεν πηγαίναμε καλά. Στην Ελλάδα υπάρχει τρέλα, αλλά δεν σε καλύπτει κανείς. Από το πουθενά μπορείς να γίνεις θεός αλλά και μαύρο πρόβατο. Στον Αστέρα Τρίπολης είναι λάτρεις των ξένων παικτών, παρά τα ταλέντα που έχουν βγάλει. Δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτό το πλάνο να βγάζει νεαρούς Έλληνες αφού εμπιστεύεται ξένους».

ΔΚ: «Πιστεύω πως η διαφορά των Ελλήνων με τους ξένους είναι πως στους Έλληνες, υπάρχει μία στήριξη στην αρχή αλλά όταν δεν αποδώσεις, θα σε αλλάξουν και θα βρουν άλλον. Έτσι πάει. Στον ξένο δεν ισχύει αυτό. Στην πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό δεν ήμουν αυτό που έπρεπε, στον Ολυμπιακό δεν έπαιζα στη θέση μου και με έκριναν σε λάθος θέσεις. Σίγουρα θα τύχεις να παίξεις σε άλλη θέση, αλλά όχι να κριθείς από αυτό. Στην Ελλάδα, όποια θέση και να παίξεις, πρέπει να αποδώσεις. Στο εξωτερικό δεν υπάρχει αυτό. Ένας Έλληνας την πονάει πολύ την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είχε μόνο έξι Έλληνες τη σεζόν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αποκλείστηκε»

Για το τι έγινε μετά τη λήξη του αγώνα:

ΓΑ: «Ναι ναι είχαμε δάκρυα. Ο Κολοβός έτρεξε για να με αγκαλιάσει όσα χιλιόμετρα δεν έχει τρέξει στη ζωή του».

ΔΚ: «Υπήρχε συγκίνηση αλλά δεν ήθελα να κλάψω».

Για το αν ο Κολοβός ήθελε να σκοράρει κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης:

ΔΚ: «Δεν με ένοιαζε. Προτιμώ που κερδίσαμε και δεν σκόραρα παρά να έβαζα γκολ και να μην κερδίζαμε».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0