Football Talk

Ατρόμητος – Άρης 1-3: Σπουδαίο «διπλό» για τους Θεσσαλονικείς στο Περιστέρι! (video)

Ατρόμητος – Άρης 1-3: Σπουδαίο «διπλό» για τους Θεσσαλονικείς στο Περιστέρι! (video)

Οι Μπρούνο Γκάμα και Ματέο Γκαρσία ήταν καθοριστικοί στην αναμέτρηση του Άρη κόντρα στον Ατρόμητο, με τους Θεσσαλονικείς να μπαίνουν ξανά στο παιχνίδι της συγκομιδής βαθμών.

Μια πολύ σημαντική νίκη πανηγύρισε ο Άρης στο Περιστέρι, επικρατώντας 3-1 του Ατρομήτου στην 4η αγωνιστική της Super League. Οι «κίτρινοι» με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να αλλάξουν το πρόσημο στη βαθμολογία και να βρίσκονται πλέον ενδέκατοι με έναν βαθμό. Από την άλλη το ξεκίνημα του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο της ομάδας του Περιστερίου δεν ήρθε με το «δεξί», ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να προσαρμοστεί πλήρως στη νέα του θέση.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η αναμέτρηση στο Περιστέρι ξεκίνησε στο πλαίσιο ενός αρκετά καλού ρυθμού, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε επιθετική διάθεση και να ψάχνουν το γκολ. Στην πρώτη ουσιαστική τελική προσπάθειά του ο Άρης βρήκε τον δρόμο του προς τα δίχτυα, με τον Σούντγκρεν να βγάζει την σέντρα στο ύψος της περιοχής για τον Μαντσίνι κι εκείνον με τη σειρά του να σημειώνει το 1-0 στο 10ο λεπτό.

Ο Ατρόμητος έψαξε την απάντηση, θέλοντας να βρει ένα γκολ, με την πολύ καλή αλλά χαμένη ευκαιρία του Κουλούρη στο 15’. Συγκεκριμένα οι Περιστεριώτες έκλεψαν την μπάλα λίγα μέτρα έξω από την περιοχή έπειτα από λάθος της άμυνας, ο Μουνίθ έβγαλε μια εξαιρετική πάσα στον Έλληνα φορ αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σπιριντόνοβιτς επιχείρησε το σουτ αλλά ήταν άστοχο.

Μετά από τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της αναμέτρησης η κατοχή της μπάλας βρισκόταν στο 49%-51% υπέρ του Άρη, αλλά αυτό ήταν κάτι που στη συνέχεια άλλαξε. Συγκεκριμένα από εκείνο το σημείο και έως τη συμπλήρωση του ημιώρου η κατοχή πήγε στο 73% για τους γηπεδούχους, έναντι 27% των «κιτρίνων».

Η δεύτερη καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς ήρθε μετά από 25 ολόκληρα λεπτά, με τον Ματέο Γκαρσία να επιχειρεί το σουτ και την μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πίριτς. Στη συνέχεια ο διαιτητής ακύρωσε δύο τέρματα για τους φιλοξενούμενους των Εντιαγέ και Καμαρά (43’, 45’+1), καθώς σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι παίκτες βρίσκονταν σε εκτεθειμένη θέση.

Δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης! Συγκεκριμένα στο 45’+4 ο Σάλομον έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα για τον Κουλούρη που ξεχύθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη. Στη συνέχεια επιχείρησε το σουτ αλλά ο Κουέστα απέκρουσε με τα πόδια την προσπάθεια του Έλληνα φορ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σπιριντόνοβιτς ακολούθησε ως τρέιλερ και ισοφάρισε με πλασέ (1-1).

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 56ο λεπτό ο Ατρόμητος θέλησε να ψάξει και το δεύτερο γκολ, με πρωταγωνιστή ξανά τον Ευθύμη Κουλούρη. Ο Έλληνας επιθετικός επιχείρησε με τακουνάκι να βρει τέρμα, αλλά ο Κουέστα πραγματοποιώντας μια δύσκολη απόκρουση του είπε «όχι».

Το γκολ τελικά ήρθε για τους «κίτρινους», στο 60’, με τον Κουλούρη να σταματάει με το χέρι του την μπάλα μέσα στην περιοχή και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος νίκησε τον Πίριτς και έκανε το 2-1.

Έπειτα από μόλις 5 λεπτά, ο Άρης τελικά κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη του! Συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος έκανε μια λάθος πάσα, ο Ματέο Γκαρσία πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ με το αριστερό σημείωσε το 3-1!

Ο Ατρόμητος είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 74’ να κάνει το 3-2 και να πάρει μια σημαντική ψυχολογική ώθηση, ωστόσο ο Δεληζήσης «έσωσε» τον Άρη! Συγκεκριμένα ο Έλληνας αμυντικός έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, έπειτα από μια επίθεση των αντιπάλων και σουτ του Ντένιτς.

O MVP

Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν εξαιρετικά σημαντικός για την έκβαση του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα. Υπερασπίστηκε αντάξια την εστία του και δεν νικήθηκε σε καμία περίπτωση πλην του γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η φάση του αγώνα

Η πολύ σημαντική ευκαιρία του Ντένιτς στο 74’. Ο Σέρβος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Δεληζήσης λειτούργησε σαν από μηχανής θεός και έσωσε την ομάδα του από ένα γκολ, που σίγουρα θα άλλαζε τη ροή του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαδόπουλος, Καστεγιάνο, Ντένιτς, Στρούγγης (86’ Πισάνο), Καρτάλης (61’ Νάτσος), Σάλομον, Μουνίθ (74’ Κωτσόπουλος), Σπιριντόνοβιτς (86’ Μπεντινέλι), Κουλούρης

ΑΡΗΣ (Ά. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο (46’ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγιέ (85’ Ματίγια), Μαντσίνι (26’ Γκαρσία), Καμαρά (85’ Άλι), Γκάμα (63’ Χαΐροβιτς)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0