Football Talk

Απόλλων Σμύρνης – Ιωνικός 0-0: «Χ»αμένοι και οι δύο σε ένα παιχνίδι που έλειψε μόνο το γκολ! (video)

Απόλλων Σμύρνης – Ιωνικός 0-0: «Χ»αμένοι και οι δύο σε ένα παιχνίδι που έλειψε μόνο το γκολ! (video)
Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Superleague, Απόλλων Σμύρνης και Ιωνικός έδειξαν δύο πρόσωπα και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με λευκή ισοπαλία (0-0), παρά το γκολ του Μάναλη στο 70' που ακυρώθηκε από τον VAR ως οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με 10 από το 84' μετά από αποβολή του Τσιλούλη με δεύτερη κίτρινη, ενώ παραμένουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Απόλλων Σμύρνης και Ιωνικός τέθηκαν αντιμέτωποι στο «Γεώργιος Καμαράς», σε μία αναμέτρηση που είχε να προσφέρει πολλές ευκαιρίες, μία κόκκινη κάρτα, αρκετή... δόση VAR, αλλά κανένα γκολ! Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, χωρίς να βρουν τον δρόμο προς τη νίκη, με τον Ιωνικό ωστόσο να διευρύνει το σερί του αήττητου απέναντι στην ομάδα της Ριζούπολης με 9 αγώνες!

1ο ημίχρονο

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε όπως αναμενόταν το παιχνίδι βγάζοντας ενέργεια στο χορτάρι και πιέζοντας αρκετά ψηλά την άμυνα του Ιωνικού. Από τα πρώτα, κιόλας, λεπτά πάτησε αρκετές φορές περιοχή και έδωσε έναν ιδιαίτερο ρυθμό στον αγώνα.

Μία τελική για τον Ιωνικό καταγράφηκε στο 20’ με το αδύναμο σουτ του Καμπράλ που μπλόκαρε ο Κότσαρης. Στο 21’ ο Τουτουαρίμα έκανε το γέμισμα στην περιοχή, με τον Τσιλούλη να επιχειρεί το τελείωμα στην κίνηση και τη μπάλα να καταλήγει εκτός της εστίας του αντιπάλου.

Στο 26ο λεπτό ήρθε και η μεγαλύτερη φάση για τον Απόλλωνα στο παραγωγικό του αυτό διάστημα, από σέντρα του Τσιλούλη στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ήταν ο Ντάουντα, όπου έκανε την σκαστή κεφαλιά, αλλά ο Χουτεσιώτης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση και κράτησε «όρθια» την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι σε υποδειγματική αντεπίθεση στο 37ο λεπτό , έχασαν ακόμη μία ευκαιρία για να προηγηθούν στο παιχνίδι με τον Σαχλί να στέλνει τελικά τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Μερικά λεπτά αργότερα (41’), ο Τουτουαρίμα εξαπέλησε ένα σουτ στο οποίο αντέδρασε άμεσα ο Χουτεσιώτης.

Η σύνθεση του Τζιανλούκα Φέστα ήταν ο μοναδική που απείλησε την αντίπαλη εστία στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν βρήκε κάποιο γκολ παρά τις 11 ευκαιρίες και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει!

2ο ημίχρονο

Μετά το δεκαπεντάλεπτο της ανάπαυλας, οι φιλοξενούμενοι παρότι παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές, έδειξαν από νωρίς σημάδια ανάκαμψης.

Εκτός της προσωπικής ενέργειας του Ντάλσιο στο 51’ που πέρασε άουτ, ο Καμπράλ στο 53ο λεπτό έκανε την πρώτη ουσιαστική, καλή στιγμή για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού. Απέφυγε τον αντίπαλό του στην περιοχή, αλλά το σουτ του είχε στόχο στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κότσαρη.

Στο 59’ ο μοναδικός που… ενοχλούσε την άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Γιώργος Παμλίδης, ξεκίνησε μία έξοχη ενέργεια χωρίς, όμως, να έχει την οποιαδήποτε συνέχεια.


Παραλίγο αυτογκόλ του Μπρούνο Άλβες στο 68’, το οποίο… έσωσε ο Κότσαρης που ήταν σε ετοιμότητα.


Στο 70ο λεπτό ο Μάναλης που είχε περάσει αλλαγή για τον Ιωνικό λίγα λεπτά νωρίτερα, έγραψε το 1-0 σε φάση που έδειχνε να εμπλέκεται ξανά ο Πορτογάλος στόπερ. Ωστόσο, έγινε έλεγχος από τον VAR, δεν υπήρχε επαφή και τελικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.


Στο 82ο λεπτό ο Κάνιας πήρε το ριμπάουντ με το σουτ του να καταλήγει άουτ. Ο Απόλλωνας βρέθηκε με 10 παίκτες από το 85΄και μετά, αφού ο Τσιλούλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για «άτσαλο» μαρκάρισμα στον Ντάλσιο.

MVP

Σε μία αναμέτρηση του 0-0 συνήθως ο τίτλος ανήκει στις αμυντικές γραμμές. Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ήταν ο «βράχος» στα μετόπισθεν του Ιωνικού και είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα του φεύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το ακυρωθέν γκολ του Ιωνικού στο 70' από τον Μάναλη. Ο έλεγχος από τον VAR έδειξε πως δεν υπήρχε επαφή του Άλβες με τη μπάλα και έτσι το γκολ για τους φιλοξενούμενους δεν μέτρησε. Ήταν, μάλιστα, σε κομβικό σημείο που μπορούσε να έχει τραγική εξέλιξη για τον Απόλλωνα που... πέταξε 11 ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

Απόλλωνας (Τζανλούκα Φέστα):
 Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες, Τουτουαρίμα,  Κάστρο, Φατιόν, Σλίβκα (79’ Λα Πάρα), Σαχλί (46’ Παμλίδης), Ντάουντα (71’ Ιωαννίδης), Τσιλούλης.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας (61’ Κωνσταντινίδης), Σάντσες, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο, Ματσούκας (87’ Μπουένο), Άοσμαν (64’ Κάνιας), Καμπράλ (64’ Μάναλης), Τουράμ.

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0