Football Talk

Άρσεναλ - Τότεναμ 3-1: Το ντέρμπι του Λονδίνου «βάφτηκε» κόκκινο σε 34 λεπτά, υπό το βλέμμα του Τιερί Ανρί! (video)

Άρσεναλ - Τότεναμ 3-1: Το ντέρμπι του Λονδίνου «βάφτηκε» κόκκινο σε 34 λεπτά, υπό το βλέμμα του Τιερί Ανρί! (video)
Ναι! Αυτή ήταν Άρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 3-1 της Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου, προσπέρασαν στη βαθμολογία τους «πετεινούς» και σκόρπισαν χαμόγελα στο Emirates, στις εξέδρες του οποίου βρέθηκε και ο Τιερί Ανρί!

Η Άρσεναλ δικαιολόγησε -επιτέλους- το παρατσούκλι της, υπό το βλέμμα του Τιερί Ανρί που βρέθηκε στις κερκίδες του Emirates!

Απέναντι στην Τότεναμ ήταν πραγματικοί «κανονιέρηδες» και μέσα σε 34 λεπτά πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων, με τον Σμιθ Ρόου και τον Μπουκάγιο Σάκα να είναι κομβικοί, αφού σκόραραν από ένα γκολ και μοίρασαν μία ασίστ!

Οι Ομπαμεγιάνγκ και Σον διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 και με αυτόν τον τρόπο, το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα ξεπέρασε τη «συμπολίτισσα» στη βαθμολογία της Premier League, ούσα, πλέον, δέκατη με εννέα βαθμούς

Το προβάδισμα για την Άρσεναλ ήρθε με το καλημέρα! Οι «κανονιέρηδες» άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Σμιθ Ρόου, που συνδυάστηκε άψογα με τον Σάκα και έστειλε την μπάλα με κοντινό πλασέ στην εστία του Γιορίς!



Η κυριαρχία των παικτών του Αρτέτα στον αγωνιστικό χώρο μετουσιώθηκε σε γκολ, όταν κατάφεραν να βρουν και δεύτερο τέρμα στο 27ο λεπτό, με τον Σμιθ Ρόου να γίνεται από «εκτελεστής», δημιουργός, και να σερβίρει το 2-0 στον Ομπαμεγιάνγκ που δεν λάθεψε από το ύψος του πέναλτι!



Μία νέα εξαιρετική αντεπίθεση μόλις επτά λεπτά μετά, έφερε και τρίτο γκολ για την Άρσεναλ! Η ομάδα του Αρτέτα έκανε ακόμη μία απίθανη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και ο Μπουκάγιο Σάκα –με λίγη δόση τύχης- βρέθηκε σε θέση «βολής» και έγραψε το 3-0!



Το μόνο που κατάφερε η Τότεναμ, ήταν να μειώσει με τον συνήθη ύποπτο: τον Χέουνγκ Μιν Σον! Ο Ρεγκιγιόν έκανε ένα όμορφο γύρισμα της μπάλας στην περιοχή και ο Νοτιοκορεάτης επιθετικός νίκησε τον Ράμσντεϊλ και μείωσε σε 3-1 στο 79ο λεπτό!


Το σκορ θα μπορούσε να είχε αλλάξει, αλλά το σουτ του Λούκας Μόουρα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ σε ετοιμότητα, που με τη βοήθεια του δοκαριού, διατήρησε το 3-1 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης!


ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Ουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνι, Παρτέι, Τζάκα (82′ Λοκονγκά), Σάκα (87′ Μέιτλαντ – Νάιλς), Έντεγκααρντ, Σμιθ Ρόου (88′ Tαβάρες), Ομπαμεγιάνγκ

ΤΟΤΕΝΑΜ (Νούνο Εσπιρίτο Σάντο): Γιορίς, Τανγκανγκά (46′ Έμερσον), Σάντσες, Ντάιερ, Ρεγκιγιόν, Εντομπελέ (70′ Χιλ), Χόιμπιεργκ, Άλι (46′ Σκιπ), Λούκας, Κέιν, Σον

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0