Football Talk

Ολυμπιακός: Τικίνιο και… Μασουρίνιο

Ολυμπιακός: Τικίνιο και… Μασουρίνιο

Το απόγευμα της Τετάρτης οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς. 

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Μπαίνοντας στην εμβόλιμη 3η αγωνιστική της Super League ο Ολυμπιακός είχε δύο βασικά ζητούμενα και αρκετά ακόμα επιμέρους. Το βασικό ήταν η νίκη, αμέσως μετά η επιστροφή στις καλές εμφανίσεις. Έπειτα, να υπάρξει βελτίωση στο θέμα της προσαρμογής των «νέων» και να φανεί σε τι κατάσταση είναι ο Γιώργος Μασούρας μετά από απουσία ενός μήνα. 

Σε όλα οι Πειραιώτες πήραν πολύ καλό βαθμό. Η νίκη ήρθε εύκολα, η εμφάνιση ήταν η καλύτερη φετινή μέχρι τώρα και ποδοσφαιριστές όπως ο Τικίνιο και ο Κούντε έδειξαν πόσο χρήσιμοι μπορούν να φανούν. 

Σε ότι αφορά τον Μασούρα, χρειάστηκε μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να δημιουργήσει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς και ούτε 8 λεπτά για να πετύχει το πρώτο του φετινό γκολ και να ανοίξει το δρόμο στην ομάδα του. Ο 27χρονος διεθνής εξτρέμ επέστρεψε στη δράση σα να μην πέρασε μια μέρα και επιβεβαίωσε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα. Κανείς από τις πανάκριβες μεταγραφές που έκανε στα εξτρέμ ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι δε φαίνεται αυτή τη στιγμή να τον βγάλει από την ενδεκάδα.

Ο Μασούρας έχει ακούσει πάρα πολλά κατά καιρούς, παρότι μόνο ο Ελ Αραμπί έχει περισσότερα γκολ την τελευταία διετία και μόνο ο Φορτούνης περισσότερες ασίστ. Χρειάστηκε (για πρώτη φορά) να μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, για να καταλάβουν όλοι την αξία του. Βλέπετε συχνά το κοινό στην Ελλάδα κρίνει «διαφορετικά» τα δικά μας παιδιά. Αν τον έλεγαν Μασουρίνιο, δε θα σταματούσαν να τυπώνουν το όνομα του στις φανέλες στην μπουτίκ…

Την ίδια ώρα ο Μαρτίνς είδε τον Τικίνιο Σοάρες να παίρνει μπρος. Ο Βραζιλιάνος μόνο τυχαίος ποδοσφαιριστής δεν είναι. Για παραπάνω από 3 χρόνια βασικός στην Πόρτο έχει αποδείξει προ πολλού την εκτελεστική δεινότητα, ωστόσο η απραξία λόγω Κίνας και ο τραυματισμός του καλοκαιριού τον άφησαν πίσω από άποψη ρυθμού. Το πάντα απαιτητικό κοινό γκρίναζε βλέποντας τον άσφαιρο μετά τις δύο πρώτες του παρουσίες στην ενδεκάδα.

Ο προπονητής επέμεινε, τον ξεκίνησε και κόντρα στον Απόλλωνα και ο Τικίνιο τον δικαίωσε. Παρά το γεγονός πως έχασε νωρίς δύο μεγάλες ευκαιρίες δεν επηρεάστηκε. Απ’ το κόρνερ του Κούντε νίκησε τους πάντες στον αέρα για το 2-0 και λίγο αργότερα με μια κίνηση σήμα κατατεθέν του και χωρίς να δει το τέρμα μέχρι την εκτέλεση, έγραψε και το 3-0. Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο πως τα γκολ τρέφουν τους επιθετικούς και την αυτοπεποίθηση τους και στον Ολυμπιακό τον περιμένουν ακόμα καλύτερο στη συνέχεια. 

Ο Τικίνιο, όμως, δεν είναι ο μοναδικός νεοφερμένος που άρχισε να δείχνει την αξία του. Πέρσι αν ο Ολυμπιακός κατέβαινε σε οποιοδήποτε παιχνίδι με τους Εμβιλά και Μαντί Καμαρά εκτός αποστολής θα είχε πρόβλημα. Πέρσι όμως δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής σαν τον Κούντε στο ρόστερ. Ο Καμερουνέζος ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, συμμετείχε πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας του, έδωσε την ασίστ στο 2-0 και θα μπορούσε να είχε και δεύτερη αν λίγο μετά ο Τικίνιο δεν έστελνε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα... Από Κυριακή σε Κυριακή ο Ολυμπιακός έχει τρία ματς με αυξημένο δείκτη δυσκολίας. Στην Τρίπολη με τον Αστέρα, στην Κωνσταντινούπολη με την Φενέρμπαχτσε και το ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο. Ο Μαρτίνς που αποθεώθηκε από τον κόσμο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά και οι παίκτες του, εμφανίζονται αποφασισμένοι για να κάνουν τρεις νίκες που θα φέρουν την ομάδα σε πλεονεκτική θέση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0