Football Talk

Μπαρτσελόνα: Τα πέντε υποψήφια ονόματα για αντί- Κούμαν και ποιος μπορεί να γυρίσει τον... "τροχό"

Μπαρτσελόνα: Τα πέντε υποψήφια ονόματα για αντί- Κούμαν και ποιος μπορεί να γυρίσει τον...

Ο Ρόναλντ Κούμαν είναι πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο από την Μπαρτσελόνα και το BN Sports σας δίνει στο πιάτο τους πιθανούς αντικαταστάτες του Ολλανδού τεχνικού.

Σχετικά Άρθρα

Η Μπαρτσελόνα γλύτωσε την ήττα στο 91ο λεπτό επί της Γρανάδα μέσα στην Βαρκελώνη και έδωσε συνέχεια στο αρνητικό σερί των κακών εμφανίσεων. Όπως είναι λογικό, οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με την εμφάνιση της ομάδας και αναμένονται τρομερές εξελίξεις.

Ο Ρόναλντ Κούμαν βρίσκεται αυτή την στιγμή πιο κοντά από ποτέ στην πόρτα της εξόδου και ήδη υπάρχουν πέντε ονόματα προπονητών που έχουν πέσει στο τραπέζι της Μπαρτσελόνα. Ο λόγος για τους Τσάβι, Αντρέα Πίρλο, Γιοακίμ Λεβ, Αντόνιο Κόντε και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Ποιος από αυτούς, όμως, μπορούν να γυρίσουν τον… τροχό στους «μπλαουγκράνα»;

Τσάβι

Δεν είναι ελεύθερος, όμως μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπογράψει στη Μπαρτσελόνα. Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος άσος των «μπλαουγκράνα» ανήκει στην Αλ Σάντ όμως στο συμβόλαιό του υπάρχει όρος πως μπορεί όποτε θελήσει ο ίδιος, να «σπάσει» το συμβόλαιό του και να πάει στη Βαρκελώνη.

Ως ποδοσφαιριστής έγραψε ιστορία με τα χρώματα των «μπλαουγκράνα» αλλά και της Εθνικής Ισπανίας. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως και σαν προπονητής, ακολουθεί την ίδια γραμμή όπως και στους αγωνιστικούς χώρους. Σε 78 ματς με την Αλ Σαντ, μετράει 50 νίκες και μόλις 16 ήττες και δείχνει έτοιμος να αναλάβει την Μπαρτσελόνα.

16228795476454.jpg

Αντρέα Πίρλο

Ο «μαέστρος» των αγωνιστικών χώρων με τις φανέλες των Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους. Στην τελευταία, αποφάσισε να κάνει και τα πρώτα του προπονητικά βήματα, διαδεχόμενος τον Σάρι. Όμως, η πρώτη του σεζόν δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είδε την ομάδα του να χάνει το πρωτάθλημα μετά από ένα τρελό σερί εννιά κατακτήσεων και να μένει στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Έτσι, αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας, με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος και να τριγυρνάει στην αγορά για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Η πρώτη του εμπειρία δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, κάτι που αποδεικνύει πως χρειάζεται να πάρει πρώτα κάποιες εμπειρίες για να ξανακάνει ένα τόσο μεγάλο βήμα.

rwiorcjzmhqljfj65ra4.jpg

Γιοακίμ Λεβ

Έπειτα από 15 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Γερμανίας, ο Γιοακίμ Λεβ ψάχνει για την επιστροφή του στους πάγκους ενός κλαμπ. Η εμπειρία του 61χρονου προπονητή είναι γνωστή σε όλους και το έργο που έκανε με τα «πάντσερ» στον 21ο αιώνα, μιλάει από μόνη της. Αποκορύφωμα η κατάκτηση του Παγκοσμίου τροπαίου το 2014 αλλά και το κύπελλο Γερμανίας με την Στουτγκάρδη, το 1997.

Ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του και ο τρόπος που διαχειρίζεται μεγάλες προσωπικότητες, σίγουρα μπορεί να παίξει τον ρόλο της στην Μπαρτσελόνα. Βέβαια, το γεγονός πως απείχε τόσο πολύ από συλλογικό επίπεδο, μπορεί να λειτουργήσει κατά του, ειδικά το πρώτο διάστημα.

1187715616.0.jpg

Αντόνιο Κόντε

Από τους πιο ξεχωριστούς χαρακτήρες στη λίστα των «μπλαουγκράνα» αλλά και ένας προπονητής γεννημένος πρωταθλητής. Ο Αντόνιο Κόντε έκανε τρομερή σεζόν με την Ίντερ πέρσι και την οδήγησε στην κορυφή της Ιταλίας. Φυσικά, δεν σταματάει εκεί. Τόσο με την Τσέλσι όσο και με την Γιουβέντους, ο Ιταλός τεχνικός έχει κατακτήσει το αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Αυτό είναι που χρειάζεται η Μπαρτσελόνα αυτή την στιγμή. Ο τρόπος που κάνει την διαφορά στα αποδυτήρια και η στάση του σε κάθε ρόστερ που έχει στα χέρια του, μπορεί να βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα τον ισπανικό σύλλογο. Αρκεί, να μην επαναληφθεί το «έργο» με την Ίντερ και την ρήξη που είχε με την διοίκηση.

h_56865300.jpg

Ρομπέρτο Μαρτίνεθ

Μαζί με τον Τσάβι είναι από τα φαβορί για να την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «μπλαουγκράνα». Βέβαια, ούτε εκείνος είναι ελεύθερος, καθώς έχει συμβόλαιο με την Εθνική Βελγίου μέχρι το 2022. Από την άλλη, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει εκφράσει την θέλησή του να επιστρέψει σε συλλογικό επίπεδο και η Μπαρτσελόνα μοιάζει η κατάλληλη.

Ο Βέλγος προπονητής βρίσκεται τρία χρόνια στον πάγκο του Βελγίου, δίχως να έχει φτάσει σε τελικό κάποιας μεγάλης διοργάνωσης. Αντίθετα, με την Έβερτον είχε κάνει τρομερό «έργο» και αυτό τον κάνει να βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Μπαρτσελόνα.

skysports-roberto-martinez_5435354.jpg

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0