Football Talk

Κοπεγχάγη: Επέστρεψε στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και εντυπωσιάζει με τους Έλληνες στην σύνθεσή της!

Κοπεγχάγη: Επέστρεψε στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και εντυπωσιάζει με τους Έλληνες στην σύνθεσή της!

Σε εξαιρετική κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται η Κοπεγχάγη των Κάρλος Ζέκα και Μάριο Οικονόμου στο ξεκίνημα της σεζόν, με τους δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στην βασική ενδεκάδα στα περισσότερα παιχνίδια της, οδηγώντας την σε ένα το δίχως άλλο, απρόσμενο αήττητο.

Μπορεί η Κοπεγχάγη των Κάρλος Ζέκα και Μάριο Οικονόμου να αποτελεί μία παραδοσιακή δύναμη τόσο στο πρωτάθλημα της Δανίας, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο η σεζόν της το 2019, μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Έχασε το πρωτάθλημα, τερμάτισε 12 βαθμούς πίσω από τη Μίντιλαντ που βρέθηκε στην κορυφή, και προβλημάτισε τόσο τον κόσμο της, όσο και την διοίκηση. Οι αλλαγές κρίθηκαν επιτακτικές.

Ο Γιες Θόρουπ ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία, και μετά από 42 ματς, τα 98 γκολ που έχει πετύχει η ομάδα του, και οι μόλις επτά ήττες που έχει γνωρίσει, με μόλις μία εντός έδρας, τον έχουν καταστήσει καταλυτικό κομμάτι της αγωνιστικής της βελτίωσης.

Η ψυχολογία της Κοπεγχάγης διαφοροποιήθηκε, ο Κάρλος Ζέκα καθιερώθηκε ως αρχηγός της, και ο Μάριος Οικονόμου αφίχθη στην Δανία για να αποτελέσει βασικό μέλος στα πλάνα του έμπειρου Δανού προπονητή, μετρώντας ως στιγμής τρεις συμμετοχές.
E_a3z-RXIAYKMuw.jpg

Έτσι και έγινε. Η Κοπεγχάγη πλέον μοιάζει ανίκητη. Έχει δώσει 15 επίσημες αναμετρήσεις, έχει να ηττηθεί από την τελευταία αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος, μετρά 12 νίκες και βρίσκεται στην κορυφή με δύο βαθμούς διαφορά από τη Μίντιλαντ, παρά το «μουδιασμένο» ξεκίνημα των δύο ισοπαλιών.

Στα 15 αυτά ενενηντάλεπτα, συμπεριλαμβάνονται και αυτά των προκριματικών για να αποτελέσει την πρώτη ομάδα της Δανίας που θα λάμβανε μέρος στο Europa Conference League. Οι επιδόσεις της; Έξι νίκες σε επτά ματς και 24 γκολ υπέρ της, πράγμα που μεταφράζεται περίπου σε 3 γκολ ανά παιχνίδι, με την πρεμιέρα της απέναντι στη Σλόβαν (1-3) να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Είναι εντυπωσιακή! Βρίσκεται ξανά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στοχεύει στο 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και ενδεχομένως σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο, με τον οποίο θα «έγραφε» ιστορία.

Θα καταφέρουν ο Κάρλος Ζέκα με το Μάριο Οικονόμου να την οδηγήσουν στην θέση που φαίνεται πως φέτος της ανήκει; Η κορυφή είναι ο στόχος, και οι Έλληνες διεθνείς το έχουν καταφέρει ξανά επί ελληνικού εδάφους!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0