Football Talk

Κροατία: Τα καταφέρνει και χωρίς τον Μόντριτς, χάρη στον ρόμβο του Ντάλιτς!

Κροατία: Τα καταφέρνει και χωρίς τον Μόντριτς, χάρη στον ρόμβο του Ντάλιτς!
Μπορεί η είδηση του τραυματισμού του Λούκα Μόντριτς να ήχησε ανησυχητικά στα αυτιά των φίλων της Κροατίας, όμως ο Ζλάτκο Ντάλιτς κατάφερε να βρει άμεσα την λύση, αρκούμενος απλώς σε μία αλλαγή σχηματισμού!

Κάθε αρχή και δύσκολη λένε… Ακόμη και αν ο Λούκα Μόντριτς είναι ακόμη εδώ. Είναι άλλωστε προς το τέλος. Ο Κροάτης έχει «πατήσει» τα 35 του χρόνια, και παρά την δεδομένη ποδοσφαιρική του ευφυΐα, ο χρόνος δεν κάνει διακρίνεις.

Οι τραυματισμοί κάνουν συχνότερα την εμφάνισή τους, ο διεθνής ποδοσφαιριστής απουσιάζει αρκετά από τις επίσημες υποχρεώσεις τόσο της χώρας του, όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης, και αμφότερες οφείλουν να μάθουν να επιβιώνουν χωρίς τον ηγέτη τους.

Πιθανώς για τους Κροάτες να ήταν δυσκολότερο, χάνοντας επί της ουσίας τον πιο ποιοτικό τους ποδοσφαιριστή. Για τον λόγο αυτό, ο Ζλάτκο Ντάλιτς επέλεξε να υιοθετήσει έναν καινούργιο τρόπο προσέγγισης των αναμετρήσεων, ώστε η απουσία του Λούκα Μόντριτς να μην δύναται να γίνει τόσο απλά ευδιάκριτη, μιας και δεν τον είχε υποστηρίξει ούτε αυτός, στις τάξεις της Κροατίας.

Το σύστημα λοιπόν διαφοροποιήθηκε. Ο Ντάλιτς εφάρμοσε ένα νέο σχηματισμό που χαρακτηρίζεται από ρόμβο, και οι Κροάτες φαντάζουν ανίκητοι. Δεν έχουν δεχθεί γκολ σε πέντε διαδοχικά ματς, μετρούν συνολικά τέσσερις νίκεςμία ισοπαλία και μία ήττα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Μουντιάλ, όντες σε ισοβαθμία με την Ρωσία (13 βαθμούς).

Μία ομάδα που πριν από 1,5 μήνα δεχόταν γκολ από όλους στο EURO 2020, και αποκλείστηκε στην παράταση από την Ισπανία, σε ένα «τρελό» 5-3 στην φάση των «16», πλέον αρνείται να δεχθεί γκολ, σε μία επιτυχία που πιστώνεται αποκλειστικά στον προπονητή της!

Ο Ντάλιτς άλλωστε μετρά 50 ματς πλέον στον πάγκο της Κροατίας, έχει κερδίσει ακριβώς τα μισά (25) και δεν έχει ηττηθεί εδώ και έναν χρόνο εντός έδρας! Η πιστοποίηση της επίδρασής του όμως στην ομάδα, ήρθε όταν ο ηγέτης της δεν βρέθηκε στην αποστολή της.

Η αλλαγή σχηματισμού διαφοροποίησε ολόκληρη την Κροατία, και το εντυπωσιακό μηδέν παθητικό την οδηγεί στο Μουντιάλ του 2022!

Δημήτρης Μανάκος 

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0