Football Talk

Λιλ: Το χειρότερο ξεκίνημα την τελευταία εξαετία για την Πρωταθλήτρια Γαλλίας - δέχθηκε τέσσερα γκολ στην έδρα της μετά από το 2017!

Λιλ: Το χειρότερο ξεκίνημα την τελευταία εξαετία για την Πρωταθλήτρια Γαλλίας - δέχθηκε τέσσερα γκολ στην έδρα της μετά από το 2017!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στην Ligue 1 η Λιλ, η οποία έχει συγκεντρώσει μόλις έναν βαθμό σε δύο αναμετρήσεις, γεγονός που την γυρνά στο 2015!

Πέρυσι ήταν εντυπωσιακή και πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων. Η Λιλ αποτέλεσε την σταθερότερη ομάδα, προσπέρασε την Παρί Σεν Ζερμέν στην κούρσα του πρωταθλήματος και αναδείχθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, για πρώτη φορά ύστερα από 57 χρόνια!

Το όνειρο του πρωταθλητισμού όμως φαίνεται πως… ξεθωριάζει γρήγορα, καθώς οι απαιτήσεις ανέβηκαν αυτόματα, και η ποδοσφαιρική λογική λέει πως δεν είναι απλό να επαναλάβει κανείς ένα τόσο απρόβλεπτο γεγονός.
cfc2e22_5460059-01-06_1.jpg

Δύσκολα λοιπόν φαίνεται πως θα αποτελέσει εξαίρεση η Λιλ. Η περσινή πρωταθλήτρια Γαλλίας άλλωστε, έχει δεχθεί επτά γκολ σε δύο αναμετρήσεις, δεν έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία της σε κανένα από τα τέσσερα ημίχρονα που έχει δώσει ως στιγμής, ηττήθηκε με 4-0 στην έδρα της από τη Νις του… πρώην προπονητή της, και πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της τελευταίας εξαετίας.

Η μοναδική φορά άλλωστε που είχε ξεκινήσει ανάλογα ήταν το 2015, όταν όμως είχε βρει απέναντί της στις δύο πρώτες αγωνιστικές την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μονακό, με την Λιλ πάντως να μην σκοράρει, αλλά να βλέπει την εστία της να παραβιάζεται μόλις για μία φορά.

Πιθανώς, η φετινή της αγωνιστική κατάσταση να είναι χειρότερη. Η Μετς της έβαλε τρία γκολ, η Νις με πρωταγωνιστή τον Ντόλμπεργκ πέρασε άνετα από το Πιερ-Μορουά, και ο Γκαλτιέ υπέγραψε μία ιστορικά κακή αρχή για την πρώην ομάδα του, με την οποία πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος προπονητής που βάζει τέσσερα γκολ στην έδρα της Λιλ την τελευταία τετραετία, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να είναι ο προηγούμενος (Λιλ – Μονακό 0-4, 2017)

Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως πέρυσι  η Λιλ απέναντι σε Μετς και Νις συγκέντρωσε 10 από τους 12 διαθέσιμους βαθμούς, ενώ φέτος θα μπορέσει να έχει ως συγκομιδή, στην καλύτερη περίπτωση, τους 7, αντιλαμβάνεται ήδη την διαφορά, με το νέο προπονητή της, Ζοσλέν Γκουρβενέκ να βλέπει ομάδα που προπονεί να δέχεται τέσσερα γκολ, για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 2019, και την ήττα από την Παρί με 9-0!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0