Football Talk

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 5-1: Ο Πογκμπά μαέστρος, ο Φερνάντες «εκτελεστής»! (video)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λιντς 5-1: Ο Πογκμπά μαέστρος, ο Φερνάντες «εκτελεστής»! (video)
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ισοπέδωσε» με 5-1 τη Λιντς στην πρεμιέρα της στη φετινή Premier League, με τους Πολ Πογκμπά και Μπρούνο Φερνάντες να βρίσκονται με «κλειστά μάτια» και να διαλύουν της άμυνας της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει «άγριες» διαθέσεις και φρόντισε να το δείξει από την πρεμιέρα της στη φετινή Premier League. Θύμα της; Η πάντα επικίνδυνη Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα, που δεν κατάφερε να υποβάλει καμία αντίσταση στις ορέξεις του Πολ Πογκμπά και του Μπρούνο Φερνάντες, και ηττήθηκε με 5-1!

Ο Γάλλος μέσος έγραψε ιστορία, αφού μοίρασε τέσσερις ασίστ και έγινε το πρώτο μέλος του συλλόγου που το καταφέρνει σε ένα παιχνίδι, ενώ ο Πορτογάλος μεσοπιθετικός πέτυχε χατ-τρικ. 

Όλα αυτά, υπό το βλέμμα του Ραφαέλ Βαράν, που παρουσιάστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν το παιχνίδι.
«Κόκκινη» κυριαρχία στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι, παρότι ήταν η πρεμιέρα των δύο ομάδων, είχε εξαιρετικό ρυθμό, ειδικά από την πλευρά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 10ο λεπτό, όταν ο Στρούικ, στην προσπάθειά του να ανακόψει την πάσα προς τον Γκρίνγουντ, έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να παίρνει τροχιά προς την εστία του Μελιέ, που απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, μετά από εντυπωσιακή ενέργεια και πάσα του κεφάτου Γκρίνγουντ, ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό. 

Η Λιντς δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα, αλλά και να βρει κενούς χώρους για να εκδηλώσει τις αντεπιθέσεις της. Απείλησε στο 16ο λεπτό με τον Κλιχ να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Ντε Χέα να απομακρύνει σε κόρνερ. 

Η κυριαρχία των «κόκκινων διαβόλων» συνεχίστηκε και απέδωσε, εν τέλει, καρπούς, στο 30ο λεπτό, όταν ο Πολ Πογκμπά βρήκε με φανταστική πάσα τον Μπρούνο Φερνάντες εντός περιοχής. Αυτός κοντρόλαρε άψογα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελιέ για να γράψει το 1-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Πογκμπά και Φερνάντες βρίσκονταν με κλειστά ματιά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Λιντς να καταφέρνει να βγάλει αντίδραση, αλλά με τους Πογκμπά και Φερνάντες σε τέτοια μέρα, ούτε το πανέμορφο τέρμα του Έιλινγκ, που έγραψε το 1-1 στο 48', ήταν αρκετό.

Η απάντηση των «κόκκινων διαβόλων» ήταν άμεση. Ο Γάλλος μέσος, ως άλλος μαέστρος, διηύθυνε το κέντρο της Γιουνάιτεντ και μοίραζε ακατάπαυστα ασίστ. Στο 52ο λεπτό με μία εξαιρετική πάσα βρήκε τον Γκρίνγουντ στον κενό χώρο και αυτός με δύσκολο σουτ από πλάγια θέση έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του.

Η παράσταση, όμως, στο «Θέατρο των ονείρων» δεν είχε λάβει τέλος. Δύο λεπτά μετά, ξανά από όμορφη ασίστ του Πολ Πογκμπά, ο Μπρούνο Φερνάντες βρέθηκε εντός περιοχής, ταλαιπώρησε την άμυνα της Λιντς και σκόραρε, αφού η μπάλα πέρασε -έστω και οριακά- τη γραμμή.

Ο δείκτης του σκορ, ωστόσο, δεν ικανοποιούσε. Χρειάστηκαν μόλις έξι λεπτά για να ξαναβρεί δίχτυα ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, όταν υποδέχτηκε την μπαλιά του Λίντελοφ και την αξιοποίησε στο έπακρο, γράφοντας το 4-1!

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Φρεντ στο 68ο λεπτό, όταν ο Πολ Πογκμπά μοίρασε την τέταρτή του ασίστ στο ματς και ο Βραζιλιάνος χαφ την μετουσίωσε σε γκολ.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και το 5-1 παρέμεινε για την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, ως τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Σο, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ (69' Μάτιτς), Τζέιμς (75' Σάντσο), Φερνάντες, Πογκμπά (75' Μαρσιάλ), Γκρίνγουντ

Λιντς (Μαρσέλο Μπιέλσα):
Μελιέ, Έιλινγκ, Στρόικ, Κούπερ, Ντάλας, Κλιχ, Κοχ, Ραφίνια, Ροντρίγκο (46' Φίρπο), Χάρισον (69' Κόστα), Μπάμφορντ (77' Ρομπερτς)

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr


Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0