Football Talk

Φένλο – Παναθηναϊκός 2-2 (πεν. 3-5): Εξαιρετικός για ένα ημίχρονο, επικράτησε στα πέναλτι και επιστρέφει στην Ελλάδα! (video)

Φένλο – Παναθηναϊκός 2-2 (πεν. 3-5): Εξαιρετικός για ένα ημίχρονο, επικράτησε στα πέναλτι και επιστρέφει στην Ελλάδα! (video)

Την καλύτερη του εμφάνιση στην Ολλανδία… κράταγε για το τέλος ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν εξαιρετικός για ένα ημίχρονο απέναντι στην Φένλο, ανέτρεψε το εις βάρος του αποτέλεσμα πριν από την λήξη του ημιχρόνου, αλλά δέχθηκε πίεση στην «επανάληψη» και οδήγησε το ματς στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι (2-2 τελικό κανονικής διάρκειας), όπου εν τέλει επικράτησε με 5-3 χάρη στην απόκρουση του Ξενόπουλου!

Το τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους έδωσε με αντίπαλο την Φένλο ο Παναθηναϊκός, με το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παρατάσσεται με αρκετές αλλαγές στο πρώτο μέρος, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιριστές που δεν είχαν συνυπάρξει στο χορτάρι, αλλά αδιαμφισβήτητα το τελικό αποτέλεσμα ήταν θετικότατο (2-2 και νίκη στα πέναλτι).

Και αυτό διότι, ναι μεν η Φένλο πήρε το προβάδισμα στο 10ο λεπτό με το γκολ του Μπράκεν, ύστερα από τις κακές εκτιμήσεις των Κώτσιρα και Διούδη, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε να επηρεάζεται.


Απεναντίας μάλιστα, απείλησε με τον Ιωαννίδη λίγο πριν από την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και ισοφάρισε με τον Αϊτόρ στο 38ο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική δημιουργία του Καρλίτος.


Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Παναθηναϊκός πρόλαβε να ανατρέψει το σκορ πριν από την συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα, με σκόρερ τον Ενγκμπαγκοτό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την «παλικαρίσια» προσπάθεια του Ιωαννίδη και σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, που βρήκε δίχτυα δις, για πρώτη φορά από τις αρχές Μάϊου.


Σε ανάλογο μήκος κύματος, ξεκίνησε η αναμέτρηση και στο δεύτερο μέρος, με τον Γιοβάνοβιτς να διαφοροποιεί κατά τα 8/11 την ομάδα του, αλλά τον Παναθηναϊκό να προσαρμόζεται άμεσα στις απαιτήσεις της φιλικής αναμέτρησης.

Κάπως έτσι, αρχικά απείλησε με τον Χατζηγιοβάννη στο 50ο λεπτό, διατήρησε το υπέρ του 2-1 μέχρι και το 70ο λεπτό, με τον Ξενόπουλο να είναι σταθερότατος, αλλά εν τέλει ισοφαρίστηκε από τον Φαν Ρούιχεν στο 78’, ο οποίος ευνοήθηκε από τις αλλεπάλληλες κόντρες που έλαβαν χώρα στην περιοχή της ελληνικής ομάδας.

 

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξαν κάτι, ο ρυθμός έπεσε, και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 5-3, με τον Ξενόπουλο να αποκρούει το τρίτο πέναλτι της Φένλο, και τον Χατζηθεοδωρίδη να δίνει τη νίκη στην ομάδα του!

Ενδεκάδες:

Φένλο (Γ. Λούχουκαϊ):
Ζίμα, Ντα Γκράτσα, Κόγκλιν, Χούπερτς, Ντε Μπουρ, Μπράκεν, Φαν Ντάικ, Εσανούσι, Ρέμερ, Μούνστερς, Φερχάινεν

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς):
Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Πέρεθ, Ενγκμπακοτό, Αϊτόρ, Μαουρίσιο, Καρλίτος, Ιωαννίδης

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0