Football Talk

Η Μπαρτσελόνα χορεύει… tango: Από τον Μαραντόνα και τον Μέσι στον Αγουέρο!

Η Μπαρτσελόνα χορεύει… tango: Από τον Μαραντόνα και τον Μέσι στον Αγουέρο!

Η μεταγραφή του Σέρχιο Αγουέρο στους «μπλαουγκράνα» μοιάζει σίγουρη και το «BN Sports» σας θυμίζεις τις περιπτώσεις των Αργεντινών που πήγαν και… πέτυχαν στη Βαρκελώνη.

«Μένω στη Μάντσεστερ Σίτι μέχρι να κατακτήσουμε το Champions League». Μία προφητική δήλωση του Σέρχιο Αγουέρο, το 2014, η οποία φαίνεται να ζωντανεύει μπροστά του. Οι «πολίτες» βρίσκονται στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ο Αργεντινός φορ ετοιμάζει βαλίτσες για τη Βαρκελώνη.

Το συμβόλαιο του εκπνέει το καλοκαίρι, η Μάντσεστερ Σίτι δεν το ανανέωσε και η Μπαρτσελόνα άρπαξε την ευκαιρία για να τον κάνει δικό της. Βέβαια, όχι τυχαία. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν επτά λόγους να εμπιστεύονται τη χώρα του λάτιν και η ιστορία τους, το αποδεικνύει.

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (1982-84)

Για πολλούς, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα επέλεξε τη Μπαρτσελόνα ως τον πρώτο του ευρωπαϊκό προορισμό, το καλοκαίρι του 1982. Με περίπου 7,5 εκατ. ευρώ, ο ισπανικός σύλλογος τον κάνει δικό του από την Αργεντίνος Τζούνιορς και μέσα σε δύο χρόνια, μαγεύει τα γήπεδα της Ευρώπης. Πανηγύρισε ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας ενώ μάτωσε 33 φορές τα αντίπαλα δίχτυα σε 44 αγώνες.

Λιονέλ Μέσι (2005- σήμερα)

Το Σάββατο (22/05), οι διαπραγματεύσεις μηνών μεταξύ του Μέσι και της Μπαρτσελόνα, φαίνεται έφτασαν σε αίσιο τέλος. Μέσα στις επόμενες μέρες, η αναμένεται να ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αργεντινός έχει γράψει το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της ομάδας. Από το 2005, όταν και πρωτοεμφανίστηκε με τα χρώματα του ισπανικού συλλόγου, βλέπει τη κάθε σεζόν σαν ένα καινούργιο ρεκόρ

Από που να ξεκινήσει κάποιος και που να τελειώσει. Στα εκατοντάδες γκολ ή στους δεκάδες τίτλους; Παράλληλα, πέντε Χρυσές Μπάλες, αμέτρητες ατομικές διακρίσεις και ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στα χρονικά. Βέβαια, είναι ο μοναδικός της λίστας που φοράει μέχρι σήμερα τα χρώματα των «μπλαουγκράνα» και έπαιξε ρόλο στη μεταγραφή του Κουν Αγουέρο.

Χαβιέ Μασεράνο (2010-18)

Ψυχή και πάθος. Αυτά τα δύο στοιχεία εξέφραζαν όσα πρόσφερε στη Μπαρτσελόνα ο Χαβιέ Μασεράνο. Ένα πραγματικό πολυεργαλείο που καθιερώθηκε από αμυντικός χαφ σε στόπερ και με τα τάκλιν, γράφτηκε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους οπισθοφύλακες του αθλήματος. Φόρεσε τη φανέλα της ομάδας για 7,5 χρόνια, πραγματοποιώντας 334 συμμετοχές σε όλες διοργανώσεις ενώ κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ισάριθμα κύπελλα και δύο Champions League.

Χαβιέρ Σαβιόλα (2001-04)

Γνωστός στα ελληνικά γήπεδα, από το πέρασμά του στον Ολυμπιακό, τη σεζόν 2013/14. Ο Χαβιέρ Σαβιόλα είναι ακόμα ένας Αργεντινός που τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την εμπιστοσύνη της Μπαρτσελόνα. Το καλοκαίρι του 2001 αφήνει την αγαπημένη του Ρίβερ Πλέιτ και φοράει τα χρώματα της Καταλανικής ομάδας για 36 εκατ. ευρώ (!). Μέσα σε τρία χρόνια, ιδρώνει για 172 αγώνες και σκοράρει 72 φορές ενώ μοιράζει και 31 ασίστ. Μπορεί στη συνέχεια να δόθηκε δανεικός σε δύο ομάδες, όμως η προσφορά του δεν πέρασε απαρατήρητη.

Γκάμπριελ Μιλίτο (2007-11)

Μπορεί να ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, όμως ο Γκάμπριελ Μιλίτο πρόλαβε να αποδείξει την τεράστια αξία του. Ένα από τα μεγαλύτερα στόπερ για την εθνική Αργεντινής μέσα στον 21ο αιώνα, εκτός από την ατυχία των απουσιών, έπεσε πάνω στον Κάρλες Πουγιόλ και τον Ερίκ Αμπιντάλ. Πάντως, μέσα σε τέσσερα χρόνια, μέτρησε 76 παρουσίες με τη φανέλα της ομάδας και πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα και ένα Champions League.

Ρομπέρτο Μπονάνο (2001-04)

Ο «δάσκαλος» του Βίκτορ Βαλντές. Έτσι χαρακτηρίζουν τον Ρομπέρτο Μπονάνο, όσοι τον θυμούνται να αγωνίζεται και να βοηθάει τον Ισπανό συνάδελφό του στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2001 και έκανε 2,5 γεμάτες σεζόν, πριν αποχωρήσει τον Γενάρη του 2004. Σε 74 παιχνίδια δέχτηκε 78 γκολ ενώ μέτρησε και 28 ματς δίχως να δεχθεί τέρμα. Εκτός από την ποιότητα του, έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του Βαλντές, ο οποίος τον διαδέχθηκε στη βασική εντεκάδα.

Ράφαελ Ζουβιρία (1977-1984)

«Εμείς ήρθαμε να δούμε τον Μαραντόνα και καταλήξαμε στον… Ζουβιρία». Με αυτή την έκφραση έφτανε στο τέλος του, ο κύκλος του Ράφαελ Ζουβιρία στη Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος μπορούσε να παίξει και ως αμυντικός, υπηρέτησε για επτά ολόκληρα χρόνια τον ισπανικό σύλλογο, πριν αποχωρήσει για τη Μαγιόρκα. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ισάριθμα Κύπελλα Κυπελλούχων ενώ έπαιξε σε πάνω από 175 παιχνίδια.

Στη λίστα υπάρχουν ακόμα 13 ονόματα που ήρθαν από τη χώρα του tango, φόρεσαν τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Κουν Αγουέρο είναι ο 20ος στην ιστορία που του ισπανικού συλλόγου που θα το κάνει και θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια των παραπάνω.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0