Face to Face

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος στο BN Sports: «Μοναδική στιγμή όταν το Καραϊσκάκης φώναζε το όνομα μου, θέλω να ανταποδώσω αυτή την στήριξη» (video)

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος στο BN Sports: «Μοναδική στιγμή όταν το Καραϊσκάκης φώναζε το όνομα μου, θέλω να ανταποδώσω αυτή την στήριξη» (video)

Ο Αποστολόπουλος κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και μαζί με τον Ολυμπιακό είναι έτοιμος για να γράψει… ιστορία. Ο 21χρονος αριστερός μπακ, έχει γίνει το καινούργιο «πουλέν» του Πειραιά και ο ουρανός πλέον είναι το «ταβάνι» του. Ο νεαρός αμυντικός μίλησε στο BN Sports για την προετοιμασία που κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» εν όψει του μεγάλου τελικού, αλλά και για το πώς ζει αυτές τις μοναδικές στιγμές.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Ο Ολυμπιακός έιναι έτοιμος για να δώσει ραντεβού με την… ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τις ώρες για τη σέντρα του μεγάλου τελικού, του Europa Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα, την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Μέσα σε όλη αυτή την «τρέλα» που ζει ο Πειραιάς, ένα παιδί, μόλις 21ος ετών, έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα στον επαγγελματικό αθλητισμό και ρουφάει σαν… σφουγγάρι όλες αυτές τις εμπειρίες, που θα κουβαλάει για πάντα μέσα του.

Ο Απόστολος Αποστολόπουλος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα, σε ευρωπαϊκό ημιτελικό, απέναντι στην Άστον Βίλα. Τι περισσότερο θα μπορούσε να έχει ζητήσει;

Με το… καλημέρα χιλιάδες εκστασιασμένοι οπαδοί, τραγουδούσαν ρυθμικά το όνομά του, την ώρα που ο «πιτσιρικάς» έκανε τα πρώτα του βήματα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δείχνει να τον εμπιστεύεται και αυτός θα κάνει τα πάντα για να τον δικαιώσει.

Ο Αποστολόπουλος μίλησε στο BN Sports, για τον πολυαναμενόμενο τελικό απέναντι στη Φιορεντίνα, για τα συναισθήματα του όταν άκουσε την κερκίδα να φωνάζει το όνομά του, αλλά και για τους στόχους που ο ίδιος έχει θέσει στον εαυτό του.

6215564.jpg


Η Φιορεντίνα την περσινή σεζόν έχασε τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και τον τελικό του Europa Conference League. Τώρα θα έρθει αποφασισμένη για να κατακτήσει τον τίτλο στην OPAP Arena. Είναι αυτό κάτι που σας αγχώνει;

«Αυτό σίγουρα δείχνει πως η Φιορεντίνα είναι μία καλή ομάδα, μόνο και μόνο που καταφέρνει να πηγαίνει συνεχόμενα σε τελικούς. Πιστεύω όμως, πως αν δουλέψουμε όπως πρέπει σε αυτές τις μέρες που έχουμε μπροστά μας, δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα».

6215575.jpg



Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να αγωνίζονται μία ολόκληρη ζωή σε μία ομάδα και να μην αποθεωθούν ποτέ. Εσύ στα πρώτα 15 λεπτά που μπήκες με την Άστον Βίλα, άκουσες ολόκληρο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα σου. Πώς ένιωσες εκείνη τη στιγμή;

«Ήταν κάτι μοναδικό, κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ τη ζωή μου. Απίστευτη στιγμή όταν το Καραϊσκάκης φώναζε το όνομα μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξη που μου δίνει, είμαι πραγματικά ευγνώμων και θα κάνω ότι περνάει περνάει από το χέρι μου για να του το ανταποδώσω».


Σε πολύ κόσμο έκανε μεγάλη εντύπωση που σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, εσύ δεν μπήκες φοβισμένος, αντιθέτως έδειχνες σιγουριά και κυνηγούσες με μεγάλο πείσμα κάθε φάση. Ένιωθες όσο έτοιμος ήσουν ή παρασύρθηκες από την στιγμή;

«Αυτό ακριβώς είχα στο μυαλό μου, όταν ο προπονητής με ενημέρωσε πως θα με βάλει αλλαγή. Ήθελα να δώσω το 100% μέσα στο γήπεδο και πάνω απ’ όλα να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

6215529.jpg


Ο τελικός είναι στην Ελλάδα και την OPAP Arena. Αυτό δίνει ένα προβάδισμα στον Ολυμπιακό ή είναι ένα έξτρα βάρος;

«Όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο βάρος. Είναι πολύ ωραίο που ο τελικός θα γίνει στην Ελλάδα, έτσι θα έχουν την ευκαιρία και πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού να δώσουν το παρών, σε αυτό το παιχνίδι και να μας υποστηρίξουν όπως μόνο αυτοί ξέρουν. Σίγουρα ότι σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα έχουμε τόσο πολύ κόσμο στο πλάι μας, θα μας δώσει ακόμη περισσότερο κίνητρο για να τους ευχαριστήσουμε κατακτώντας το τρόπαιο».

Περίμενες όταν ξεκίνησε αυτή η χρονιά, πως θα ζήσεις όλα αυτά που ζεις;

«Όχι η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα πως θα ζήσω τόσα πολλά πράγματα μέσα σε αυτή τη χρονιά. Γι’ αυτό προσπαθώ να το απολαύσω και να το ζήσω στο 100%».

Πώς σε έχουν υποδεχθεί οι υπόλοιποι παίκτες στην ομάδα;

«Από την πρώτη στιγμή, από την πρώτη κιόλας προπόνηση, μου είχαν πει να μην έχω άγχος, να παίζω το ποδόσφαιρο που ξέρω να παίζω και όλα θα πάνε καλά».

6215532.jpg

Σαφώς πέρα από την κατάκτηση του Conference League, τι όνειρα κάνεις για το μέλλον;

«Σίγουρα να καταφέρω να καθιερωθώ στην πρώτη ομάδα και μαζί με τον Ολυμπιακό να μπορέσω να κατακτήσω πολλούς τίτλους».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0