Face to Face

Ο Τσικίνιο στο BN Sports: «Έχουμε ακόμη τέσσερις τελικούς, αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει τα πάντα» (video)

Ο Τσικίνιο στο BN Sports: «Έχουμε ακόμη τέσσερις τελικούς, αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει τα πάντα» (video)

Ο «ερυθρόλευκος» θρίαμβος απέναντι στην Άστον Βίλα, έχει δώσει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πραγματοποιήσει το πιο… τρελό του όνειρο. Να σηκώσει μία ευρωπαϊκή κούπα. Ένας από τους πρωταγωνιστές στη ξέφρενη αυτή πορεία στο Europa Conference League, είναι αδιαμφισβήτητα ο Τσικίνιο. Ο Πορτογάλος χαφ μίλησε στο BN Sports για την αξέχαστη βραδιά που έζησε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά και για όλους του στόχους που θέλει να πετύχει φέτος, με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Δηλώσεις στον Άγγελο Κρεμαστό

Στο απλησίαστο όνειρο της ευρωπαϊκής καταξίωσης, ο Ολυμπιακός έχει δώσει… σάρκα και οστά. Οι «ερυθρόλευκοι» σε μία χρονιά εντελώς «αλλοπρόσαλλη» και γεμάτη σκαμπανεβάσματα, είναι μόλις 90 λεπτά από έναν θρίαμβο που θα μνημονεύεται αιώνια, από τους φίλους της ομάδας και όχι μόνο.

Απέναντι στην Άστον Βίλα, το φαβορί για την κατάκτηση του Europa Conference League, πήρε μία ιστορική πρόκριση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι και… άνετη. Με συνολικό σκορ 6-2, άφησε εκτός συνέχειας τους Άγγλους και έδωσε «ραντεβού» με τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena, για ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη φετινή «μυθική» του ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Τσικίνιο είναι ένας από τους παίκτες που αποκτήθηκε στο χειμερινό μεταγραφικό «παζάρι» και κατάφερε απευθείας, όχι απλώς να μπει στην ομάδα, αλλά να αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα της.

Ο Πορτογάλος μίλησε στο BN Sports για το ιστορικό επίτευγμα που πέτυχαν οι Πειραιώτες, για τον κόσμο που «έχασε» τη φωνή του στις κερκίδες, αλλά και για το άκρως απαιτητικό φινάλε της σεζόν.

6215658.jpg


Μετά από τέτοιες βραδιές, πολλές φορές οι πρωταγωνιστές δυσκολεύονται να αντιληφθούν το τι πραγματικά έχουν καταφέρει. Ο Τσικίνιο όμως, γνωρίζει πολύ καλά πως το βράδυ της 9η Μαΐου, γράφτηκε… ιστορία.

«Έχουμε καταλάβει πλήρως τι έχουμε καταφέρει σήμερα. Γράφουμε ιστορία με τον Ολυμπιακό, καταφέραμε να πάμε στον τελικό του Europa Conference League. Όμως έχουμε ακόμα τέσσερις τελικούς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Θέλουμε να τα κερδίσουμε όλα. Είναι μία πολύ δύσκολη αποστολή αλλά είμαστε πεπεισμένοι να τα καταφέρουμε».



Η εμφάνιση του Ολυμπιακού ήταν πραγματικά εξαιρετική, η απόδοση των οπαδών του όμως, ίσως και να ήταν καλύτερη και από αυτή των ποδοσφαιριστών. Το Γεώργιος Καραϊσκάκης μετατράπηκε σε «κολαστήριο», με τα ντεσιμπέλ που δημιουργήθηκαν, να φτάνουν μέχρι και στο επίπεδο του… επικίνδυνου.

«Περιμέναμε πως οι οπαδοί σήμερα θα δημιουργούσαν μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Ξέρουμε ποιοι είναι οι οπαδοί του Ολυμπιακού και τι μπορούν να κάνουν. Χαιρόμαστε πολύ που μπορέσαμε σήμερα να τους ικανοποιήσουμε με την απόδοση μας, αλλά και με αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα, απέναντι στην Άστον Βίλα».



Ο Τσικίνιο έπιασε… Λιμάνι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και με αυτόν στην 11αδα, ο Ολυμπιακός δείχνει και είναι μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Ο ίδιος ο Πορτογάλος όμως δεν εστιάζει στην προσωπική του επίδοση.

«Μαζί με εμένα ήρθαν και άλλοι παίκτες, σε συνδυασμό με τα παιδιά που ήταν ήδη εδώ, έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ποιότητα σαν ομάδα. Έχουμε χτίσει ένα δυνατό σύνολο, με πολύ ισχυρό χαρακτήρα και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

6215654.jpg



Η μεταφόρτωση αυτή του Ολυμπιακού, είναι κάτι το αξιοθαύμαστο. Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Η σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με το «μαγικό» άγγιγμα του Μεντιλίμπαρ, φέρνει τα αποτελέσματα αυτά, που απολαμβάνουν οι φίλαθλοι της ομάδας.

«Δεν υπάρχουν μυστικά για την επιτυχία αυτή. Δουλεύουμε πολύ σκληρά, ακούμε πιστά τις οδηγίες του προπονητή και τις ιδέες που θέλει να μας περάσει. Το σημαντικό είναι ότι δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό».

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0