Face to Face

Ο Κριστόφ Βαζέχα στο BN Sports: «Καλύτερος φορ στην Ελλάδα ο Ιωαννίδης - Αξέχαστη υποδοχή μετά το Άμστερνταμ!» (video)

Ο Κριστόφ Βαζέχα στο BN Sports: «Καλύτερος φορ στην Ελλάδα ο Ιωαννίδης - Αξέχαστη υποδοχή μετά το Άμστερνταμ!» (video)

Η συμπλήρωση 28 χρόνων από το σπουδαίο «διπλό» του Παναθηναϊκού απέναντι στον Άγιαξ, ήταν απλώς η αφορμή! Ο «χρυσός» σκόρερ και θρύλος του «τριφυλλιού», Κριστόφ Βαζέχα, θυμάται στο BN Sports όσα βίωσαν οι παίκτες του Χουάν Ραμόν Ρότσα κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα και όχι μόνο! Στάζει... μέλι μιλώντας για τον Φώτη Ιωαννίδη και τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί, ενώ τονίζει πως το πρόσημο στην παρουσία του Φατίχ Τερίμ, θα μπει μόλις ολοκληρωθεί και η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος!

Σχετικά Άρθρα

Συνέντευξη στον Γιώργο Καπουκάκη

Η 3η ημέρα του Απριλίου θα είναι πάντοτε ξεχωριστή για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Είναι ένας σταθμός
, ένα ορόσημο στην ιστορία του συλλόγου, που θα μνημονεύεται για πάντα, ως το έπος του Άμστερνταμ.

Η ημέρα που το «τριφύλλι» είχε... αλώσει την έδρα του «θρυλικού» Άγιαξ το 1996, υπό τις οδηγίες του Χουάν Ραμόν Ρότσα, με το υπέροχο πλασέ του Κριστόφ Βαζέχα, να «παγώνει» την ολλανδική πρωτεύουσα.  

Ο θρυλικός παλαίμαχος σέντερ φορ των «πράσινων» ήταν το κεντρικό πρόσωπο εκείνο το διάστημα, στο οποίο η Ευρώπη είχε «τρελαθεί» από το επίτευγμα του Παναθηναϊκού, που είχε κάνει το μεγάλο «βήμα» για την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Ακόμη κι αν η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 0-3 στη ρεβάνς που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ και είχε μείνει εκτός τελικού, όσα είχαν καταφέρει να πετύχουν οι παίκτες του Ρότσα,  έμοιαζαν σαν ένα πανέμορφο... παραμύθι, το οποίο παραμένει ανεξίτηλο στις μνήμες του κόσμου του Παναθηναϊκού και των πρωταγωνιστών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 28 χρόνων από την μεγαλειώδη εκείνη βραδιά, το BN Sports επικοινώνησε με τον Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος... θυμήθηκε όσα έζησαν οι «πράσινοι» κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε και το γεγονός, για το οποίο, δεν πανηγύρισε με έντονο τρόπο το «χρυσό» γκολ που πέτυχε!  

«Αυτό που μου έχει μείνει μέσα στο μυαλό είναι πως όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα, στο αεροδρόμιο μας περίμενε πάρα πολύς κόσμος. Ήταν μία νύχτα ξεχωριστή. Πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο στο αεροδρόμιο. Αυτό είναι κάτι που το θυμάμαι πολύ καλά. Φυσικά, ήταν μία πάρα πολύ όμορφη στιγμή για τον Παναθηναϊκό, αλλά και γενικότερα για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο», τόνισε αρχικά ο 59χρονος σήμερα Κριστόφ Βαζέχα και συνέχισε.

«Όλοι με ρωτάνε γιατί δεν πανηγύρισα έξαλλα ή γιατί πανηγύρισα με αυτό τον τρόπο. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε και κούραση. Το γκολ μπήκε στα τελευταία λεπτά. Δεν το κρύβω πως η κούραση έπαιξε το ρόλο της. Όλοι οι παίκτες ήμασταν πάρα πολύ κουρασμένοι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που πανηγυρίζουν με τέτοιο τρόπο και άλλοι που πανηγυρίζουν πιο έντονα» 

warzycha-ajax2.jpg

Αυτή η νίκη του Παναθηναϊκού ήταν ξεχωριστή. Και αυτό ήταν κάτι παραπάνω από φανερό. Άλλωστε, το «τριφύλλι» έφτασε μία... ανάσα από τον τελικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο έδειχνε να βρίσκεται στα καλύτερά του.

«Σίγουρα ήταν διαφορετικός ο τρόπος που μας αντιμετώπισε ο Τύπος και οι δημοσιογράφοι εκείνο το βράδυ. Και αυτοί και όλοι ήταν χαρούμενοι που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Παραλίγο να πηγαίναμε και στον τελικό...», ανέφερε.

Αυτό το επίτευγμα τοποθέτησε... αυτόματα, εκείνη την ομάδα, ανάμεσα στις κορυφαίες που είχε ο Παναθηναϊκός στην πολυετή ιστορία του. Πάντως, ο Κριστόφ Βαζέχα στάθηκε στο εξαιρετικό κλίμα που υπήρχε στα απουτήρια της ελληνικής ομάδας εκείνο το διάστημα.

«Δεν ξέρω αν αυτή, ήταν η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών του Παναθηναϊκού. Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Αυτό όμως που μπορώ να τονίσω είναι πως εμείς είχαμε εξαιρετικό κλίμα και αυτό φαινόταν και στο γήπεδο. Μας βοήθησε πάρα πολύ στα παιχνίδια. Το καλό κλίμα ήταν το ‘κλειδί’ για την επιτυχία της ομάδας.  

Σίγουρα, η χαρά για τον κόσμο ήταν τεράστια. Έπειτα από μία τέτοια επιτυχία, ο κόσμος ένιωθε ακόμη πιο περήφανος για εμάς. Ένιωθε περήφανος για την αγαπημένη του ομάδα». 

pao1996.jpg

Ο «θρύλος» του Παναθηναϊκού γνωρίζει από... πρώτο χέρι πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, να υπάρχουν ομάδες που φτάνουν ολοένα και ψηλότερα στην Ευρώπη. Γι’ αυτό, ο ίδιος μίλησε και για τη φετινή πορεία, τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του ΠΑΟΚ, οι οποίοι βρίσκονται στα προημιτελικά του Europa Conference League.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κάνουν τη δική τους καλή πορεία στο Europa Conference League φέτος. Δυστυχώς η Ελλάδα έχει χάσει αρκετό έδαφος στη βαθμολογία της UEFA. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τέτοιες πορείες, έτσι ώστε να μπορέσει κάποια στιγμή, να βγάλει ξανά δύο ομάδες στο Champions League, αλλά και περισσότερες ομάδες γενικότερα στην Ευρώπη».

Φυσικά, ο Κριστόφ Βαζέχα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Φώτη Ιωαννίδη, στον οποίο ευχήθηκε τα καλύτερα, ενώ τόνισε πως ο 24χρονος είναι ο καλύτερος σέντερ φορ που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ο Φώτης (σ.σ. Ιωαννίδης) είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στη θέση του σέντερ φορ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και τις καλές του εμφανίσεις, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πάρει μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη. Και του το εύχομαι. Φαίνεται πως δουλεύει και χρόνο με το χρόνο κάνει βήματα προόδου και αυτό είναι θετικό».


Όσο για τη σχέση του Παναθηναϊκού με τους Πολωνούς, με αφορμή και την παρουσία του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι στο «τριφύλλι», ο Κριστόφ Βαζέχα, είπε:

«Υπάρχουν κάποιες χώρες που ταιριάζουν σε μία ομάδα. Παραδείγματος χάρη, ο Παναθηναϊκός με την Πολωνία. Τα χρόνια που ήμουν εγώ -αλλά και πριν έρθω- στην ομάδα, θυμάμαι να έρχονται Πολωνοί. Και παίκτες, αλλά και προπονητές. Οι Πολωνοί φαίνεται πως ταιριάζουν στην ομάδα και αυτό είναι καλό για τον Παναθηναϊκό»
.

Τέλος, ο Πολωνός σχολίασε και τη φετινή σεζόν του Παναθηναϊκού και τόνισε πως η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, βρίσκεται ακόμη μέσα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, την ώρα που τόνισε πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος για να γίνει ο σχετικός απολογισμός.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η σεζόν. Για μένα ο Παναθηναϊκός παραμένει μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, παρότι ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ (σ.σ. 31/03, 2-3). Επίσης βρίσκεται στον τελικό κυπέλλου. Θεωρώ πως δεν θα πρέπει να κρίνουμε από τώρα. Πρέπει να περιμένουμε και τη τελευταία αγωνιστική και μετά να πούμε εάν η σεζόν ήταν καλή ή όχι».  

www.bnsports,gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0