Face to Face

Ο Άγγελος Χαριστέας στο BN Sports: «Ισχυρή προσωπικότητα ο Πογέτ, υγιής ανταγωνισμός και ωραίο κλίμα στην Εθνική, όπως το 2004!» (video)

Ο Άγγελος Χαριστέας στο BN Sports: «Ισχυρή προσωπικότητα ο Πογέτ, υγιής ανταγωνισμός και ωραίο κλίμα στην Εθνική, όπως το 2004!» (video)

Άγγελος Χαριστέας και Εθνική Ελλάδας, εξασφάλισαν πριν είκοσι χρόνια, πως στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου, πάντα θα λογίζονται ως έννοιες ταυτόσημες. Απέναντι στο Καζακστάν, επέστρεψε κοντά της μετά από καιρό, ως φίλαθλος αυτήν τη φορά. «Ίσως έφερα γούρι» ανέφερε και ο ίδιος. Ευχή όλων, και οι δηλώσεις του στο BN Sports, να «λειτουργήσουν» εξίσου ευεργετικά, εν όψει του πραγματικού «τελικού» απέναντι στη Γεωργία!

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν γκριζάρουν τα μαλλιά, στην θέα του Άγγελου Χαριστέα, το μυαλό αβίαστα γυρίζει σε εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του 2004. Τρία γκολ σκέτο χρυσάφι, που άνοιξαν τον δρόμο προς το αδύνατο, με το τελευταίο, να το ολοκληρώνει.

Είκοσι χρόνια μετά, η Εθνική Ελλάδας υπό τις οδηγίες του Γκουστάβο Πογέτ, δίνει τον δικό της, δεύτερο «τελικό». Αυτήν τη φορά απέναντι στη Γεωργία, για ένα εισιτήριο προς το EURO 2024 και τα γήπεδα της Γερμανίας, ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας, από τα μεγάλα «ραντεβού» των εθνικών ομάδων.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ο Άγγελος Χαριστέας, παρακολούθησε από κοντά το παιχνίδι με το Καζακστάν και ήταν το πρώτο ματς της Εθνικής, στο οποίο βρέθηκε στις κερκίδες, μετά την απόσυρσή του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Στην εκδήλωση της Unilever, όπου έδωσε το «παρών», όπως έπραξαν και ακόμα δύο Legends, οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Αντώνης Νικοπολίδης, παραχώρησε δηλώσεις στο BN Sports, μιλώντας τόσο για το έπος του 2004, όσο και για τον μεγάλο στόχο, του 2024.

εικόνα_Viber_2024-03-25_03-18-18-460.jpg

«Είχα πολύ καλό προαίσθημα για το ματς με το Καζακστάν. Είδα πολύ θετική αύρα και από τον κόσμο, πριν το παιχνίδι. Όλοι περίμεναν πως θα κερδίσουμε και πως δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα.

Εμένα μου έκανε εντύπωση πώς η ίδια η ομάδα από το πρώτο λεπτό, οδήγησε τον κόσμο. Έδωσαν οι παίκτες το σύνθημα και ο κόσμος ακολούθησε.

Όλα κύλησαν πάρα πολύ ωραία. Είναι μόνο το πρώτο βήμα, όμως, γιατί ακολουθεί ο τελικός απέναντι στη Γεωργία».


Το μάτι ενός ανθρώπου, που έχει «φάει» το ποδόσφαιρο, αλλά και την Εθνική Ελλάδας με το… κουτάλι, σαφώς και μπορεί να διακρίνει λεπτομέρειες. Όπως για παράδειγμα, το μεγαλύτερο επίτευγμα της βραδιάς, απέναντι στο Καζακστάν.

«Ένα στοιχείο που για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι πως οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν, επειδή τους συνάντησα, ήταν σαν να βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο. Είναι κάτι που το είχαμε κι εμείς ως ομάδα.

Είτε έπαιζες από την αρχή, είτε όχι, είτε έπαιζες μόνο δέκα λεπτά, είτε έμενες στον πάγκο, ήθελες η ομάδα να προχωρήσει και δεν σκεφτόσουν πως δεν είσαι μέρος της οποίας επιτυχίας. Όλοι τους έχουν ένα κοινό στόχο».

Εκτός από εξαιρετικό κλίμα, ωστόσο, υπάρχει και καλό υλικό. Τόσο καλό, που ο Γκουστάβο Πογέτ έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει στον πάγκο τον πρώτο σκόρερ της Eredivisie, Βαγγέλη Παυλίδη, και η ομάδα του να σκοράρει πέντε φορές!

«Έχουμε, μετά από χρόνια, πολύ δυνατούς επιθετικούς και πάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Άγγελος Χαριστέας.

«Ο Ιωαννίδης σκόραρε απέναντι στο Καζακστάν, κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του. Έχουμε και τον Παυλίδη με τον Γιακουμάκη, που ματώνουν τα δίχτυα. Έχουμε κι άλλους που πλαισιώνουν την Εθνική Ομάδα.

Δεδομένα, έχουμε ξανά πολύ καλό επίπεδο και υγιή ανταγωνισμό στις θέσεις των επιθετικών. Κι εμείς τον είχαμε τότε.

Είναι ένα κοινό που βλέπω ανάμεσα στις δύο εποχές, γιατί αγωνιστικά, το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά, όπως συμβαίνει, σχεδόν ανά δεκαετία.

Σε όλες τις θέσεις, υπάρχει ανταγωνισμός, όπως είχαμε κι εμείς το 2004, αλλά και τα επόμενα χρόνια. Από τον τερματοφύλακα έως την επίθεση. Δεν υπάρχουν κενά, κάτι πολύ σημαντικό».

6161888.jpg

Ποσό εύκολο, όμως, είναι να διαχειριστεί ένας προπονητής, μία ομάδα με πολλές λύσεις, και αρκετές φορές, ισάξιες;

Προφανώς, δεν είναι, αλλά το αποδεδειγμένα καλό κλίμα στην Εθνική, μάρτυρα πως ο Γκουστάβο Πογέτ έχει βρει τον τρόπο. Κάτι για το οποίο, ο Άγγελος Χαριστέας του «έβγαλε» το… καπέλο, στο φινάλε των δηλώσεών του.

«Ο Πογέτ είναι μία ισχυρή προσωπικότητα. Δεν κάθεται ήσυχος στον πάγκο του, όποιο κι αν είναι το σκορ. Είτε νικά, είτε χάνει. Δείχνει πως είναι προσηλωμένος σε όλο το παιχνίδι, κοιτάζει πώς να διορθώσει τα λάθη.

Απ' ό,τι έχω καταλάβει, έχει βοηθήσει την ομάδα στο να δημιουργηθεί ένα πολύ ωραίο κλίμα μεταξύ των παικτών και σίγουρα γι' αυτόν, ως προπονητής, θα είναι πολύ μεγάλη πρόκληση, να οδηγήσει την Εθνική Ομάδα στο EURO. Η παρουσία του είναι πολύ θετική».

5913634.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0