Face to Face

Ο Θανάσης Κουτσογούλας στο BN Sports: «Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα αυτό που ζω, δίνουμε τα πάντα για τους οπαδούς μας!»

Ο Θανάσης Κουτσογούλας στο BN Sports: «Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα αυτό που ζω, δίνουμε τα πάντα για τους οπαδούς μας!»

Κάποια όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Αυτό ακριβώς ζουν τις τελευταίες ημέρες τα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού, μετά τον θρίαμβο στο Μόναχο, επί της Μπάγερν για το Youth League (3-1, 12/03). Ο αρχηγός αυτής της «μαγικής» ομάδας, ο Θανάσης Κουτσογούλας, μίλησε στο BN Sports για τον τρόπο που «γονάτισαν» τους Βαυαρούς, για τον κόσμο που δεν τους αφήνει λεπτό μόνους, αλλά και για τον μεγάλο στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον τίτλο.

Αποστολή στο Μόναχο: Άγγελος Κρεμαστός

Χωρίς ακόμα να έχει κλείσει καλά καλά δύο δεκαετίες ζωής, ο Θανάσης Κουτσογούλας παρέα με τους συμπαίκτες του θα «παλέψουν» για να κάνουν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο 19χρονος φοράει σφικτά στο αριστερό του μπράτσο το περιβραχιόνιο του αρχηγού και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, «λύγισαν» με εντυπωσιακό ποδόσφαιρο την Μπάγερν Μονάχου μέσα στο… σπίτι της και πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Youth League (3-1, 12/03).

Τα παιδιά των Πειραιωτών δεν έβαλαν ποτέ «φρένο» στα όνειρα τους και πλέον ο τίτλος δεν είναι απλώς μία ξέφρενη σκέψη, άλλα ένας άκρως ρεαλιστικός στόχος.

Ο Κουτσογούλας μίλησε στο BN Sports για την «Θρυλική» αυτή πρόκριση στο Μόναχο, τα συναισθήματα που του δημιούργησε, αλλά και για το επόμενο βήμα, στην πολλά υποσχόμενη ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Ολυμπιακός ξάφνιασε τους Βαυαρούς με την αποπνικτική του πίεση, από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Οι παίκτες της Μπάγερν οδηγήθηκαν σε αβίαστα λάθη και τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου με τρία «δολοφονικά» χτυπήματα στην κόντρα, τους… ξέραναν.

«Είχαμε σκοπό στα πρώτα 15 λεπτά να κρατήσουμε συμπαγείς τις γραμμές μας, να πιέσουμε ψηλά και να αναγκάσουμε την Μπάγερν να υποπέσει σε λάθη. Αυτά εμείς τα εκμεταλλευτήκαμε και χτυπήσαμε στις αντεπιθέσεις με επιτυχία. Άλλωστε έτσι βρήκαμε και τα τρία γκολ».

Ακόμη και στο Μόναχο, ο Ολυμπιακός δεν ήταν μόνος του. Η Κ-19 είχε στο πλάι της περίπου 300 φιλάθλους που μετέτρεψαν το προπονητικό κέντρο των ακαδημιών της Μπάγερν Μονάχου σε… Γεώργιος Καραϊσκάκης. Όπως παραδέχθηκε και ο Κουτσογούλας, η φωνή τους έδωσε την απαραίτητη ώθηση, για αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

«Όταν παίζουμε μπροστά από τον κόσμο του Ολυμπιακού, είναι σαν να υπάρχει ένας δωδέκατος παίκτης μέσα στο γήπεδο. Το συναίσθημα δεν μπορεί να περιγραφεί εύκολα με λόγια. Το να παίζεις στο γήπεδο, να πηγαίνουν μερικά πράγματα λάθος και να ακούς τους οπαδούς να φωνάζουν, σε κάνει να θέλεις να δώσεις ακόμα περισσότερα για να πάρεις τη νίκη».



Όπως είπε και ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, στις δηλώσεις του στο BN Sports, «Δεν πρέπει να περιορίζεις τα όνειρα των παιδιών». Έτσι και η ομάδα του, δεν έβαλε ποτέ «ταβάνι» στις ικανότητες της, με τα αποτελέσματα να μιλούν από μόνα τους, «τρελαίνοντας» ολόκληρη την Ευρώπη.

«Ο στόχος μας στην αρχή της χρονιάς ήταν να κάνουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη, ανάλογη με το μέγεθος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Αλλά τώρα το να φτάνεις στους τέσσερις του Youth League, αλήθεια λέω δεν μπορούσα να το πιστέψω ούτε στα πιο τρελά όνειρα μου ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Πραγματικά είναι κάτι που ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει και θα χρειαστούμε καιρό για να το καταλάβουμε».
 

Ο Κουτσογούλας αγωνίζεται με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο αριστερό του μπράτσο, κάτι που πέρα από μεγάλη ευθηνή, είναι και μία τεράστια τιμή. Ως ο «captain» της ομάδας, την έχει οδηγήσει σε πρωτόγνωρες για τον σύλλογο επιτυχίες, αν και ο ίδιος δηλώνει… διψασμένος για την συνέχεια.

«Είναι μία τεράστια τιμή αυτό που ζούμε. Όμως αυτή η ομάδα έχει πραγματικά τόσο πολύ ταλέντο που δεν θέλω να πω πως έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο. Θέλουμε απλώς να γίνουμε όλοι όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται».

Μπορεί ο Κουτσογούλας να είναι ο αρχηγός, το απόλυτο αφεντικό όμως είναι ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παιδιών του και στα αποδυτήρια δεν δίστασε να τους το εκφράσει.

«Ο προπονητής μας είπε να το χαρούμε, πως το ταξίδι μας δεν πρόκειται να τελειώσει εδώ. Βέβαια είπαμε και κάποια αστεία που δεν μπορώ να τα πω είναι η αλήθεια (γέλια)».

Koutsogoulas-1024x576.jpg

Θέλοντας και μη, το μυαλό αυτών των παιδιών πηγαίνει και στην πρώτη ομάδα. Η ανυπομονησία να φορέσουν τη φανέλα των ανδρών του Ολυμπιακού είναι μεγάλη, αλλά όλα θα έρθουν στον καιρό τους. Με χρόνο, υπομονή και σκληρή δουλειά, οι ευκαιρίες θα εμφανιστούν και τα πιτσιρίκια του Πειραιά, απέδειξαν πως έχουν «μπόλικη» ποσότητα και από τα τρία.

«Σίγουρα ο στόχος μου είναι η πρώτη ομάδα δεν το συζητώ. Θέλει ακόμα όμως πολύ δουλειά. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι καλά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, έτσι ώστε ο κάθε παίκτης να πάρει την ευκαιρία του και να την εκμεταλλευτεί».

www.bnsports.gr   

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0