Face to Face

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στο BN Sports: «Δεν πρέπει να περιορίζεις τα όνειρα των παιδιών, η ομάδα έκανε περήφανη την Ελλάδα»

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος στο BN Sports: «Δεν πρέπει να περιορίζεις τα όνειρα των παιδιών, η ομάδα έκανε περήφανη την Ελλάδα»

Τα παιδιά του Ολυμπιακού με κατάθεση ψυχής, πήγαν στο Μόναχο και υπέταξαν την Μπάγερν Μονάχου, μέσα στο γήπεδο της (3-1, 12/03). Η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου δεν σταματά να ονειρεύεται και αφού πλέον βρίσκεται στα ημιτελικά του Youth League, όλα είναι πιθανά. Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο BN Sports για τον τρόπο με τον οποίο «διέλυσαν» τους Βαυαρούς και για το ευρωπαϊκό τρόπαιο που όχι απλώς αχνοφαίνεται, αλλά είναι ξεκάθαρος στόχος.

Αποστολή στο Μόναχο: Άγγελος Κρεμαστός

Ο Ολυμπιακός πήρε μία «θρυλική» πρόκριση για τα ημιτελικά του UEFA Youth League, για πρώτη φορά στην ιστορία του, «διαλύοντας» την Μπάγερν Μονάχου μέσα στο προπονητικό κέντρο των ακαδημιών της, με μία φοβερή εμφάνιση (3-1, 12/03).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν φοβήθηκαν ούτε λεπτό από το μέγεθος της πανίσχυρης Μπάγερν και με τα γκολ των Μουζακίτη (32’), Παπακανέλλο (37’) και Κωστούλα (40’) πέρασε… αέρα από το Μόναχο και πλέον ο στόχος δεν είναι άλλος από τον τίτλο.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατόν να συμβούν όμως, αν στην άκρη του πάγκου δεν βρισκόταν ο «αρχιτέκτονας» αυτής της ομάδας, Σωτήτρης Συλαϊδόπουλος, αλλά και οι στενοί του συνεργάτες, όπου και αρνήθηκε κατηγορηματικά να φωτογραφηθεί χωρίς αυτούς.

Ο «καπετάνιος» της Κ-19 του Ολυμπιακού μίλησε στο BN Sports για την τεράστια αυτή πρόκριση, για τα εγκάρδια λόγια που είπε στα «παιδιά» του, μετά το φινάλε του αγώνα, αλλά και για το μέλλον που προβλέπεται… λαμπρό.

Ο Ολυμπιακός δεν κοίταξε απλώς στα «μάτια» την Μπάγερν Μονάχου, αλλά την έπιασε από τον λαιμό και δεν την άφησε να πάρει ανάσα. Σε τέτοιες μεγάλες βραδιές το πείσμα και η θέληση των ποδοσφαιριστών παίζουν πάντα τεράστιο ρόλο και στα παιδιά των Πειραιωτών αυτό «ξεχείλιζε».

«Εγώ έβλεπα αυτό το ταξίδι πάντα βήμα βήμα. Από το πρώτο παιχνίδι στο Youth League, απέναντι στην Λέτσε, είχα πιστέψει πως μπορούμε να πάμε πάρα πολύ μακριά και το είχα πει στα παιδιά. Πριν από το παιχνίδι αυτό στα αποδυτήρια είχα πει πως αν κερδίσουμε σήμερα μπορούμε να πάμε μέχρι τον τελικό. Για να φτάσεις και να τα καταφέρεις σε τόσο υψηλό επίπεδο θέλεις πίστη και αυτή η ομάδα έχει δείξει σε τόσα παιχνίδια πως έχει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα για να φτάσει πολύ μακριά».

Το πλάνο του Συλαϊδόπουλου ήταν κομβικό και οι ποδοσφαιριστές του το ακολούθησαν κατά γράμμα. Απέναντι σε τέτοια «μεγαθήρια» τίποτα δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη και ο Ολυμπιακός με μεθοδικότητα και επιμονή χτύπησε όλα τα τρωτά σημεία της Μπάγερν Μονάχου, «υποτάσσοντας» την, μπροστά στο έκπληκτο Βαυαρικό κοινό.

«Δεν γίνεται τίποτα χωρίς σχέδιο, πόσο μάλλον σε αυτό το γήπεδο. Είχαμε μελετήσει πάρα πολύ τον αντίπαλο, ξέραμε τις αδυναμίες του, τα προβλήματα του και που ακριβώς να χτυπήσουμε. Θεωρώ πως είμαστε μία ομάδα με μοντέρνο και σύγχρονο τρόπο παιχνιδιού. Χρησιμοποιούμε ένα σύστημα που στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένο, το 3-4-2-1. Στο πρώτο ημίχρονο με τον τρόπο που πιέσαμε τον αντίπαλο, τον φέραμε σε δύσκολη θέση και το εκμεταλλευτήκαμε.

Για εμένα το σημαντικότερο είναι τα παιδιά να αντιλαμβάνονται τις τακτικές παραμέτρους που χρειάζεται κάθε παιχνίδι και αυτό τους κάνει να μεγαλώνουν και να ωριμάζουν. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να προσαρμοζόμαστε τακτικά απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο τρόπος που διαχειριστήκαμε το παιχνίδι, ήταν εξίσου σημαντικό, με τα τρία γκολ που πετύχαμε στο πρώτο».

Τα λόγια του προπονητή μετά από τέτοιες επιτυχίες είναι πάντα σημαντικά για κάθε ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά. Η Κ-19 των «ερυθρόλευκων» έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις στην Ευρώπη με τον Συλαϊδόπουλο όμως, να έχει το βλέμμα του στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν, τα οποία μπορεί να χρίσουν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης.

«Μετά το παιχνίδι είπα στα παιδιά πως πραγματικά έκαναν περήφανο τον κόσμο μας για τα 99 χρόνια. Έκαναν περήφανους όλους τους ανθρώπους της ακαδημίας τον τεχνικό διευθυντή, πραγματικά τους πάντες. Αυτή είναι μία δουλειά που γίνεται πολλά χρόνια, δεν ήταν τυχαίο αυτό το αποτέλεσμα.

Αυτό που είναι όμως πολύ σημαντικό, είναι πως εδώ που έχουμε φτάσει, στα παιχνίδια που θα έρθουν δεν θα πρέπει να έχουμε τύψεις. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε αυτά τα παιχνίδια να περάσουν και να νιώθουμε ότι είχαμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να μπούμε να παίξουμε στα ίσα τα επόμενα παιχνίδια, με όποιον αντίπαλο και αν είναι καλύτερος καλώς και να περάσει. Όμως στο τέλος της ημέρας να ξέρουμε εμείς πως δώσαμε το 100% του εαυτού μας».

 Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-03-13_012140.png

Τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου ονειρεύονται και κανείς δεν πρόκειται να τους… ξυπνήσει. Η επιτυχία είναι τεράστια και δεν κάνουν περήφανο μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

«Γενικά στα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να περιορίζεις τα όνειρα. Για εμάς όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αντιπροσωπεύουμε τον Ολυμπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Έλληνα προπονητή και γενικά κάτι πολύ μεγαλύτερο από εμάς. Νομίζω πρέπει να ήμαστε περήφανοι, όχι μόνο εμείς ως Ολυμπιακός, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0