Face to Face

Ο Γουίλιαν Αράο στο BN Sports: «Δείξαμε τον χαρακτήρα του Παναθηναϊκού, κάθε νίκη με τον Ολυμπιακό είναι σημαντική»

Ο Γουίλιαν Αράο στο BN Sports: «Δείξαμε τον χαρακτήρα του Παναθηναϊκού, κάθε νίκη με τον Ολυμπιακό είναι σημαντική»

Το «μέταλλο» από το οποίο είναι φτιαγμένος, απέδειξε ο Παναθηναϊκός, όπως τόνισε στο BN Sports ο Γουίλιαν Αράο, αμέσως μετά τη σπουδαία νίκη στο Γ. Καραϊσκάκης, κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμα, τόσο στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν, όσο και στις φετινές «μάχες» με τους Πειραιώτες.

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις στον Τάσο Φαραό

Εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και έφυγε με μία σπουδαία νίκη από το Γ. Καραϊσκάκης, στην πρεμιέρα των Play Offs της Stoiximan Super League! Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-1 (10/03), τον προσπέρασε ξανά στον βαθμολογικό πίνακα και βρίσκεται στο -3 από την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου είναι η ΑΕΚ.

Ο Φώτης Ιωαννίδης αποτέλεσε τον μεγαλύτερο πρωταγωνιστή του «τριφυλλιού» με τα δύο γκολ που σημείωσε, όμως δεν ήταν μόνος. Για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ ξεχώρισε ακόμα ο Τάσος Μπακασέτας, που είχε και το τέρμα της ισοφάρισης, αλλά και ο Μπερνάρ, ο οποίος βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ, αποτελώντας… πονοκέφαλο για την άμυνα των «ερυθρολεύκων».

Στους διακριθέντες ήταν φυσικά και ο Γουίλιαν Αράο. Αγωνίστηκε για άλλη μία φορά στη θέση του κεντρικού αμυντικού, ήταν σταθερότατος και μετά το φινάλε, δεν θα μπορούσε να μην είναι και… χαμογελαστός!

αραοενθ.jpg

Μιλώντας στο BN Sports, αμέσως μετά το μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκού, συνέκρινε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με το αντίστοιχο πριν από μερικές εβδομάδες, στο ίδιο γήπεδο. Όταν οι «πράσινοι», έπειτα από τη διαδικασία των πέναλτι, είχαν φύγει από το Φάληρο ξανά με χαμόγελα, αλλά και την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Χάρηκε ο Βραζιλιάνος κάποια από τις δύο αναμετρήσεις περισσότερο; Μάλλον όχι, αφού για εκείνον είχαν την ίδια «βαρύτητα», καθώς κάθε ντέρμπι «αιωνίων», παρουσιάζει τη δική του γοητεία!

«Όλα γίνονται βήμα-βήμα. Φυσικά, η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μέσα στο Καραϊσκάκης, ήταν κάτι πολύ καλό. Άλλωστε, κάθε φορά που κερδίζεις τον μεγαλύτερό σου αντίπαλο, ιδίως μακριά από την έδρα σου, αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός.

Έτσι, νομίζω ότι τα αποτελέσματα και στα δύο παιχνίδια ήταν αρκετά σπουδαία και εμείς παίξαμε πολύ καλά».

αραοενθ2.jpg

Ο τραυματισμός του Ντραγκόφσκι, που τον έθεσε νοκ-άουτ μόλις στο 4ο λεπτό, αλλά και το γκολ του Ντανιέλ Ποντένσε, με το οποίο ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, έδειξαν να «πληγώνουν» από νωρίς τον Παναθηναϊκό. Τίποτα όμως, δεν είχε κριθεί.

Οι «πράσινοι» αψήφησαν τις ατυχίες τους, γύρισαν το ματς… τούμπα και πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Κάτι που αποδεικνύει, όπως τονίζει ο 32χρονος χαφ, τον χαρακτήρα της ομάδας του.

«Φυσικά, όλα αυτά που συνέβησαν στην αναμέτρηση, έδειξαν τον χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα. Ξεκινήσαμε ένα εκτός έδρας ντέρμπι, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αλλά δείξαμε πως έχουμε αυτοπεποίθηση.

Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, το αποδείξαμε και στον αγωνιστικό χώρο και έτσι, καταφέραμε να φτάσουμε στην ανατροπή και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αράο.

Σε αντίθεση με την αναμέτρηση για τον θεσμό του Κυπέλλου, αυτή τη φορά το φαληρικό γήπεδο ήταν γεμάτο. Ο Βραζιλιάνος δείχνει… λάτρης των μεγάλων παιχνιδιών, αλλά και της ατμόσφαιρας που δημιουργείται σε αυτά, όμως δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την προτίμησή του για την υποστήριξη των φιλάθλων της ομάδας του.

«Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν εκπληκτική, πραγματικά λατρεύω να παίζω κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους. Μέσα σε γεμάτα στάδια.

Έτσι, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα εκτός έδρας παιχνίδι, μου αρέσει το κλίμα που δημιουργείται από τους οπαδούς. Τα ντέρμπι είναι πάντοτε πολύ ωραία εμπειρία για τους ποδοσφαιριστές.

Φυσικά, προτιμώ να είμαστε εντός έδρας και να βρίσκονται στο πλευρό μας οι δικοί μας φίλαθλοι (σ.σ. γέλια)»!

αραοενθ3.jpg

Για το τέλος, άφησε όσα… έπονται. Τις σκέψεις περί πρωταθλήματος, τις κρίσιμες αναμετρήσεις στη Λεωφόρο, στις επόμενες δύο αγωνιστικές των Play Offs της Stoiximan Super League, αλλά και τη βελτίωση του Παναθηναϊκού.

«Πάντα σκεφτόμαστε το επόμενο ματς. Εν προκειμένω, αυτό θα είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Βέβαια, στο βάθος υπάρχει η σκέψη του να είμαστε πρωταθλητές, αλλά η προσοχή μας στρέφεται σε κάθε περίπτωση, στον επόμενο αντίπαλό μας.

Θέλουμε να βελτιωθούμε κι άλλο και τώρα έχουμε τον χρόνο για το καταφέρουμε. Να επιστρέψουν και κάποιοι παίκτες που έλειπαν, να ενσωματωθούν στις προπονήσεις.

Έπειτα θα έχουμε δύο διαδοχικά σημαντικά παιχνίδια στην έδρα μας (σ.σ. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ), τα οποία θα κρίνουν αρκετά για τη συνέχεια».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0