Face to Face

Ο Γκόραν Βλάοβιτς στο BN Sports: «Εξαιρετική ομάδα ο ΠΑΟΚ, ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ αξέχαστος για τη Ντιναμό!» (video)

Ο Γκόραν Βλάοβιτς στο BN Sports: «Εξαιρετική ομάδα ο ΠΑΟΚ, ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ αξέχαστος για τη Ντιναμό!» (video)

«Ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, επηρέασε πολύ την Ντιναμό Ζάγκρεμπ», παραδέχεται ο Γκόραν Βλάοβιτς, μιλώντας στο BN Sports! Από το επερχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ, στον Κοτάρσκι και τον Λιούμπισιτς, μέχρι τον… παράγοντα, που ίσως έγραφε διαφορετικά την ιστορία για τον Παναθηναϊκό, στο περίφημο ματς με την Μπαρτσελόνα το 2002!

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

Οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές. Έστω κι αν η πρώτη ανάμνηση που έρχεται στο προσκήνιο, στο άκουσμα του ονόματός του, αφορά κάποια… χιλιοστά από το κάθετο δοκάρι στην εστία του Καμπ Νου!

Ο Γκόραν Βλάοβιτς αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Κροάτες ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν στη χώρα μας. Πέρασε μία τετραετία στον Παναθηναϊκό (2000-04), η οποία «έριξε» και την αυλαία στην καριέρα του.

Κατέκτησε το νταμπλ με τους «πράσινους» το 2004, ενώ συνολικά σε 116 συμμετοχές, οι περισσότερες που πραγματοποίησε ποτέ σε μία ομάδα, πέτυχε 40 γκολ και μοίρασε μία ασίστ.

Ως μεγάλος φαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπως έχει δηλώσει, ο Κροάτης πρώην επιθετικός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, για τη φάση των «16» του Europa Conference League. Άλλωστε, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, είχε φορέσει και ο ίδιος τη φανέλα της ομάδας.

βλαο_ενθ.jpg


«Η αποχώρηση σημαντικών παικτών, επηρέασε πολύ τη Ντιναμό»

Η κροατική ομάδα δεν αντιμετωπίζει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν κάποια ελληνική ομάδα. Θα έχουν όμως, κάποια σχέση οι αναμετρήσεις με τον «Δικέφαλο του Βορρά», συγκριτικά με εκείνες κόντρα στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, για τα προκριματικά του Champions League; Ο Βλάοβιτς δίνει τη δική του απάντηση και ευελπιστεί να μην επαναληφθούν τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Πιστεύω ότι θα είναι αρκετά παρόμοιο με εκείνο κόντρα στην ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, απρόβλεπτο. Ελπίζω, όμως, ότι ο αρνητισμός δεν θα οδηγήσει αυτό το παιχνίδι, στα άσχημα πράγματα που συνέβησαν εκτός ποδοσφαιρικού γηπέδου».

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ που αντιμετώπισε η «Ένωση», συγκριτικά με εκείνη που θα παραταχθεί σε λίγες ημέρες κόντρα στον ΠΑΟΚ, διαφέρει κατά πολύ. Έχουν αποχωρήσει από τότε αρκετοί ποδοσφαιριστές, που αποτελούσαν κομβικά «γρανάζια» της ομάδας.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται τα ονόματα των Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, Γιόσιπ Σούταλο, Λούκα Ιβάνουσετς και Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Ο τελευταίος φυσικά πλέον, φορά τα «κιτρινόμαυρα» και βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

«Οι συγκεκριμένες αποχωρήσεις επηρέασαν πολύ την ομάδα. Είναι παίκτες της εθνικής ομάδας της Κροατίας, οπότε είναι πολύ σαφές ότι δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν και το είδαμε αυτό ειδικά το περασμένο φθινόπωρο».


«Ισορροπημένο το ζευγάρι ΠΑΟΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ»

Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος στον όμιλό του, με Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ελσίνκι και Αμπερντίν και έτσι, δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί στη φάση των νοκ-άουτ του Europa Conference League.

Μάλιστα, παραμένει αήττητος στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, τη φετινή σεζόν. Συνολικά, σε 12 αναμετρήσεις μετρά εννέα νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Μιλώντας για το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Γκόραν Βλάοβιτς ξεχώρισε με τη σειρά του τον παίκτη που του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και όπως φαίνεται, κρατά το… βλέμμα του κοντά στους συμπατριώτες του!

«Δυστυχώς δεν έχει τύχει να παρακολουθήσω κάποιον αγώνα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη φέτος, έτσι δεν ξέρω ακριβώς τι μπορούν να κάνουν στο Conference League. Αλλά, έτυχε να δω την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδος και είναι πραγματικά μία εξαιρετική ομάδα.

Βέβαια, η προσοχή μου ήταν στον Κροάτη τερματοφύλακα που έχει (σ.σ. γέλια)! Αναφέρομαι φυσικά στον Κοτάρσκι, που θεωρώ ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που διαθέτει ο ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι το ζευγάρι μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι αρκετά ισορροπημένο. Έτσι, δεν βλέπω κάποιο φαβορί και θεωρώ πως όλα θα είναι ανοιχτά για την πρόκριση».

Πώς τα πηγαίνει όμως, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ τη φετινή αγωνιστική περίοδο; Μπορεί να βρίσκεται μέσα σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ορισμένα προβλήματα.

«H φετινή σεζόν είναι πολύ περίπλοκη, με πολλά σκαμπανεβάσματα. Μερικές φορές η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι φανταστική, αλλά είναι και άλλες περιπτώσεις, που δεν έχει την ιδανικότερη εικόνα. Αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο ζητούμενο, για να διατηρείται σε καλή κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα σε τρεις διοργανώσεις.

Αναφορικά με τον παίκτη-κλειδί, που ξεχωρίζω, θα πω σίγουρα τον Μάρτιν Μπατούρινα. Στα 21 του χρόνια, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο επιθετικό χαφ και έχω την εντύπωση πως θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες του κροατικού ποδοσφαίρου», τονίζει ο 51χρονος πλέον Κροάτης, αναφορικά με τον ποδοσφαιριστή της Ντιναμό, που του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

baturina.jpg


«Ακόμα σκέφτονται τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ!»

Πλέον, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αγωνίζεται στο Conference League, ωστόσο τα ταξίδι της ξεκίνησε από τα… αστέρια!

Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Champions League, στα προκριματικά του περασμένου καλοκαιριού, ήρθε με «σκληρό» τρόπο από την ΑΕΚ. Δύο γκολ στις καθυστερήσεις στην OPAP Arena, από Αραούχο και Βίντα, ήταν αρκετά για να βάψουν την πρόκριση «κιτρινόμαυρη».

«Ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ, στα προκριματικά του Champions League το περασμένο καλοκαίρι, επηρέασε πάρα πολύ την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μάλιστα, έχω την αίσθηση ότι μέχρι και σήμερα τον σκέφτονται ακόμα», ομολογεί ο Βλάοβιτς, μιλώντας για τις αναμετρήσεις με την «Ένωση».

Πέρα από την πρόκριση, λίγους μήνες αργότερα, η ΑΕΚ πήρε από τον κροατικό σύλλογο και τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Παρ’ όλα αυτά, ο άλλοτε επιθετικός του «τριφυλλιού» δεν κατάφερε να αποκτήσει πλήρη εικόνα του ποδοσφαιριστή.

«Δυστυχώς, ο Λιούμπισιτς έπαιξε μόνο λίγα παιχνίδια στη φυσική του θέση, οπότε μου είναι δύσκολο να δώσω την τελική μου γνώμη για εκείνον. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αποτελεί έναν πολύ χρήσιμο και καλό παίκτη, ανεξαρτήτως από τη θέση, στην οποία αγωνίζεται στο γήπεδο».

λιουμπι.png


«Ίσως ο αγώνας στη Βαρκελώνη να είχε τελειώσει διαφορετικά εάν…»

Τέλος, όπως είναι λογικό, η συζήτηση μεταφέρθηκε και στο δικό του πέρασμα από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Τι συγκρατεί λοιπόν, από την τετραετία του στα «πράσινα»;

«Ο χρόνος που πέρασα στην Ελλάδα ήταν πολύ ωραίος. Οι καλύτερες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις είναι σίγουρα τα παιχνίδια του Champions League, στα οποία κερδίσαμε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Γιουβέντους, η Άρσεναλ και η Μπαρτσελόνα».

Εάν ο Γκόραν Βλάοβιτς έχει συνδεθεί με κάτι πάντως, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο «τριφύλλι», αυτό είναι δίχως αμφιβολία το σουτ κόντρα στην Μπαρτσελόνα το 2002. Τότε, που για ελάχιστα εκατοστά, ο Παναθηναϊκός δεν πανηγύρισε μία «μυθική» πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μέσα στο Καμπ Νου!

«Πολλοί οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά και Έλληνες δημοσιογράφοι μου θυμίζουν εκείνο το παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Λυπάμαι που δεν πέτυχα το γκολ, όμως ταυτόχρονα πιστεύω ότι έπρεπε να είχα παίξει περισσότερα λεπτά σε εκείνο το ματς. Ίσως τότε ο αγώνας να είχε τελειώσει διαφορετικά».

Ο Βλάοβιτς αποτελούσε εκείνη την περίοδο κομμάτι ενός σπουδαίου επιθετικού «παζλ», που διέθετε ο Παναθηναϊκός, πλάι σε Βαζέχα, Λυμπερόπουλο, Κωνσταντίνου, Ολιζαντέμπε.

Παρουσιάζει ενδιαφέρον επομένως, να δούμε τη δική του οπτική, για το πώς επηρέαζε το συγκεκριμένο γεγονός, την απόδοσή του εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

«Έπαιξα με πραγματικά σπουδαίους συμπαίκτες, αλλά αυτό είναι "φυσιολογικό" για τις μεγάλες ομάδες. Έπαιξα με ακόμα μεγαλύτερους παίκτες στη Βαλένθια (Ρομάριο, Κλαούντιο Λόπες) και στην εθνική ομάδα της Κροατίας (Σούκερ, Μπόκσιτς) και όλοι αυτοί είναι γεγονός πως με βοήθησαν σημαντικά να γίνω καλύτερος παίκτης».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0