Face to Face

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο BN Sports: «Κάθε τίτλος που κερδίζεις, γράφεται στα βιβλία της ιστορίας!»

Ο Φίλιπ Πετρούσεφ στο BN Sports: «Κάθε τίτλος που κερδίζεις, γράφεται στα βιβλία της ιστορίας!»

«Διψασμένος» για τίτλους είναι ο Φίλιπ Πετρούσεφ! Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τον Προμηθέα μίλησε στο BN Sports για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό, τις διαφορές που θα έχει συγκριτικά με το ματς στο ΟΑΚΑ, αλλά και για την καλή περίοδο που διανύουν οι «ερυθρόλευκοι».

Αποστολή στο Ηράκλειο: Τάσος Φαραός

Αν και για 20 λεπτά, έδειχνε πως ο Προμηθέας τον είχε «μπλοκάρει» για τα καλά, ο Ολυμπιακός ήταν σαν να πάτησε το… fast forward στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, για να «καθαρίσει» τον ημιτελικό!

Κέρδισε τους Πατρινούς με άνεση (17/02, 91-77) και ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό του Final 8 στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου και θα βρει απέναντί του τον «αιώνιο» αντίπαλο, τον Παναθηναϊκό (18/02, 19:00).

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βοήθεια στην επίθεση από αρκετούς παίκτες, με τον Φίλιπ Πετρούσεφ να αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Σέρβος «ψηλός» ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, όντας ένας από τους παίκτες «κλειδιά» των Πειραιωτών.


Τι έκανε, όμως, τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο; Σύμφωνα με τον 23χρονο σέντερ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο BN Sports, το μεγαλύτερο ζήτημα ήταν η ενέργεια των παικτών του Ολυμπιακού.

«Μας έλειπε η ενέργεια. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν όπως έπρεπε, τα πήγαμε καλύτερα στο δεύτερο μισό, δώσαμε περισσότερα πράγματα. Η ενέργεια στο παρκέ ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά.

Ο Προμηθέας δεν έκανε κάτι το εξωπραγματικό. Εμείς απλώς δεν παίζαμε όπως θα έπρεπε και αυτό εν τέλει αποτέλεσε και τη σημαντικότερη διαφορά στο φινάλε».

ʕЅˋϠŋˁďӠ2023-2024 / FINAL-8 / njɔŋɊϓ / ϓ֐ - БόLjŁӠ

Πλέον, ακολουθεί άλλο ένα ντέρμπι «αιωνίων». Στο τελευταίο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε. Ο Πετρούσεφ θεωρεί πως στον τελικό το παιχνίδι θα είναι αρκετά διαφορετικό, κυρίως λόγω των -περισσότερων- λύσεων που θα έχει σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα του.

«Νομίζω ότι στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ήμασταν αρκετά «πληγωμένοι» από πολλούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην έχουμε γεμάτο ρόστερ. Στον τελικό θα είναι διαφορετικά.

Τώρα έχουμε τον Μόουζες (σ.σ. Ράιτ), ο Μους (σ.σ. Φαλ) έχει επιστρέψει, οπότε θα μπορέσουμε να παίξουμε με μεγαλύτερο ρόστερ και περισσότερους παίκτες. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να έχουμε πιο πολλή ενέργεια και καλύτερες πιθανότητες».

ʕЅˋϠŋˁďӠ2023-2024 / FINAL-8 / njɔŋɊϓ / ϓ֐ - БόLjŁӠ

Όσον αφορά τον ίδιο, πρόκειται να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Το πόσο σημαντικό πιστεύει πως είναι, γίνεται ευκόλως αντιληπτό από τα λόγια του!

«Είναι πραγματικά σημαντικό για εμένα. Όποτε παίζεις για έναν τίτλο, σε περίπτωση που κερδίσεις γράφεται στα βιβλία της ιστορίας. Έτσι, πάντα θέλεις να πάρεις όσους περισσότερους μπορείς. Όποτε λοιπόν έχεις την ευκαιρία, πρέπει να την αδράξεις».

Οι «ερυθρόλευκοι» το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως βρίσκουν τον καλό τους εαυτό. Σημαντικές νίκες στην EuroLeague, με πειστικές εμφανίσεις, και αποφυγή εκπλήξεων στο πρωτάθλημα. Κάτι που βρίσκει απόλυτα σύμφωνο τον Φίλιπ Πετρούσεφ.

«Νιώθουμε πως ‘πατάμε’ αρκετά καλύτερα πλέον. Είχαμε μερικές συνεχόμενες νίκες στην EuroLeague και συνεχίσαμε νικηφόρα και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τώρα για τα δύο παιχνίδια στο Κύπελλο Ελλάδας, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι. Ελπίζω πως στον τελικό θα δώσουμε τον καλύτερό μας αγώνα».

ʕЅˋϠŋˁďӠ2023-2024 / FINAL-8 / njɔŋɊϓ / ϓ֐ - БόLjŁӠ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0