Face to Face

Ο Κρίστιαν Νέμεθ στο BN Sports: «Στο ίδιο επίπεδο Ολυμπιακός και Φερεντσβάρος, πατρική φιγούρα ο Μπάγεβιτς!»

Ο Κρίστιαν Νέμεθ στο BN Sports: «Στο ίδιο επίπεδο Ολυμπιακός και Φερεντσβάρος, πατρική φιγούρα ο Μπάγεβιτς!»

Μόλις για δύο χρόνια στη χώρα μας, αλλά με πέρασμα από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ολυμπιακό Βόλου. Ο Κρίστιαν Νέμεθ παραδέχεται στο BN Sports πως αγαπά την Ελλάδα, ενώ δίνει μία πρώτη «εικόνα» της Φερεντσβάρος, που θα κοντραριστεί με τους Πειραιώτες. Παράλληλα, αναφέρεται στους Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ερνέστο Βαλβέρδε και Ματίας Αλμέιδα!

Συνέντευξη στον Τάσο Φαραό

Έτοιμος για την πρώτη «μάχη» κόντρα στη Φερεντσβάρος είναι ο Ολυμπιακός (15/02, 19:45)! Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν τους πρωταθλητές Ουγγαρίας, στη φάση των νοκ-άουτ του Europa Conference League και ένας παλιός γνώριμος, έρχεται να μας «διαφωτίσει», αναφορικά με τον επερχόμενο αντίπαλο των «ερυθρολεύκων».

Ο Κρίστιαν Νέμεθ, πλέον, αγωνίζεται στην ομάδα από όπου ξεκίνησε την καριέρα του, την MTK Βουδαπέστης. Στο παρελθόν όμως, είχε βρεθεί στην Ελλάδα, για δύο χρόνια. Πρώτα στην ΑΕΚ, ως δανεικός από τη Λίβερπουλ, και έπειτα στον Ολυμπιακό, αλλά και τον Ολυμπιακό Βόλου (δανεικός από τους Πειραιώτες).

Ο Ούγγρος επιθετικός γνωρίζει αρκετά καλά τη Φερεντσβάρος, καθώς και τους «ερυθρόλευκους» άλλωστε. Όπως αναφέρει στο BN Sports, πρόκειται για δύο αντιπάλους, που μοιράζονται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά και βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, βρέθηκε απέναντι στη Φερεντσβάρος για το πρωτάθλημα. Η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 5-1 (06/02), αν και ο ίδιος δεν είχε χρόνο συμμετοχής, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

mtkbuda.jpg

«Έχει καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά δεν κυριαρχεί όπως παλιά»

Μπορεί να έχει αποχωρήσει εδώ και πάνω από 13 χρόνια από την Ελλάδα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει να παρακολουθεί τα ελληνικά τεκταινόμενα. Έτσι, έχει μία εικόνα του φετινού Ολυμπιακού.

«Μερικές φορές παρακολουθώ τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά και εκείνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ. Γενικότερα τα ντέρμπι. Οπότε έχω δει πως έχει καλή ομάδα, αν και δεν κυριαρχεί όπως παλιά, στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το ματς με τη Φερεντσβάρος θα είναι δύσκολο. Νομίζω ότι είναι δύο ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Θα έχει ενδιαφέρον ποιος θα κερδίσει και θα καταφέρει να περάσει στον επόμενο γύρο».

«Πιέζει ψηλά η Φερεντσβάρος - Αυτούς πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός!»

Οι πρωταθλητές Ουγγαρίας άλλαξαν προπονητή στην αρχή της σεζόν, αλλά όχι και τη νοοτροπία τους. Υπό τις οδηγίες του Ντέγιαν Στάνκοβιτς, συνεχίζουν να ζητούν τον… πρωταγωνιστικό ρόλο στα παιχνίδια τους!

Θα παρουσιάσουν ωστόσο, ανάλογη εικόνα και στο Γ. Καραϊσκάκης; Η αλήθεια είναι πως, στις περισσότερες περιπτώσεις, το στυλ των ομάδων διαφέρει από το εγχώριο πρωτάθλημα, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον Κρίστιαν Νέμεθ.

«Έχουν νέο προπονητή από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, οπότε έχουν και μερικές διαφορετικές ιδέες. Διατηρούν όμως το ίδιο είδος παιχνιδιού. Τους αρέσει να επιτίθενται και να πετυχαίνουν γκολ, έτσι αρέσκονται στο να κυριαρχούν στους αγώνες και να ασκούν μεγάλη πίεση. Οπότε νομίζω ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Κάτι που κάνει και για εμένα δύσκολο να πω, ποιος θα κερδίσει στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

Μάλλον δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο αδύνατο σημείο για τη Φερεντσβάρος, γιατί πιστεύω ότι θα χρειαστεί να παίξουν με διαφορετική νοοτροπία στο παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, γιατί είναι πολύ καλύτεροι από τις άλλες ομάδες.

Οπότε φυσικά παίζουν ψηλά, ασκούν μεγάλη πίεση και τους αρέσει να επιτίθενται. Αλλά έχω την αίσθηση ότι κόντρα στον Ολυμπιακό θα παίξουν διαφορετικά, ειδικά στο Γ. Καραϊσκάκης. Σίγουρα όμως έχουν πολύ καλούς επιθετικούς και μέσους, οι οποίοι θα είναι επικίνδυνοι».

νεμεθολυενθ.jpg

Στην αναμέτρηση της Φερεντσβάρος με τη ΜΤΚ Βουδαπέστης, ο Μπάρναμπας Βάργκα βρήκε δίχτυα σε τέσσερις περιπτώσεις! Ο Νέμεθ εφιστά την προσοχή για τον συγκεκριμένο παίκτη, αλλά δεν είναι ο μόνος!

«Πιστεύω δύο παίκτες κλειδιά για τη Φερεντσβάρος είναι ο Άμπου Φάλι, ένας από τους μέσους που διαθέτει, και ο επιθετικός Μπάρναμπας Βάργκα. Νομίζω ότι αυτοί οι δύο είναι οι πιο επικίνδυνοι, που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός».

«Διαφορετικά στυλ προπονητών οι Μπάγεβιτς, Βαλβέρδε – Δύσκολο να παίζεις κόντρα στον Αλμέιδα»

Ο Ούγγρος δύσκολα θα ξεχάσει την Ελλάδα. Το παραδέχεται άλλωστε. Η εμπειρία του, αν και σύντομη, ήταν αρκετά έντονη. Έτσι, έχει χαραχθεί για πάντα στη μνήμη του. Αγαπά τη χώρα μας. Θα μπορούσε όμως να ξεχωρίσει κάποια ανάμνηση, ως την καλύτερη;

«Τα πάντα. Αγαπώ αυτή τη χώρα. Αλλά ειδικά τα πρώτα παιχνίδια με την ΑΕΚ και μετά φυσικά τους οπαδούς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, ήταν καταπληκτικοί. Επίσης, θα θυμάμαι πάντα τα ντέρμπι στην Ελλάδα».

νεμεθαεκενθ.jpg

Κατά το πέρασμά από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, συνεργάστηκε με δύο σπουδαίους προπονητές. Ο λόγος για τους Ντούσαν Μπάγεβιτς και Ερνέστο Βαλβέρδε, τους οποίους και θαυμάζει, για διαφορετικούς λόγους.

Παράλληλα, στη διάρκεια της παρουσίας του στο MLS, είχε βρεθεί ως αντίπαλος και με τον Ματίας Αλμέιδα! Τότε, ο προπονητής της «Ένωσης» βρισκόταν στον πάγκο της San Jose Earthquakes.

«Αγαπώ τον Μπάγεβιτς σίγουρα. Ήταν σαν πατρική φιγούρα. Ήταν πολύ σοβαρός, αλλά πολύ καλός προπονητής. Και ο Βαλβέρδε ήταν διαφορετικός. Σε εκείνον τον Ολυμπιακό ήταν πολύ δύσκολο να παίξω, επειδή είχε πολλούς επιθετικούς και μάλιστα πολύ καλούς. Οπότε δεν κατάφερα να αγωνιστώ πραγματικά, παρά μόνο σε λίγα παιχνίδια. Αλλά από άποψη τακτικής, ήταν σίγουρα ένας από τους καλύτερους στο είδος. Ήταν αδιαμφισβήτητα δύο διαφορετικά στυλ προπονητών.

Γνωρίζω τον Αλμέιδα γιατί έπαιξα με την ομάδα που βρισκόταν στην Αμερική, στο MLS. Οπότε ξέρω ότι είναι καλός προπονητής και σίγουρα είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον του. Οι ομάδες του είναι πάντα πολύ καλά προετοιμασμένες και με εξαιρετικές τακτικές. Δίχως αμφιβολία είναι ένας πολύ καλός προπονητής, που αφήνει το στίγμα του στην ΑΕΚ».

mlsnemethenth.webp

«Δεν γνωρίζω τι θα φέρει το καλοκαίρι»

Στα 35 του χρόνια πια, ο Νέμεθ αγωνίζεται για την ομάδα στην οποία «ανδρώθηκε» και επιθυμεί να συνεισφέρει όσο μπορεί, προκειμένου να επανέλθει εκεί που αξίζει να βρίσκεται. Το πρώτο βήμα, με την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία, έγινε. Τώρα μένει η σταθεροποίηση, για έναν σύλλογο που έχει στην τροπαιοθήκη του 23 πρωταθλήματα.

«Τα πάμε καλά τη φετινή σεζόν. Ανεβήκαμε από τη δεύτερη κατηγορία πέρυσι και μέχρι τώρα έχουμε μια καλή χρονιά. Βρισκόμαστε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Επέστρεψα στην MTK Βουδαπέστης πριν από περίπου δύο χρόνια. Ήταν σαν να γύρισα στο σπίτι μου. Αυτός είναι ο σύλλογος όπου άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο. Οπότε είναι σημαντικό. Ίσως και να τελειώσω την καριέρα μου εδώ.

Το πιο σημαντικό είναι η παραμονή στην κατηγορία. Δεν είμαι και ο πιο νέος τώρα πια, οπότε ο κύριος στόχος είναι να βοηθάω την ομάδα να έχει γκολ και ασίστ, για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Αυτός ο σύλλογος έχει 23 πρωταθλήματα. Η MTK είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα στην Ουγγαρία. Έτσι, το σχέδιό μας είναι να παραμείνουμε στην πρώτη κατηγορία και να γίνουμε ξανά ένας ισχυρός σύλλογος στο πρωτάθλημα της χώρας, γιατί έτσι είναι συνηθισμένη αυτή η ομάδα».

Η ιδέα της απόσυρσης περνά από το μυαλό του. Η επιστροφή στην… Ελλάδα φαντάζει ένα πολύ δύσκολο σενάριο. Τι κρύβει όμως το μέλλον, ουδείς το γνωρίζει!

«Το συμβόλαιό μου θα λήξει αυτό το καλοκαίρι, οπότε θα δω αν έχω κάποιες επιλογές. Ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν γνωρίζω ακόμα σίγουρα τι θα φέρει το καλοκαίρι. Θα δούμε (σ.σ. γέλια)».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0