Face to Face

Ο Χάρης Μάλλιος στο BN Sports: «H AEK είναι η καλύτερη ομάδα, πάμε και για τα δύο τρόπαια!»

Ο Χάρης Μάλλιος στο BN Sports: «H AEK είναι η καλύτερη ομάδα, πάμε και για τα δύο τρόπαια!»

Ο Χάρης Μάλλιος είναι ένας έμπειρος και πολυταξιδεμένος παίκτης που έχει αφήσει το στίγμα του και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πλέον, τον βρίσκουμε στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ παράλληλα είναι και αρχηγός στην Εθνική μας ομάδα. Μίλησε για όλους και για όλα στο BN Sports, επισημαίνοντας τον βασικό στόχο της «Ένωσης» για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κάνοντας και μία… ιδιαίτερη αναφορά στον Ντούσαν Μπάγεβιτς!

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Τόλια

Ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να είναι εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς αγαπάει τον αθλητισμό και ασχολείται από μικρός. Μάλιστα έχει δοκιμαστεί σε πολλά αθλήματα αλλά το χάντμπολ ήταν εκείνο που τελικά τον κέρδισε και από ότι φαίνεται... κάτι ήξερε!

Ο λόγος για τον Χάρη Μάλλιο, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Αγωνίζεται στην ΑΕΚ, είναι ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας και μίλησε στο BN Sports για το παρελθόν και το… μέλλον του στο αγαπημένο του άθλημα.
αεκ.png

Έχεις παίξει σε αρκετές χώρες και στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Από πού ξεκίνησες και πως πήρες την απόφαση να φύγεις; 

«Ξεκίνησα από τον Πανελλήνιο εκεί μεγάλωσα, ονειρεύτηκα, ανδρώθηκα και έμαθα να λειτουργώ σε επαγγελματικό επίπεδο. Ύστερα, αποφάσισα να φύγω στο εξωτερικό για να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες. Όταν μετά από καιρό, μου έκαναν πρόταση από τον Ολυμπιακό, το είδα σαν ωραία ευκαιρία.

Βέβαια, δεν έκατσα πάνω από έναν χρόνο διότι ήρθε ο covid στις ζωές μας, οπότε κάπου εκεί πήρα την απόφαση να γυρίσω στο εξωτερικό, παρότι ήθελαν να μείνω για δύο χρόνια παραπάνω. Τελικά, ο χρόνος έδειξε ότι ήταν σωστή απόφαση, καθώς στην Ελλάδα διακόπηκε για έξι μήνες, ενώ στο εξωτερικό λειτουργούν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Είναι όλα θέμα συνθηκών και τάιμινγκ, σημασία έχει να είμαι καλά όπου και να είμαι.»

Μετά από όλη την πορεία σου στο εξωτερικό και την απόφαση σου να γυρίσεις Ελλάδα, τι ήταν εκείνο που σε έκανε να καταλήξεις στην ΑΕΚ;

«Το καλοκαίρι έκανα μια συνειδητή επιλογή, ήθελα πολύ να αγωνιστώ στην ΑΕΚ, είχα κάνει πολλές συζητήσεις με τον Σταμάτη Παπασταμάτη και τελικά με έφερε στην ομάδα, και πλέον έχω κλείσει έξη μήνες.

Ωστόσο, τα πράγματα στην ΑΕΚ δεν ήταν εύκολα, η ομάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τελευταία. Αρχικά με το γήπεδο, έχουμε προπονηθεί σε πολλά διαφορετικά γήπεδα και αυτό είναι κάτι το οποίο έχει δημιουργήσει πολλούς τραυματισμούς. Έπειτα, το ΟΑΚΑ έχει ταυτιστεί με την ΑΕΚ και πέρυσι μας βοήθησε στην κατάκτηση πρωταθλήματος. Ωστόσο, θεωρώ ότι θα αλλάξουν όλα αυτά και η ομάδα είναι έτοιμη να κατακτήσει και τα δύο τρόπαια.»

Πώς βιώνεις όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ΑΕΚ με την αλλαγή προπονητών και μάλιστα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα;

«Η ΑΕΚ πέρασε φέτος μια κατάσταση πρωτόγνωρη λόγω των πολλών αλλαγών, καθώς έχουμε αλλάξει προπονητές και είναι δύσκολο γιατί δεν υπάρχει μια συνέχεια. Ο κάθε προπονητής έχει τα δικά του θέλω και πρέπει εσύ να προσαρμοστείς σε αυτά. Ωστόσο με τη νέα αλλαγή έχει ανέβει η ψυχολογία μας, υπάρχει θετική αύρα και κλίμα, αυτό φαίνεται από την διάθεση και των παιδιών αλλά και της διοίκησης. Παρόλα αυτά, εύχομαι να μην έχουμε άλλη αλλαγή σε αυτό το κομμάτι γιατί έχουμε βρει τα πατήματα μας μετά από πολύ καιρό.»
EHF EUROPEAN LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΟΥΡΓΚΝΤΟΡΦ ΑΝΝΟΒΕΡΟ (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει δύο παιχνίδια απέναντι σας φέτος, η ΑΕΚ όμως την πρόκριση στη συνέχεια του Κυπέλλου. Ένα σχόλιο πάνω σε αυτό;

«Ο Ολυμπιακός φέτος έχει επενδύσει πολύ στην ομάδα του, κατά γενική ομολογία έχει ίσως την καλύτερη ομάδα της ιστορίας του και είναι ένας πολύ άξιος αντίπαλος. Από την άλλη, εμείς είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση, έχουμε δυο βαριές ήττες που τις κουβαλάμε, είχαμε πίεση αλλά θα αντεπεξέλθουμε, γιατί θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι.»

Το Χάντμπολ είναι ένα άθλημα που έχει πλέον μεγαλύτερη απήχηση, ωστόσο όταν ξεκίνησες να ασχολείσαι δεν ήταν ένα άθλημα τόσο δημοφιλές. Είχες σκεφτεί να ασχοληθείς με κάποιο άλλο άθλημα;

«Ήμουν από μικρός ενεργός, είχα ξεκινήσει ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ όταν είχε προπονητή τον Μπάγεβιτς! Έπειτα, ασχολήθηκα με το μπάσκετ, μετά από 1,5 χρόνο, μάλιστα τότε είχα προπονητή τον Γιώργο Βασιλειάδη που γνώριζε τον πατέρα μου. Κάποια στιγμή έλαβα μέρος σε ένα τουρνουά χάντμπολ και έτσι κατέληξα να ασχοληθώ πιο σοβαρά, ήταν κάτι που μου άρεσε από την πρώτη στιγμή. Ήταν όνειρο μου, πάντα ήθελα να είμαι στον αθλητισμό, από το 1999 ξεκίνησα και εύχομαι να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα.»

Είσαι και αρχηγός στην Εθνική ομάδα χάντμπολ, η οποία φέτος έλαβε μέρος και σε μία σπουδαία διοργάνωση. Πως νιώθεις για όλο αυτό και πώς το βίωσες;

«Μετά από πολλά χρόνια, πήγαμε σε μια σπουδαία διοργάνωση, το θέλαμε και το προσπαθούσαμε πολύ καιρό, θεωρώ ότι είμαστε ευλογημένοι γιατί πήγαμε στο καλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αυτό αποτυπώνεται από τα νούμερα. Δεν σταματάμε εδώ. Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες συνεχίζονται. Στόχος να είμαστε εκεί και να μπορούμε να πάμε στο Παγκόσμιο του χρόνου. Μάλιστα, τον Μάιο έχουμε δυο αγώνες με Ολλανδία στα πλέι οφ για να είμαστε εκεί.»

Ποια τα άμεσα όνειρα σου με την ΑΕΚ αλλά και τι φιλοδοξίες έχεις για τη συνέχεια της καριέρας σου;

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο πρώτο τρόπαιο της χρονιάς και σίγουρα χρειαζόμαστε ηρεμία, κάτι το οποίο μας έχει λείψει. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου και προσωπικά θέλω να συνεχίσω στην ΑΕΚ. Στοχεύουμε τώρα στη νίκη στο ματς με τον Ολυμπιακό, το οποίο έρχεται το Σάββατο. Εγώ προσωπικά πάντα στην ζωή μου, έχω μάθει να είμαι πρωταγωνιστής, να αναλαμβάνω ευθύνες και να διαχειρίζομαι δύσκολες καταστάσεις και πίεση, άλλωστε αυτά έχει και ο πρωταθλητισμός. Οι χαρές είναι πολύ λιγότερες από τις λύπες, παρόλα αυτά, αυτό είναι που με γεμίζει, με εξιτάρει και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω. Σίγουρα θέλω να είμαι ενεργός, είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και είναι κάτι το οποίο νιώθω καθημερινά.»

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0