Face to Face

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος στο BN Sports: «Θα σκεφτόμουν να επιστρέψω στην Ελλάδα – Χαίρομαι που αντιμετώπισα την ΑΕΚ!»

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος στο BN Sports: «Θα σκεφτόμουν να επιστρέψω στην Ελλάδα – Χαίρομαι που αντιμετώπισα την ΑΕΚ!»

Ζει το… όνειρο και όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν θέλει να ξυπνήσει! Κάνει μία τρομερή ευρωπαϊκή πορεία με τη Μούρθια κι ακόμα κι αν «πλήγωσε» την ΑΕΚ μπορεί να φανταστεί ξανά τον εαυτό του σε ελληνικά… λημέρια. Ο παλιός γνώριμος της Ένωσης και του Παναθηναϊκού, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, μίλησε στο BN Sports μετά το νικηφόρο πέρασμα της ομάδας του από τα Άνω Λιόσια.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον συγκεκριμένο παίκτη. O Χάουαρντ Σαντ-Ρος πραγματοποιεί την χρονιά της ζωής του με την Μούρθια και απολαμβάνει κάθε λεπτό και κάθε συμμετοχή του με την ισπανική ομάδα ειδικά στο Basketball Champions League.

Ήδη στην φάση των ομίλων των «16» της διοργάνωσης οι Ίβηρες είναι αήττητοι με τελευταίο… θύμα τους την παλιά γνώριμο του Κουβανού γκαρντ/ φόργουορντ, την ΑΕΚ.

Οι Ενωσίτες το «πάλεψαν» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στα Άνω Λιόσια, ενώ κατάφεραν μάλιστα ουκ ολίγες φορές να βρεθούν και μπροστά στο σκορ, όμως στο τέλος υπέκυψαν στην ανωτερότητα της Μούρθια.

image_2_4.jpg

«Πραγματικά η πορεία που κάνει η Μούρθια στο Basketball Champions League είναι φανταστική και δε μπορώ να το πιστέψω. Ποτέ στη μέχρι τώρα καριέρα μου δεν έχω φτάσει τόσο μακριά στην διοργάνωση και δεν θέλω να ξυπνήσω από αυτό το όνειρο που ζω. Ελπίζω να μείνουμε σταθεροί και αποδοτικοί παίζοντας σαν ομάδα», είπε ο Σαντ-Ρος δείχνοντας τον ενθουσιασμό του για όσα ζει με την ισπανική ομάδα.

image_3_8.jpg

Πολλοί οι πρωταγωνιστές στο Κλειστό Άνω Λιοσίων, όμως ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος είχε ένα αδιαμφισβήτητα ολοκληρωμένο και «γεμάτο» παιχνίδι, όπως και συνηθίζει. Ο all-around παίκτης της Μούρθια σκόραρε 11 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη. Σε αυτό πιθανώς να παίζει μεγάλο ρόλο η πρότερη εμπειρία του στην ΑΕΚ, που τον έκανε να «διαβάσει» καλύτερα το ματς, όπως είπε κι ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Είναι σίγουρα υπέρ μου το γεγονός ότι έχω παίξει σε ελληνικές ομάδες κι έχω αυτή την εμπειρία. Βρισκόμουν στην Ελλάδα για τρία χρόνια οπότε ξέρω να ‘’διαβάζω’’ τις ελληνικές ομάδες και καταλαβαίνω τις άμυνες που παίζουν. Σίγουρα πάντως νιώθω πολύ καλά που επέστρεψα εδώ και αντιμετώπισα μία παλιά μου ομάδα».

2045990-e1578570952741.jpg

Τα τρία χρόνια που πέρασε στην Ελλάδα τον έκανε να την αγαπήσει και οι Έλληνες μπασκετόφιλοι δέθηκαν μαζί του, εξάλλου λίγο έλειψε να βγάλει και ελληνικό διαβατήριο, όταν αγωνιζόταν για τον Παναθηναϊκό. Γι’ αυτό ο 32χρονος Κουβανός δεν αποκλείει το σενάριο της επιστροφής στα γνώριμά του λημέρια, αν η κατάσταση το επέτρεπε.

«Δε μπορώ να ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον. Είμαι έτσι κι αλλιώς 32 χρονών, οπότε αν μου γινόταν μια καλή πρόταση που να μου ταιριάζει γιατί όχι; Θα το σκεφτόμουν σίγουρα», είπε χαρακτηριστικά ο Σαντ-Ρος.

image_4_7.jpg

Πάντως το μυαλό του τώρα είναι στη Μούρθια και στην εκπληκτική της πορεία στο Basketball Champions League. Οι Ισπανοί έχουν αποδείξει πως δε… μασάνε κόντρα σε οποιονδήποτε βρεθεί στο διάβα τους, ούτε ακόμη κι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, και βοηθούν τον Σαντ-Ρος να ονειρεύεται τα καλύτερα δυνατά σενάρια και με το δίκιο του.

«Προσωπικά θέλω να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και σαν ομάδα βλέπω πως έχουμε το ρόστερ και τη νοοτροπία να ανταπεξέλθουμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο οπότε όσο πιο μακριά καταφέρουμε να φτάσουμε, τόσο το καλύτερο».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0