Face to Face

Ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι στο BN Sports: «Ο Λιούμπισιτς είναι... μηχανάκι, σπουδαία μεταγραφή για την ΑΕΚ!» (video)

Ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι στο BN Sports: «Ο Λιούμπισιτς είναι... μηχανάκι, σπουδαία μεταγραφή για την ΑΕΚ!» (video)

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Κροατίας, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, αποθέωσε τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, μιλώντας στο BN Sports! «Έχει ατελείωτα τρεξίματα, είναι γρήγορος, με καλή τεχνική» τόνισε, μεταξύ άλλων. Συνέκρινε τον τρόπο παιχνιδιού του με αυτόν ενός πρώην σταρ της Ίντερ και παράλληλα, μίλησε για το πώς τον «βάφτισε»!

Σχετικά Άρθρα
Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

Η Κροατία «έγραψε» την πιο ένδοξη σελίδα της ιστορίας της το 2018, ως φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Πριν από τη σπουδαία «φουρνιά» των Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, και άλλων, όμως, νωρίτερα υπήρξαν θρύλοι, που έβαλαν τη μικρή -και νεοσύστατη τότε- βαλκανική χώρα, στον ποδοσφαιρικό χάρτη!

Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, Νταβόρ Σούκερ, Ρόμπερτ Προσινέτσκι, είναι μόνο μερικοί από τους παικταράδες της Κροατίας του '98, που «μάγεψαν» στο Μουντιάλ της Γαλλίας. Και ο τελευταίος, πλέον, έχει... άμεση σχέση με την ΑΕΚ!

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της «Ένωσης», ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, πήρε το μικρό του όνομα από τον συγκεκριμένο θρύλο του κροατικού ποδοσφαίρου, που αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ!

Συγκεκριμένα, ο Κροάτης-Βόσνιος πατέρας του, είχε «τρέλα» με τον Ερυθρό Αστέρα των '90s και κάπως έτσι, «βγήκαν» οι Ρόμπερτ Λιούμπισιτς (από τον Προσινέτσκι) και ο Ντέγιαν Λιούμπισιτς (από τον Σαβίσεβιτς)!

Η συγκυρία, λοιπόν, ήταν ιδανική και δεν πήγε χαμένη! Το BN Sports επικοινώνησε με τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι για τον Λιούμπισιτς και αυτός με τη σειρά του, έσταξε... μέλι, για τον 24χρονο χαφ της ΑΕΚ!



«Ξεχώριζε από τότε που έπαιζε στην Αυστρία, πριν έρθει στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Είχε μερικά προβλήματα εδώ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά την αλλαγή προπονητή, αλλά είναι ένας παίκτης-μηχανάκι! Θεωρώ πως είναι σπουδαία μεταγραφή για την ΑΕΚ» ανέφερε αρχικά, για να συμπληρώσει.

«Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά όλοι μου έχουν πει τα καλύτερα, πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό επαγγελματία. Γνωρίζω πως πήρε το όνομά του από εμένα. Είναι πολύ τιμητικό να έχεις τόση επιρροή, σε κόσμο που δεν γνωρίζεστε προσωπικά.

Αγωνιστικά, έχει ατελείωτα τρεξίματα, είναι γρήγορος, με καλή τεχνική. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στον άξονα, όσο και στα άκρα. Θα βοηθήσει πάρα πολύ την ΑΕΚ».

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, πήρε το μικρό του όνομα από τον Ρόμπερτ Προσινέτσκι, αλλά ως προς το ποδοσφαιρικό στιλ, υπάρχουν διαφορές. Άλλωστε, ο δεύτερος αγωνιζόταν σε μία πιο... ελεύθερη εποχή και σε μία πιο ελεύθερη θέση: αυτήν του «10αριου», όπως παιζόταν τότε.



Πάντως, υπάρχει ένας νυν σταρ της εθνικής ομάδας της Κροατίας, και πρώην της Ίντερ, στον τρόπο παιχνιδιού του οποίου, ο Προσινέτσκι βλέπει αρκετά κοινά στοιχεία, με αυτόν του Λιούμπισιτς!

«Ο τρόπος παιχνιδιού του είναι ιδιαίτερος. Αν έπρεπε να επιλέξω έναν ποδοσφαιριστή, που να έχουν κοινά στοιχεία, ίσως ήταν ο Μπρόζοβιτς. Μου τον θυμίζει λίγο».



Τέλος, εκτός συζήτησης δεν γινόταν να μείνει ο επίσης Κροάτης, Ντομαγκόι Βίντα.

Ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι, έχοντας ξεκινήσει από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πριν «περάσει» από Ερυθρό Αστέρα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Πόρτσμουθ, μεταξύ άλλων, γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι να βρίσκει κανείς συμπατριώτες, σε μία ομάδα.

Κάτι που ισχύει και τώρα, στην περίπτωση του Λιούμπισιτς.

«Η παρουσία του Βίντα στην ΑΕΚ, μίας μεγάλης προσωπικότητας για το ποδόσφαιρο της Κροατίας, είναι πολύ πιθανό να έπαιξε σημαντικό ρόλο. Δεδομένα, θα τον βοηθήσει και στην προσαρμογή του στη νέα του ομάδα. Γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεις συμπατριώτες, στον σύλλογο που παίρνεις μεταγραφή και ειδικά, όταν πρόκειται για τέτοιες, ηγετικές φυσιογνωμίες».

βιντα_αεκ.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0