Face to Face

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί ακριβώς που ανήκει!»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στο BN Sports: «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί ακριβώς που ανήκει!»

Από πολλούς θα μπορούσε να θεωρηθεί και ο MVP του ματς δεδομένης της τροπής που πήρε το ντέρμπι «αιωνίων». Το μόνο σίγουρο είναι, πως ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ανήκει δικαιωματικά στους πρωταγωνιστές και μιλώντας στο BN Sports ανέλυσε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτά τα παιχνίδια για εκείνον, αλλά και ως «παλιός» πώς βλέπει τον… καινούριο Παναθηναϊκό.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πανηγύρισε τη νίκη στο σημαντικό ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στο κατάμεστο και «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ με 85-80 για την 15η αγωνιστική της Basket League.

Μπορεί να φαινόταν πως οι «πράσινοι» είχαν το πάνω χέρι κατά το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας της αναμέτρησης, όμως όσο πλησίαζε το φινάλε «αγχώθηκα» βλέποντας τους Πειραιώτες να πλησιάζουν στον πόντο, μία… ανάσα μόλις από την ισοφάριση.

Μετά από τις εύστοχες βολές του Μάριους Γκριγκόνις και το σκορ στο 83-80, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έκανε το κλέψιμο σε καθοριστική επίθεση των «ερυθρόλευκων» και πήγε στην γραμμή της «φιλανθρωπίας» απ’ όπου και ευστόχησε, για να γίνει ουσιαστικά εκείνος που… κλείδωσε τη νίκη του «Τριφυλλιού» την πιο κρίσιμη στιγμή.

Για παιδιά όπως ο Καλαϊτζάκης, αυτά τα ντέρμπι έχουν ιδιαίτερη σημασία και κάπως έτσι νιώθει και ίδιος ειδικά ξέροντας πως έχει «καθαρίσει» ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, όταν η μπάλα… έκαιγε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που το παιχνίδι έκλεισε με την δική μου συμβολή. Έχω μεγαλώσει με αυτά τα ντέρμπι. Τα έβλεπα από μικρό παιδί. Είμαι πολύ ευγνώμων που έχω φτάσει σε αυτό το επίπεδο και μπορώ κάποια στιγμή να κρίνω κι εγώ ένα παιχνίδι τόσο μεγάλης σημασίας», δήλωσε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης στο BN Sports.

6092061.jpg

Φυσικά, για ακόμη ένα παιχνίδι ο κόσμος στο ΟΑΚΑ λειτούργησε σαν έκτος παίκτης για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Με τη φωνή τους και την παρουσία τους οι φίλοι του Παναθηναϊκού βρίσκονται συνεχώς δίπλα στην ομάδα στηρίζοντάς την έμπρακτα. Αυτό είναι κάτι που κάνει θετική εντύπωση στον 25χρονο φόργουορντ δεδομένου ότι πέρυσι τα αποτελέσματα δεν ευνοούσαν αυτό το τόσο καλό και ενθουσιώδες κλίμα.

«Ο κόσμος που είναι δίπλα μας μας βοηθάει πάρα πολύ με την παρουσία του. Ειδικά τους τελευταίους μήνες που κι εμείς κάνουμε καλές εμφανίσεις και κερδίζουμε και στα εντός, αλλά και στα εκτός έδρας, βλέπω ότι μας ακολουθούν και σε άλλα μέρη. Στα εντός είναι γεμάτο το ΟΑΚΑ. Πέρυσι δεν είχαμε την τύχη να το ζήσουμε αυτό σε κάθε παιχνίδι γιατί κι εμείς δεν κερδίζαμε, φέτος όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα και το απολαμβάνουμε», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του και αποτελούν άλλη μία τρανή απόδειξη ότι μετά από κάθε ματς παίκτες και κόσμος γίνονται… ένα.

Και είναι λογικό τα πράγματα να διαφέρουν με την περσινή σεζόν και απόλυτα θεμιτό. Ο Παναθηναϊκός διένυσε ένα ολικό «rebuilt» που λένε και στο NBA, επένδυσε στην έδρα του, έφερε πολλούς ταλαντούχους παίκτες και τώρα μπορεί να χαίρεται τους «καρπούς» των κόπων και της προσπάθειάς του.

«Η φετινή σεζόν διαφέρει πολύ σε σχέση με ό,τι περάσαμε πέρυσι. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, πολλά νέα παιδιά, καινούριο προπονητή και δείχνουμε σε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά ‘χαρακτήρα’ και το ποιοι είμαστε και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι. Σίγουρα δεν πιστεύω ότι ακόμα έχουμε φτάσει στο peak μας, αλλά είμαστε κοντά. Πάντως προβλέπεται δύσκολη η συνέχεια, οπότε σήμερα μπορεί να πανηγυρίζουμε όμως αύριο πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα και να προχωρήσουμε στη μελέτη των επόμενων παιχνιδιών», είπε χαρακτηριστικά ο Καλαϊτζάκης για το πώς βλέπει τον ανανεωμένο Παναθηναϊκό ως πιο «παλιό» μέλος της ομάδας.

6092059.jpg

Πάντως η πλάστιγγα φέτος δείχνει να γέρνει προς τους «πράσινους». Τα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα στον Ολυμπιακό στις δύο πρώτες τους συναντήσεις μπορεί να οφείλονταν και στο γεγονός ότι δεν είχε βρεθεί ακόμη η κατάλληλη χημεία. Δεδομένων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ στην αρχή η πορεία των «αιωνίων» έμοιαζε σε πολλά σημεία, πλέον έχουν παρθεί διαφορετικές κατευθύνσεις με τα αρνητικά σερί να ανήκουν στο παρελθόν.

«Δεν πιστεύω ότι μετράνε τα σερί ιδιαίτερα. Κάθε παιχνίδι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι εντελώς διαφορετικό. Έρχεσαι παίζεις και δεν το σκέφτεσαι έτσι. Μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με μοναδικό σκοπό να το κερδίσουμε. Σίγουρα, όπως προ είπα, τα πράγματα φέτος για την ομάδα είναι εντελώς διαφορετικά και ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως επιστρέφει εκεί ακριβώς που ανήκει», σχολίασε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης για την παράδοση στα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

6091913.jpg

Για το τέλος, δεν γινόταν να μην τοποθετηθεί για τις αισιόδοξες και… ριψοκίνδυνες δηλώσεις τις οποίες κάνει ο Εργκίν Αταμάν δείχνοντας αισιοδοξία για μία άκρως επιτυχημένη πορεία του Παναθηναϊκού τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην EuroLeague.

«Ο Αταμάν το έλεγε από την αρχή. Πίστευε σε εμάς. Εμείς οι Έλληνες παίκτες ήμασταν λίγο πιο χαμηλών τόνων σε αυτό το θέμα, όμως εκείνος το είχε δει. Δεν ξέρω πώς το κάνει αυτός ο άνθρωπος. Είμαστε τέταρτοι στην Ευρωλίγκα, πρώτοι και αήττητοι στο πρωτάθλημα, οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε έτσι, εξάλλου στο χέρι μας είναι. Ακολουθούν πάρα πολλά και δύσκολα παιχνίδια στην συνέχεια, έχουμε υποφέρει και από απουσίες λόγω τραυματισμών, οπότε περιμένουμε όλα τα παιδιά πίσω για την δύσκολη συνέχεια», ήταν τα λόγια του φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0