Face to Face

Ο Γιόζεφ Βάντσικ στο BN Sports: «Εύχομαι ο Ντραγκόφσκι να ξεπεράσει την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό!» (video)

Ο Γιόζεφ Βάντσικ στο BN Sports: «Εύχομαι ο Ντραγκόφσκι να ξεπεράσει την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό!» (video)
Ποιος άλλος θα μπορούσε να «πλέξει» καλύτερα το εγκώμιο του Ντραγκόφσκι, από τον Γιόζεφ Βάντσικ; Το «βουνό» του Παναθηναϊκού μίλησε στο BN Sports για τον νέο γκολκίπερ των «πρασίνων», χαρίζοντας μία ατάκα, που όσοι έζησαν τη δική του εποχή κάτω από «πράσινα» γκολπόστ, εύχονται να... ξανάρθει με έναν άλλο Πολωνό!
Δηλώσεις στον Γιώργο Καπουκάκη

Εάν κανείς ανοίξει τα «κιτάπια» της «χρυσής» ιστορίας του Παναθηναϊκού και αναζητήσει την... ενότητα των τερματοφυλάκων, εκεί θα διαπιστώσει πως το όνομα του Γιόζεφ Βάντσικ, βρίσκεται κάπου στην κορυφή της λίστας.

Το «βουνό» του «τριφυλλιού», αγωνίστηκε για εννέα χρόνια (1990 έως 1999) στον σύλλογο, κατέγραψε πάνω από 300 συμμετοχές και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα (1991,1995, 1996), ενώ λατρεύτηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του.

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά από την αποχώρηση του Πολωνού από τους «πράσινους», ένας συμπατριώτης του που αγωνίζεται στην ίδια θέση με εκείνον, έφτασε στην Ελλάδα, για να φορέσει την φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

dragowski.jpg

Ο λόγος για τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι
, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Σπέτσια, ενώ έχει φορέσει επίσης, τις φανέλες των Φιορεντίνα και Έμπολι επί ιταλικού εδάφους.

Το BN Sports επικοινώνησε με τον Γιόζεφ Βάντσικ και εκείνος μίλησε για τον συμπατριώτη του με τα καλύτερα λόγια, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για έναν... τυχαίο τερματοφύλακα, που δεδομένα θα βοηθήσει την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.



«Φυσικά και είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Αγωνίζεται τόσα χρόνια στην Ιταλία. Όταν ένας ποδοσφαιριστής περνάει τόσα χρόνια εκεί, είναι αυτονόητο πως θα είναι καλός σε αυτό που κάνει (σ.σ. στη θέση του γκολκίπερ)», τόνισε αρχικά.

Ο Ντραγκόφσκι έκανε τα πρώτα του «βήματα» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, φορώντας την φανέλα της Γιαγκελόνια, όντας γέννημα θρέμμα της ομάδας. Οι πρώτες εμφανίσεις της καριέρας του ήταν εντυπωσιακές, κάτι που ανάγκασε την Φιορεντίνα να δαπανήσει 2.5 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της το 2016, ενώ εκείνος ήταν μόλις 18 ετών!

Μάλιστα, ο 26χρονος, πλέον, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο πολωνικό ποδόσφαιρο εκείνη την περίοδο, κάτι το οποίο υπογράμμισε και ο Βάντσικ.

«Στα πρώτα του χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Πολωνία και γι' αυτό το λόγο έφυγε σε μικρή ηλικία και τον πήρε με μεταγραφή η Φιορεντίνα. Ξεχώρισε από πάρα πολύ νωρίς».



Κλείνοντας, ο «θρύλος» του Παναθηναϊκού έδωσε μία ατάκα, που σχεδόν όλοι οι φίλοι του Παναθηναϊκού, εύχονται! Ποια; Μα φυσικά, να κάνει ο Ντραγκόφσκι μεγαλύτερη καριέρα στον Παναθηναϊκό, ακόμη και από αυτήν που έκανε ο ίδιος!

«Μακάρι να κάνει μεγαλύτερη καριέρα από μένα στον Παναθηναϊκό. Μακάρι να είναι καλύτερος από όσο ήμουν εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, ο Ντραγκόφσκι έχει μερικά παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Βάντσικ, καθώς το ύψος (1.91) του πρώην παίκτη των «βιόλα» παραπέμπει σε μία επιβλητική παρουσία μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που το κύριο «όπλο» του Πολωνού κάτω από τα γκολπόστ είναι τα εξαιρετικά αντανακλαστικά του.

Λέτε ο Παναθηναϊκός, να βρήκε το νέο «βουνό» του;



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0