Face to Face

Ο Λιβάι Γκαρσία στο BN Sports: «Θα συνεχίσω να δίνω ό,τι έχω - Ευγνώμων στον Αλμέιδα!» (video)

Ο Λιβάι Γκαρσία στο BN Sports: «Θα συνεχίσω να δίνω ό,τι έχω - Ευγνώμων στον Αλμέιδα!» (video)
Το «βαρύ πυροβολικό» της ΑΕΚ, και στη φετινή σεζόν, ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό! Ο Λιβάι Γκαρσία μίλησε στο BN Sports, μετά το μεγάλο ντέρμπι, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στον Ματίας Αλμέιδα και δίνοντας το «σύνθημα» για το repeat της περσινής σεζόν.
Σχετικά Άρθρα
Δηλώσεις στον Φάνη Τσοκανά

Είναι σπάνιες οι φορές, που απλοί αριθμοί «δείχνουν» με τόση ακρίβεια, πόσο έλειψε από μία ομάδα ένας παίκτης. Η περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία, όμως, είναι μία από αυτές!

Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στην αρχή της σεζόν, αλλά από τη στιγμή που επέστρεψε, είναι σε τρομακτική κατάσταση.

Έχει σκοράρει σε έξι σερί αγωνιστικές, έχει βρει οκτώ φορές δίχτυα στη Stoiximan Super League και «φορτσάρει» από νωρίς, για να ξεπεράσει τις επιδόσεις του στην περσινή κανονική διάρκεια, του ελληνικού πρωταθλήματος (11 γκολ).

 
Τα 74 αγωνιστικά λεπτά κατά μέσο όρο που χρειάζεται για να σκοράρει, τα λένε όλα. Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ εδώ και 1.5 μήνα.

Το απέδειξε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (14/01, 2-2), όπου με δύο δικά του γκολ «έσωσε» τον βαθμό και το αήττητο της «Ένωσης» στα φετινά ντέρμπι.

Και αμέσως μετά, μίλησε στο BN Sports, για το «τώρα», το «μετά», αλλά και όσα προηγήθηκαν, και αποδείχθηκαν ευεργετικά για την καριέρα του.



«Δεν είναι το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε από το παιχνίδι, αλλά θα πρέπει να συμβιβαστούμε με τον έναν βαθμό. Είναι ένας πολύ σημαντικός βαθμός»
ανέφερε μεταξύ άλλων, στην κάμερα του ΑΕΚ TV, κατά τη βράβευσή του ως MVP της αναμέτρησης.

Ακόμα και σε ένα τέτοιο ματς, χωρίς το αποτέλεσμα που θα ήθελε, υπήρχαν λόγοι για να χαρεί σε προσωπικό επίπεδο.

Σκοράροντας για έκτη σερί αγωνιστική στη Stoiximan Super League, «ισοφάρισε» την επίδοση του Έκι Πόνσε, από τη σεζόν 2018/19, και πλέον, «κυνηγά» τους Γιώργο Σιδέρη (Ολυμπιακός, 1964/65 & 1968/69), Κώστα Νικολαΐδη (ΑΕΚ, 1967/68) και Ντέμη Νικολαΐδη (ΑΕΚ, 1997/98), που έχουν το ρεκόρ σκοραρίσματος, με οκτώ συνεχόμενα παιχνίδια!



«Αλήθεια; Δεν το γνώριζα! Για εμένα, το παν είναι να κάνω πράξη ό,τι περιμένει από εμένα η ομάδα.

Στην παρούσα φάση, ο ρόλος μου χρειάζεται να σκοράρω γκολ. Θα μείνω συγκεντρωμένος στο να δίνω ό,τι έχω, για να παραμείνω σε φόρμα, υγιής και να συνεχίσω να δίνω αυτά που περιμένουν από εμένα».

Όπως ανέφερε κι ο ίδιος, στα βασικά του καθήκοντα είναι το σκοράρισμα. Δεν ήταν πάντα, όμως, κατά μήκος της καριέρας του.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε κατ' ανάγκη τον Μάιο του 2022, και με την έλευση του Ματίας Αλμέιδα, σταθεροποιήθηκε στη θέση του σέντερ φορ. Μία «έμπνευση», που σε συνδυασμό με τη δουλειά του Λιβάι Γκαρσία, αποδείχθηκε ευεργετική πέρυσι, και το ίδιο και φέτος!



«Είμαι ευγνώμων στον Ματίας Αλμέιδα. Ως ποδοσφαιριστής, πάντα νιώθω άνετα στο να δοκιμάζω νέες θέσεις.

Με τον τρόπο και το σύστημα που παίζουμε, ο προπονητής έδωσε μεγάλη έμφαση σε εμένα και μου εξήγησε πώς θέλει να παίζω, και μέχρι τώρα, όλα πηγαίνουν πολύ καλά και νιώθω ευγνώμων γι' αυτό».

Προφανώς, όσο πλησιάζει το τέλος της σεζόν, η συζήτηση για το «ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα», φουντώνει. Και με την ΑΕΚ να φέρει τον τίτλο της νταμπλούχου της περσινής σεζόν, οι προσδοκίες παραμένουν υψηλές. Τόσο από τον κόσμο, όσο και από τους ίδιους τους παίκτες, όπως φαίνεται.

«Προφανώς, φιλοδοξούμε να κάνουμε ξανά το νταμπλ. Τώρα, όμως, οφείλουμε να προχωράμε βήμα-βήμα και στο φινάλε της σεζόν, να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει».

 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0