Face to Face

Ο Τζέριαν Γκραντ στο BN Sports: «Ο τρόπος που κερδίσαμε τη Μονακό έδειξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα!»

Ο Τζέριαν Γκραντ στο BN Sports: «Ο τρόπος που κερδίσαμε τη Μονακό έδειξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα!»
Ο… εφιάλτης των μεγάλων σταρ, το βαρόμετρο του Παναθηναϊκού, το πολυεργαλείο του Εργκίν Αταμάν, που ανυπομονεί να ξανά αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Κυρίες και κύριοι, ο Τζέριαν Γκραντ, ο άνθρωπος που κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά στο γήπεδο, μίλησε στο BN Sports για τις σπουδαίες μονομαχίες που έχει δώσει και για τον σημαντικό ρόλο του στην ομάδα.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μονακό για τις ανάγκες της 21ης «στροφής» της EuroLeague επρόκειτο να ήταν κομβική για την πορεία της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Οι «πράσινοι» ναι μεν βρίσκονταν σε καλό φεγγάρι, όμως είχαν να αντιμετωπίσουν έναν αντίπαλο τον οποίο είχαν… πληγώσει προ μερικών εβδομάδων με τον χειρότερο τρόπο. Με buzzer beater τρίποντο στο φινάλε. Οι Μονεγάσκοι, θα φανταζόταν κανείς, πως θα έρχονταν «διψασμένοι» για εκδίκηση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, που έχει αποδείξει περίτρανα φέτος πως αποτελεί μία από τις πιο «καυτές» έδρες της σεζόν.

Μόνο σαν τέτοιο δεν κύλησε το ματς, αφού ο Παναθηναϊκός πραγματικά «κατάπιε» τη Μονακό παραδίδοντας τόσο επιθετικό όσο και αμυντικό σεμινάριο αφήνοντάς την ανίκανη να αντιδράσει (88-63). 

6081387.jpg

Οι πρωταγωνιστές πολλοί, με τον Ματίας Λεσόρ να κάνει τα… δικά του πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες και πιο «γεμάτες» εμφανίσεις της καριέρας του (23 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ), όμως ένας ήταν ο… κύριος που ξεχώρισε με την, όπως συνήθως, αθόρυβη, αλλά πολύτιμη δουλειά του κόβοντας τον… αέρα των μεγάλων σταρ. Ο λόγος για τον Τζέριαν Γκραντ, το πολυεργαλείο του Εργκίν Αταμάν, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για κάθε νίκη του «Τριφυλλιού».

Το μυστικό του; Κατατροπώνει τους αντιπάλους του κι όχι όποιον κι όποιον, ολόκληροι ηγέτες, όπως ο Σέιν Λάρκιν (άποντος στο πρώτο ημίχρονο), ο Κάρσεν Έντουαρτς (άποντος), ο Κρις Έβανς και φυσικά ο πιο πρόσφατος, ο Μάικ Τζέιμς, που έμεινε χωρίς πόντο σε όλο το πρώτο μέρος, δεν έχουν περάσει καλά στα… χέρια του.

grant-mike.jpg

«Προσπαθώ να παίζω όσο πιο σκληρά μπορώ για να περιορίζω παίκτες τέτοιου βεληνεκούς. Βέβαια, δεν είναι δουλειά που κάνω μόνο εγώ, αλλά και οι φοβεροί συμπαίκτες μου που προσέχουν την ‘’πλάτη’’ μου και με βοηθούν με τον τρόπο τους», ήταν η απάντηση του Τζέριαν Γκραντ για το πώς έχει καταφέρει κι έχει κερδίσει τόσο σημαντικές «μονομαχίες».

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καλό… φεγγάρι. Η ομάδα «δένει» κι όλοι οι παίκτες δείχνουν, ότι μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα, όποτε χρειαστεί. Έτσι κι έγινε και κόντρα στη Μονακό. Ο Δημήτρης Μωραΐτης έβαλε το δικό του… τριποντάκι, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έδειξε πως είναι «εδώ» και οι «πράσινοι» έδωσαν έμφαση στην άμυνά τους έχοντας πολλές επιθετικές λύσεις.

«Ο τρόπος που κερδίσαμε τη Μονακό στο ΟΑΚΑ δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα. Μπορεί να αντιμετωπίζαμε δυσκολίες στα υπόλοιπα παιχνίδια, όμως τώρα αποδείξαμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε και με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Από τη μία είχαμε την καλή άμυνα η οποία εμπόδισε τους αντιπάλους από το να σκοράρουν πολλούς πόντους και από την άλλη εμείς βάλαμε αρκετούς πόντους. Αυτή η μέθοδος νομίζω θα μας βοηθήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν», ήταν η άποψη του Τζέριαν Γκραντ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η ομάδα του της αναμετρήσεις.


6081380.jpg

Με το πέρας του πρώτου γύρου o 31χρονος γκαρντ, ως βαρυσήμαντο κομμάτι του συνόλου του Εργκίν Αταμάν, έχει αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες της EuroLeague και είναι σε θέση να ξεχωρίσει τα μεταξύ τους χαρακτηριστικά και να επιλέξει την πιο απαιτητική αντίπαλο.

«Οι περισσότερες ομάδες στην EuroLeague είναι πολύ σκληρές, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης ξεχωρίζει για εμένα γιατί έχει πολλά ‘’όπλα’’ για να κερδίσει ένα παιχνίδι. Θα ξαναπαίξουμε εναντίον τους μέσα στην σεζόν για τον δεύτερο γύρο και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι γι’ αυτό το ματς, βέβαια μέχρι τότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωνόμαστε σε κάθε αγώνα ξεχωριστά», τόνισε ο «x-factor» του Παναθηναϊκού.

Ο κόσμος του «Τριφυλλιού» είναι δίπλα στην ομάδα και την στηρίζει με την παρουσία του και τη φωνή θυμίζοντας στιγμές παλιού, καλού ΟΑΚΑ, με τους παίκτες να το διασκεδάζουν κι εκείνοι με την ψυχή τους κάθε φορά που αγωνίζονται με τέτοιο κλίμα ειδικά, όταν το σφραγίζουν και με τη νίκη.

«Νιώθω υπέροχα! Ο στόχος μου ερχόμενος στην ομάδα είναι να παίξω όσο πιο σκληρά μπορώ και να κερδίζω χρόνο συμμετοχής. Νομίζω είμαι σε καλό δρόμο και λειτουργεί καλά αυτό που κάνω μέχρι στιγμής», ήταν τα λόγια του Γκραντ αναφορικά με τους φίλους του Παναθηναϊκού και τη δική του γρήγορη προσαρμογή στην ομάδα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0