Face to Face

Ο Κρίστιαν Νασούτι στο BN Sports: «Ο Μίτσελ μας... επανέφερε στη ζωή - Είχε ομαδάρα ο Άρης!» (video)

Ο Κρίστιαν Νασούτι στο BN Sports: «Ο Μίτσελ μας... επανέφερε στη ζωή - Είχε ομαδάρα ο Άρης!» (video)

Μόνο δύο χρόνια στην Ελλάδα, αλλά τι χρόνια! Back-to-back τελικοί Κυπέλλου, επεισοδιακές προκρίσεις και τώρα, «μάχη» ανάμεσα στις ομάδες που κάποτε φόρεσε τη φανέλα τους. Ο Κρίστιαν Νασούτι «γύρισε» τον χρόνο πίσω, για χάρη του ΑΕΚ - Άρης (10/01, 19:30), αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Από τις αναμνήσεις του στο Βικελίδης, πέρασε στους Αλμέιδα - Αραούχο, για να «κλείσει» με την πιο δυνατή στιγμή του στη χώρα μας.

Συνέντευξη στον σπουδαστή του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, Θάνο Μαυρίδη

Ο Κριστιάν Νασούτι αποτελεί έναν από τους αμέτρητους Λατίνους που υπήρξαν και υπάρχουν στην Ελλάδα. Ξανθός, υψηλόσωμος χωρίς χαίτη, όπως συνέβαινε συνήθως, αγαπήθηκε -κυρίως- από τους φίλους του Άρη! Φημίζονται, άλλωστε, για τις λατινοαμερικάνικες και Αργεντίνικες επιρροές τους. Μετά από ένα χρόνο, όμως, βρέθηκε στην Αθήνα για την ΑΕΚ

Ο παλαίμαχος, πλέον, κεντρικός αμυντικός, από τη Λόρκα της Ισπανίας, στην ευρύτερη περιοχή της Μούρθια, ξετυλίγει το κουβάρι της διετούς εμφάνισής του στα ελληνικά γήπεδα μιλώντας για τις συνθήκες που επικρατούσαν και στις δύο ομάδες τότε.

Με δύο σερί παρουσίες σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, θυμάται τόσο την κατάκτηση με την ΑΕΚ, όσο και την απώλεια του τροπαίου με τον Άρη, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στις όμορφες αναμνήσεις που έχει από τους οπαδούς των «κίτρινων».

Δεν ξεχωρίζει κάποια ομάδα εν όψει των διπλών αγώνων για το Κύπελλο Ελλάδας (10/01, 19:30) και ταυτόχρονα, μιλά για τους συμπατριώτες του Ματίας Αλμέιδα και Σέρχιο Αραούχο, καθώς και πώς έγινε η μετακίνησή του στην ΑΕΚ.

κριστιαν_νασουτι_αρης.jpg

«Ήμουν απογοητευμένος από την έλλειψη πληρωμών - Ο Αλμέιδα είναι εξαιρετικός προπονητής»

Έπαιξες και στον Άρη και στην ΑΕΚ. Τι θυμάσαι; Ποια είναι τα συναισθήματά σου για τους δύο συλλόγους;

«Οι καλύτερες αναμνήσεις είναι με τους συμπαίκτες, τους προπονητές και το τεχνικό τιμ, οι οποίοι με έκαναν να νιώθω πολύ καλά και με βοήθησαν από την πρώτη μέρα που πήγα και στις δύο ομάδες. Δύο ομάδες με καταπληκτικούς και πολύ φανατικούς οπαδούς . Δυστυχώς, όμως, δεν έχω πολύ καλή ανάμνηση με τους μάνατζερ, καθότι δεν συμμορφώνονταν με τα συμβόλαια. Και από τις δύο ομάδες, ήμουν πολύ απογοητευμένος από την έλλειψη πληρωμών».

κριστιαν_νασουτι_αεκ.jpg

Η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ πέρυσι. Ο προπονητής της, Ματίας Αλμέιδα, επίσης Αργεντινός, έπαιξε και αυτός στην Ρίβερ Πλέιτ, ενώ υπήρξε και κόουτς της. Γνωρίζεις για την δουλειά του; Έχετε μιλήσει ποτέ ή με τον επίσης συμπατριώτη σου, Σέρχιο Αραούχο;

«Ο Ματίας είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, που δίνει κίνητρο και που γνωρίζει πώς να προσεγγίσει σωστά έναν παίκτη. Διαχειρίζεται ένα ρόστερ σωστά και πείθει την ομάδα για τον εαυτό του, περνώντας τους το δικό του μήνυμα. Τον Σέρχιο τον συνάντησα μία φορά σε ένα ταξίδι που έκανα στα Κανάρια Νησιά, όταν αγωνιζόταν στην Λας Πάλμας. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ένας απλός άνθρωπος. Χαίρομαι που τα πράγματα πάνε καλά για αυτόν, στον σύλλογο που αγαπάει τόσο πολύ».

«Ήθελα πολύ εκείνο τον τίτλο με τον Άρη - Κληρονόμησα πολλά πράγματα από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ»

Δεν κατάφερες να κερδίσεις εκείνο το Κύπελλο με τον Άρη το 2010 εναντίον του Παναθηναϊκού. Πόσο πολύ το ήθελες;

«Ήθελα πάρα πολύ εκείνο τον τίτλο με τον Άρη, κυρίως για τους οπαδούς, οι οποίοι χρειάζονταν μία χαρά μετά από πολύ καιρό. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».



Τι θυμάσαι από τον τότε προπονητή σου Έκτορ Ραούλ Κούπερ;

«Ο Έκτορ Κούπερ είναι ένας από τους προπονητές που μου κληρονόμησε τα περισσότερα πράγματα, τα οποία μπορώ και αντιγράφω ως προπονητής σήμερα. Την ικανότητα να δυναμώνω κάθε ομάδα και να την κάνω πρωταγωνίστρια».

εκτορ_ραουλ_κουπερ.jpg

«Το γκολ του Μίτσελ μας επανέφερε στην ζωή»

Κέρδισες, όμως, το Κύπελλο την επόμενη χρονιά με την ΑΕΚ.

«Ήταν τεράστια χαρά να κερδίσουμε εκείνο το Κύπελλο. Εκείνη η σειρά των αγώνων με τον Παναθηναιϊκό ήταν εκπληκτική. Είχαμε κάνει ένα εξαιρετικό πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους, με τους οπαδούς τους, πετυχαίνοντας έναν θρίαμβο.

Στον επαναληπτικό, με τους δικούς μας οπαδούς, το παιχνίδι ήταν πιο πολύπλοκο. Είχαν το πλεονέκτημα, αλλά εκείνο το γκολ του Μίτσελ στο τέλος του αγώνα, μας επανέφερε στη ζωή και μπορέσαμε να προκριθούμε στα ημιτελικά».



«Η Ρίβερ Πλέιτ δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Άρη»

Ήρθες στον Άρη ως δανεικός από την Ρίβερ Πλέιτ το 2009. Ποιοί παίκτες σε εντυπωσίασαν περισσότερο; Έχεις επαφές με κάποιον από αυτούς;

«Είχαμε μία εκπληκτική ομάδα και καταφέραμε να κάνουμε μία εξαιρετική σεζόν, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώσαμε κατά την διάρκεια. Το μόνο που χρειαζόταν, ήταν να είχαμε πάρει το Κύπελλο. Με τους Νέτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττα, Κάμπορα, Αράνο, Νάτσο Γκαρσία, Χαβίτο, Φερνάντεζ και Χαβίτο, είμαι ακόμα σε επαφή με όλους».

Πώς αποφάσισες να μετακινηθείς στην ΑΕΚ;

«Η Ρίβερ Πλέιτ δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Άρη και η μεταγραφή μου στην Τουρκία και την Γκαζιαντέπ ναυάγησε. Στο τέλος, έφτασε η οικονομική πρόταση της ΑΕΚ και μας άρεσε η πιθανότητα να συνεχίσουμε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».



«Ο Super 3 ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα»

Και οι δύο ομάδες έχουν κάνει μία επανεκκίνηση από όταν ήσουν στην Ελλάδα. Είναι σε καλύτερη κατάσταση. Σε ποια θα επέστρεφες, εάν έπρεπε να διαλέξεις και γιατί;

«Αρχικά, είμαι πολύ χαρούμενος που και οι δύο σύλλογοι είναι καλύτερα από τότε. Νομίζω, ότι θα επέστρεφα στον Άρη, γιατί εκεί έχω τις καλύτερες αναμνήσεις με τους οπαδούς».

Έχεις κάποια συγκεκριμένη;

«Την ημέρα του τελικού στην Αθήνα. Ήταν γεμάτο οπαδούς το ξενοδοχείο και είδαμε στην τηλεόραση τον αριθμό των λεωφορείων που κατέβαιναν ή τα αεροπλάνα γεμάτα με φίλους του Άρη που ταξίδευαν για να υποστηρίξουν την ομάδα. Αυτό ήταν κάτι αξέχαστο! Ο Super 3 ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα, μας συνόδευαν παντού».



«Δύσκολη σειρά για προβλέψεις»

Τι πιστεύεις για τα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου. Θα προκριθεί η ΑΕΚ ή ο Άρης;

«Δύσκολη σειρά αγώνων για να προβλέψεις. Δύο εξαιρετικές ομάδες με τον ίδιο στόχο. Εύχομαι και στις δύο καλή τύχη. και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Πλέον, εργάζεσαι στην Ισπανία και την Lorca Deportiva.

«Ναι, σήμερα είμαι προπονητής στην Ισπανία στην Lorca Deportiva Β’. Πέρυσι καταφέραμε να ανέβουμε κατηγορία και φέτος, συνεχίζουμε με τον ίδιο στόχο. Παράλληλα, προετοιμάζουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία».

nasuti_lorca.png


«Ολόκληρο πάρτι όταν γυρνούσαμε μετά την πρόκριση στην Καβάλα»

Ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή για εσένα στην καριέρα σου στην Ελλάδα;

«Στη μνήμη μου παραμένει η ημέρα που γυρνούσαμε από την Καβάλα, όταν και είχαμε προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου. Οι οπαδοί του Άρη μας περίμεναν στο γήπεδο. Ένα ολόκληρο πάρτι.

Θα ήθελες να έρθεις ξανά στην Ελλάδα για να δεις έναν αγώνα του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης ή της ΑΕΚ στο νεό της γήπεδο;

«Ναι! Θα λάτρευα να ξαναζήσω το πάθος του ελληνικού ποδοσφαίρου».



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0