Face to Face

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «H επιστροφή μου με άγχωνε, αλλά ο κόσμος του Ολυμπιακού με έκανε να πιστέψω!»

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ στο BN Sports: «H επιστροφή μου με άγχωνε, αλλά ο κόσμος του Ολυμπιακού με έκανε να πιστέψω!»
Με την ψυχολογία στα ύψη, ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε στο BN Sports μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μονακό τόσο για την σπουδαία του εμφάνιση, όσο και για τις σκοτεινές μέρες που βίωσε όντας τραυματίας, ενώ έδειξε απόλυτη αισιοδοξία και πίστη στην πορεία της ομάδας.

Δηλώσεις στην Ευτυχία Οικονομίδου

Ήταν η ιδανική έναρξη της νέας χρονιάς. Μπορεί να ήταν δύσκολη, μπορεί να ήταν απαιτητική, μπορεί να ήταν με το… καλησπέρα σας μία «διαβολοβδομάδα», αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγει αλώβητος από δύο δύσκολες αναμετρήσεις.

Πρώτο «θύμα» του ήταν η Αρμάνι Μιλάνο και σε δεύτερο χρόνο ακολούθησε η πάντα σκληρή και επικίνδυνη Μονακό. Αυτές οι νίκες, με λίγη περισσότερη έμφαση στην δεύτερη δεδομένου του πήχη που έχουν θέσει οι Μονεγάσκοι αλλά και της τροπής του ματς, έδειξαν πως ο Ολυμπιακός έχει «μέταλλο» και μπορεί ακόμη κι όταν βρίσκεται ο… κόμπος στο χτένι να φεύγει κερδισμένος.

000.jpg

Φυσικά και ο λόγος πρέπει να δοθεί στον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, τον Σακίλ ΜακΚίσικ, που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη των «ερυθρόλευκων» με το καθοριστικό του τρίποντο 22 μόλις δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

«Ήταν ο Νάιτζελ (σ.σ. Γουίλιαμς – Γκος) στο προηγούμενο παιχνίδι και το ζήσαμε μαζί του και τώρα ήμουν εγώ. Αυτή η ομάδα είναι πολύ δεμένη και πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, οπότε σε όποιον δίνεται μια τέτοια ευκαιρία του δείχνουμε εμπιστοσύνη. Τώρα την κρίσιμη στιγμή η μπάλα ήρθε στα χέρια μου και δεν το σκέφτηκα. Είπα στον εαυτό μου ‘’Σακ πρέπει να το βάλεις αυτό’’ και απλά έβαλα το καλάθι», δήλωσε ο ΜακΚίσικ μετά την μεγάλη του εμφάνιση κόντρα στη Μονακό.

O 34χρονος γκαρντ είχε έναν σοβαρό τραυματισμό, που τον κράτησε εκτός για μεγάλο διάστημα. Τότε ήταν που οι σκοτεινές σκέψεις «πλημμύρισαν» το μυαλό του μιας και η επιστροφή του ήταν κάτι που του δημιουργούσε μεγάλη ανησυχία. Όμως δεν πτοήθηκε, επέστρεψε δριμύτερος κόντρα στη Μονακό στο Πριγκιπάτο (11η αγωνιστική), όπου κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα μέχρι να κάνει το μεγάλο come back ξανά απέναντι στους Μονεγάσκους και να τους ισοπεδώσει τελικά το βράδυ της Πέμπτης (04/01).

Έτσι, ο ΜακΚίσικ με 13 πόντους και το (σχεδόν) νικητήριο καλάθι στο φινάλε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης, που χρειαζόταν όσο τίποτα άλλο ο Ολυμπιακός.

«Με την επιστροφή μου μετά τον τραυματισμό μου νιώθω πολύ καλά. Είναι από αυτές τις στιγμές, που όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν ξέρεις πως θα επανέλθεις ή αν θα είσαι ο ίδιος παίκτης που ήσουν. Άρχιζα και αγχωνόμουν, αλλά αυτή η ατμόσφαιρα, αυτό το κοινό ήταν σαν μία ‘’ένεση’’ μέσα μου που με έκανε να πιστέψω ότι ακόμα το ‘χω!», ήταν τα λόγια του Σακίλ που πήρε ψυχολογία από τον κόσμο των Πειραιωτών.

6074914.jpg

Πολλές φορές εξάλλου, οι φίλαθλοι μιας ομάδας λειτουργούν σαν τον έκτο παίκτη της. Έτσι και οι φίλοι του Ολυμπιακού, που ειδικά στα τελευταία παιχνίδια δίνουν το παρών γεμίζοντας το γήπεδο, «μεθούν» τους αντιπάλους με τη φωνή τους και δίνουν ώθηση στην ομάδα τους να βάλει τα δυνατά της.

«Σίγουρα όσο μεγαλύτερο είναι το κοινό τόσο πιο πολύ λατρεύω να παίζω καλά. Όχι ότι αν δεν είχαμε τον κόσμο μας δεν θα ήθελα να παίζω καλά (γέλια), απλά είναι πολύ καλύτερα, όταν οι φίλαθλοί μας είναι μαζί μας και μοιραζόμαστε όλοι αυτές τις ωραίες στιγμές», είπε με διάθεση για χιούμορ ο ΜακΚίσικ τονίζοντας το πόσο καθοριστικά λειτουργεί ο κόσμος.

1111.jpg

Το ματς μπορεί να κατέληξε σε… θρίλερ, αλλά, αν η Μονακό είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει, ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο. Η αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής είχε σίγουρα «άρωμα» play offs και πώς να μην έχει όταν αυτές οι δύο ομάδες έχουν δώσει αξιομνημόνευτες μάχες μεταξύ τους με αποκορύφωμα τον περσινό ημιτελικό του Final Four.

Σίγουρα, λοιπόν, μια τέτοια νίκη λειτουργεί καταλυτικά στην ψυχολογία των «ερυθρόλευκων» δεδομένης και της εξίσου δύσκολης ξανά «διαβολοβδομάδας» που ακολουθεί στην Ιβηρική χερσόνησο.

«Έχουμε πάρει ώθηση για την επόμενη διπλή αγωνιστική μετά από τις δύο νίκες μας τώρα. Αντιμετωπίσαμε δύο πολύ σκληρές ομάδες και με τις νίκες μας αποδείξαμε σε όλους ότι έχουμε σαν σύνολο ό,τι χρειάζεται. Ειδικά ξεπερνώντας παιχνίδια σαν κι αυτά που σίγουρα θα μπορούσαμε να βρούμε μπροστά μας στον δρόμο των play offs. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι ξέρουμε να κερδίζουμε τέτοια ματς και το κάναμε, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι κι έχουμε πάρει πολύτιμη ώθηση για την συνέχεια», είπε ο ΜακΚίσικ με αισιοδοξία.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0